Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia indtager atter førstepladsen efter sejr i Hvidovre

Anders Holvad og FC Fredericia holder sig til i toppen af 1. division efter sejren i Hvidovre. Arkivfoto: Søren Gylling
FC Fredericia vandt med 3-2 over Hvidovre i sin sidste kampe dette efterår. Førstepladsen indtages for en stund og kan maksimalt være fire point væk, når foråret begynder.

Hvidovre: FC Fredericia er midlertidigt på førstepladsen og i en god position til forårssæsonen. Sådan er tingenes tilstand, efter at klubben vandt med 3-2 i Hvidovre fredag aften.

Underlaget på Hvidovres stadion lignede mere en skovbund end en fodboldbane. En stiv vind havde sendt blade fra de omkringliggende træer derind, og græstæppet var af tvivlsom karakter. Hjemmeholdet kom da også med en ambition om at skabe en luftkrig med lange bolde og dueller en masse, men allerede efter syv minutter modtog værterne en mavepumper.

Steven Enna vendte på en tallerken og smed sin oppasser i samme bevægelse. Afslutningen gav en retur, som Dennis Høegh prikkede i kassen.

Jonas Dal havde givet sit hold en muskeltransplantation, idet han havde luret at vinden og banens beskaffenhed ville besværliggøre muligheden for poleret spil. Dennis Høegh og Martin Mikkelsen erstattede således Kristian Kirkegaard og Agon Mucolli, og det var klogt set, for der er mere slagsbror i de to. De når ikke anfører Christian Ege Nielsens krigeriske niveau, men dog var justeringen et fint, præventivt indgreb.

Hvidovre-FC Fredericia 2-3 (0-1)

1. division

Mål: 0-1 Dennis Høegh (7.), 1-1 Matti Olsen (48.), 2-1 Steven Enna (54.), 3-1 Mathias Gertsen (65.), 2-3 Kim Aabech (73.).

Hvidovre (4-4-1-1): Victor Anker - Emil Vatani, Matti Olsen, Daniel Stenderup (Magnus Fredslund 4.), Rasmus Larsen - Kim Aabech, Christopher Østberg, Nicolaj Agger, Lirim Qamali - Stefan Nygaard (Andreas Milner 57.) - Morten Nielsen.

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo - Jacob Buus, Erik Nissen, Christian Ege Nielsen, Uzo - Andreas Oggesen, Mathias Gertsen (Mathias Nygaard 90.) - Anders Holvad, Dennis Høegh, Martin Mikkelsen (Kristian Kirkegaard 75.) - Steven Enna (Lukas Enevoldsen 87.).

Advarsler: Emil Vatani (25.), Andreas Oggesen (30.), Matti Olsen (45.), Dennis Høegh (59.), Anders Holvad (88.), Uzo (90.).

Dommer: Jonas Hansen.

Tilskuere: 701 på Pro Ventilation Arena.

Røg og damp

Chancen som førte til Dennis Høeghs mål var første halvlegs største tilbud, for begge hold havde vanskeligheder med at skabe chancer. Hvidovre startede med vinden i ansigtet, og når målmand Victor Anker forsøgte at sparke bolden ud, blev den nærmest sendt tilbage i hovedet på ham som em boomerang. Et meget godt billede på, at måneden november og fodbold i Danmark ikke altid er en god blanding.

Der var løse tilbud til begge mandskaber, og tættest på kom Andreas Oggesen, da hans udmærkede hug fra kanten af feltet strøg lige forbi stolpen. Det ændrede dog ikke ved, at FC Fredericia kunne gå ind i pausen med tre meget vigtige point på hånden.

Den gode følelse i omklædningsrummet blev erstattet af en dukkert et par minutter efter pausen. Hvidovre fremtvang et hjørnespark, og inde foran mål kiksede Steven Enna og Christian Ege i fællesskab forsøget på en clearing, så Matti Olsen efter en retur kunne sparke bolden i mål.

Målmonstret var nu vækket, og FC Fredericia scorede igen seks minutter senere. Jacob Buus slog indlægget, og Steven Enna kom forrest og prikkede bolden i kassen. Seks minutter efter udligningen var gæsterne således atter foran.

Kampen vil ikke blive husket for sin skønhed, men Mathias Gertsen sminkede liget efter 65 minutter. Midtbanespilleren driblede og afsluttede tæt på feltet, og hans venstrebenshug gik på smukkeste vis helt op i krogen. Kampen var helt og holdent FC Fredericias nu.

Fornemmelsen var, at kampen var lukket, men igen viste FC Fredericia tydelige tegn på, at der kan arbejdes med opmærksomheden på de defensive dødbolde - i hvert fald når det blæser. Kim Aabechs hjørnespark fik lov at sejle hele vejen i kassen, og pludselig var en lukket kamp atter åben.

Annonce

Tæt på toppen

Det blev lidt for spændende for gæsterne, for Hvidovre var meget tæt på at score efter et nyt hjørne skabte vild panik i kampens overtid, men Alexander Nybo holdt til sidst fast i bolden, og FC Fredericia holdt fast i sejren.

Sejren er af afgørende betydning for FC Fredericia, som midlertidigt er på førstepladsen i 1. division. Meget kan ændre sig efter at Viborg og Vejle har spillet sine sidste to kampe, men selv i tilfælde af det værste scenarie for FC Fredericia - en høst på seks point til et af de to - er førstepladsen maksimalt fire point væk, når foråret begynder.

Desuden har FC Fredericia, med sine nu 35 point, hentet seks point flere med en kamp færre, end klubben gjorde for et år siden.

Den halvsæson kan FC Fredericia godt være bekendt - sagt på jysk.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia faldt igen med et ordentligt rabalder, da oprykningspladserne var indenfor rækkevidde: Derfor er det næppe tilfældigt

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce