Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia går efter toppen - men kampen bliver tæt

FC Fredericia får sin sag for i den kommende sæson. Hold som Esbjerg, Silkeborg, Hobro og Viborg er farlige modstandere. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Onsdag kom kampprogrammet til en 1. division, som atter tegner til at blive tæt. FC Fredericia begynder med et lokalbrag mod Kolding, og når de 22 runder er spillet, skal klubben gerne være iblandt top-6.
Annonce

Fredericia: Et hundeslagsmål. En krig. Et langt, sejt træk.

Kært barn har mange navne. Alt tyder på, at fodboldens 1. division atter bliver helt tæt. Onsdag kom kampprogrammet til rækken, og FC Fredericia begynder med et lokalbrag på hjemmebane mod Kolding.

Som noget helt nyt opdeles rækken i to efter 22 kampe. Top seks skal slås om de to øverste pladser og oprykning til Superligaen, mens bund-6 skal strides om at undgå den fatale nedrykning.

- Det er noget nyt på den måde, at man har ro i  maven, hvis man kvalificerer sig til top-6. For så kan man jo ikke rykke ned. Omvendt kan man sig, at en syvendeplads eller det der er værre medføder, at man er stærkt involveret i nedrykningsspillet, siger FC Fredericias direktør Stig Pedersen.

FC Fredericias kampprogram

1: FC Fredericia-Kolding

2: FC Fredericia-Fremad Amager

3: Hobro-FC Fredericia

4: FC Fredericia-Silkeborg

5: Hvidovre-FC Fredericia

6: FC Fredericia-Helsingør

7: Vendsyssel-FC Fredericia

8: HB Køge-FC Fredericia

9: FC Fredericia-Skive

10: Esbjerg-FC Fredericia

11: FC Fredericia-Viborg

12: Kolding-FC Fredericia

13: Skive-FC Fredericia

14: FC Fredericia-Hvidovre

15: Silkeborg-FC Fredericia

16: FC Fredericia-HB Køge

17: Viborg-FC Fredericia

18: FC Fredericia-Esbjerg

19: Helsingør-FC Fredericia

20: FC Fredericia-Hobro

21: Fremad Amager-FC Fredericia

22: FC Fredericia-Vendsyssel

Annonce

Farlige nedrykkere

FC Fredericias anden kamp i sæsonen er også på hjemmebane, når Fremad Amager gæster Monjasa Park. Og i tredje runde venter den første af tre superliga-nedrykkere, når turen går til Hobro.

- Man må formode, at rækken styrkes i bredden, fordi der er kommet tre superliga-hold ned, mens der kun er rykket et op. Samtidig er Helsingør kommer op fra 2. division med et godt setup, siger Stig Pedersen.

Både Silkeborg, Esbjerg og Hobro står med bedre forudsætninger end de resterende klubber i 1. division. Stig Pedersen mener, at Silkeborg er en spids foran de to andre.

- Esbjerg og Hobro virker mere ramt af nedrykningen end Silkeborg. Alle tre klubber mister spillere, men det er stadig tre stærke hold. De vil sætte deres præg på rækken, det er der ingen tvivl om, siger direktøren.

Annonce

Top-6

FC Fredericia endte på tredjepladsen i sæsonen 2019/20 - klubbens bedste placering i 10 år. Første delmål i den kommende sæson er top-6.

- Vi anser os som kandidat til at tage en af de seks øverste pladser. Det er den primære målsætning, siger Stig Pedersen.

Direktøren har været med fra start og er bundrutineret. Derfor ved han også, at kampen om top-6 ikke bliver en dans på roser.

- Jeg anser rækken for at blive meget tæt. Måske er der et enkelt hold der skiller sig ud, selvom jeg lige nu har svært ved at se, hvem det skulle være. Men andenpladsen kommer der mange bejlere til, siger Stig Pedersen.

Der er kommet flere midler i rækken, fordi tv-aftalen er blevet mere gunstig. Det gør, ifølge FC Fredericia-direktøren, at alle hold står med gode muligheder for at gøre en forskel.

- Fra udgangspunktet har Silkeborg, Hobro og Esbjerg bedre forudsætninger end os andre. Men vi andre vil kunne gøre noget, der er næsten lige så godt. Så handler det "bare" om, at sætte holdet bedre sammen, siger han.

FC Fredericias sidste kamp i grundspillet står til at skulle spilles den 21. marts. FC er i den på


Vi anser os som kandidat til at tage en af de seks øverste pladser. Det er den primære målsætning.

Stig Pedersen, direktør for FC Fredericia
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Kolding For abonnenter

Niras og Rambøll-analyse: Klapning af opgravet havbund er eneste vej frem for Marina City

Annonce