Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia er på angriberjagt men har is i maven

Chuma Anene var ingenlunde den rette mand til at bombe mål ind for FC Fredericia. Klubben leder efter en angriber, men har masser af is i maven. Arkivfoto: Yilmaz Polat
FC Fredericia indleder på mandag træningen med stort set samme trup som den, der sluttede sæsonen i 1. division. Klubben jagter en angriber men har stor tålmodighed.
Annonce

Fredericia: Der bliver ikke tale om revolutioner, når FC Fredericias trup mandag formiddag samles for at påbegynde arbejdet frem mod den forestående sæson i 1. division. Truppen er i det store hele intakt.

Ud er gået Christian Sørensen og Mathias Jacobsen. Og desuden er lejesvendene fra FC Midtjylland sendt retur. Ganske efter planen. Fredag blev det desuden offentliggjort, at også midtbanespiller Niels Letort er fortid i klubben, mens man har hentet offensivspilleren Kristian Kirkegaard ind som direkte erstatning for ham.

I sidste sæson skreg klubben efter en angriber, der kunne sende bolden i mål. Ham leder man stadig efter.

- Ligesom mange andre klubber kigger vi efter en angriber, der kan lave 15-20 mål, men vi har også is i maven. Vi skal ikke bare have en angriber, vi skal have den rette. Han skal passe ind i vores trup og vores måde at spille fodbold på, siger FC Fredericias direktør, Stig Pedersen.

Det lykkedes ikke at lande den rette person i sidste sæson, hvor norske Chuma Anene fra FC Midtjylland viste sig at være et fejlskud. Det danske transfermarked er en velsmurt maskine, og hvordan den lige præcis bevæger sig, har FC Fredericia ikke den store indflydelse på lige nu.

- For eksempel kan man tage fat i en spiller, som har som første prioritet at komme til udlandet. Og så må man vente på udfaldet af det. Vi kigger efter spillere på en høj hylde, og det er ikke altid, at 1. division er deres førsteprioritet, siger Stig Pedersen.

Og der er selvfølgelig en risiko for, at det glipper.

- Man kan have så meget is i maven, så man forpasser muligheden for at hente en spiller ind, og så skal man til at kigge andre steder. Men vi er ganske rolige. Vi har også Anders Holvad og Dennis Høegh, som potentielt kan spille som angribere, siger Stig Pedersen.

Dette transfervindue ligner meget de tidligere, vi har været en del af. Forskellen er, at vi denne gang har en stamme på plads. Der kan sagtens komme til at ske noget, og vi kigger os omkring, men vi har også muligheden for at sætte overliggeren højt, når vi kigger på nye spillere.

Stig Pedersen, direktør i FC Fredericia

Annonce

Spillere i overskud

Man taler ofte om en dominoeffekt i transfermarkedet. En klub kan sige nej eller ja til en spiller, og når dette er tilendebragt, vælter den første af brikkerne og sætter gang i transfermarkedet. Det er dette store puslespil, som FC Fredericia lige nu er en del af.

I skrivende stund er der heller ikke nogen spillere, som står til at forlade klubben. Men man forsøger at skille sig af med et par spillere.

- Vi har været i dialog med nogle af vores egne spillere, som har som ønske at spille mere. Og de er fri til at forlade os, hvis det ellers giver mening både for os og dem. Men som udgangspunkt er alle vores spillere gode nok til at spille for os. Det handler mere om at disponere midlerne, siger direktøren.

Han vil ikke ud med, hvem der er tale om. Fredag blev det offentliggjort, at midtbanespilleren Niels Letort stopper i klubben et år før tid. Men også navne som Mathias Gertsen og Mads Eriksen er naturlige at nævne i den sammenhæng. Gertsen spillede stort set ikke i sidste sæson, og Mads Eriksen ligner en mand, der kommer i overskud i et pakket centralt forsvar.

Annonce

Gunstig position

Stig Pedersen glæder sig over at være i en gunstig position.

- Dette transfervindue ligner meget de tidligere, vi har været en del af. Forskellen er, at vi denne gang har en stamme på plads. Der kan sagtens komme til at ske noget, og vi kigger os omkring, men vi har også muligheden for at sætte overliggeren højt, når vi kigger på nye spillere, siger han.

I sidste sæson var Christian Sørensen topscorer for FC Fredericia med sine 11 mål. Han har forladt klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce