Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia kan sætte point-rekord lørdag

Jonas Dal mener ikke, at en pointrekord er nogen stor fisk at få på krogen. Men den vil da tilkendgive, at klubben bevæger sig i den rigtigt retning. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Jonas Dal kan være den cheftræner i FC Fredericias historie, der har skrabet flest point sammen i den nuværende 1. divisions-struktur, hvis det lykkes ham at vinde over Hvidovre på lørdag.
Annonce

Fredericia: FC Fredericia kan sætte pointrekord, når Hvidovre lørdag eftermiddag gæster Monjasa Park i den sidste runde af 1. division.

Klubbens rolle i kampen om top-3 er udspillet, men med 46 point kan dette blive klubbens bedste sæson, siden man skar 1. division ned fra 14 til 12 hold i 2012.

Bedste sæson siden dengang var i 15/16, hvor man endte på 47 point. Uafgjort er lig med en tangering af den rekord, mens en sejr er lige med en ny rekord på 49 point.

- Det er noget, som vi skal tillade os at være stolte over. Det har været fedt, at vi så længe i sæsonen har spillet med om top-3, siger cheftræner Jonas Dal.

I hans optik rokker en rekord dog ikke ret meget ved den skuffelse, det var at tabe 3-2 til Roskilde i søndags og endegyldigt miste muligheden for oprykning.

- Vi spiller jo en turnering. Det giver os en limpind at gå efter, men meget større betydning har det ikke, siger Jonas Dal.

FC Fredericias point

2018/19:

46 point - Én kamp tilbage.

2017/18:

42 point.

2016/17:

43 point.

2015/16:

47 point.

2014/15:

34 point.

2013/14:

43 point.

2012/13:

44 point.

Annonce

Næste sæson begynder

Ifølge ham begynder den nye sæson på lørdag. Det betyder, at der vil blive roteret i truppen, så nogle af fremtidens spillere får minutter i benene.

- Vores sæson begynder på lørdag, og dermed siger jeg ikke, at vi ikke går ind til kampen for at vinde. Tværtom, siger cheftræneren.

For ham betyder det derfor også mindre at sætte pointrekord, end det gør at levere.

- For mig handler kampen om af levere en god præstation, så vi går på sommerferie med en god fornemmelse. Der kommer opbrud nu. Der er spillere, vi siger farvel til, og nye spillere, vi siger goddag til. Det er vigtigt, at vi får sluttet af på en god måde, siger Jonas Dal.

Det betyder også, at resultatet ikke nødvendigvis er hovedmålet med kampen.

- Lad os sige, at vi leverer en præstation som den seneste mod Viborg eller Silkeborg, men alligevel ender med at tabe mod spil og chancer. Så kan vi stadig gå på ferie med en god ro, fordi vi så vil have spillet, som vi gerne vil, siger Jonas Dal.

Annonce

Nattestad er oplagt

Det er helt oplagt for Jonas Dal at bruge den sidste kamp på at give Sonni Nattestad minutter i benene. Den store stopper er klar igen efter en serie af skader, og en god præstation fra ham vil vise, at han står klar til at blive en profil i bagkæden, når sæsonen genoptages.

Samtidig ville de give mening at sende en spiller som Christian Sørensen på bænken og gøre plads til en anden på hans position, da han flere gange har tilkendegivet, at hans fremtid ligger andetsteds fra næste sæson. Destinationen er en klub i Superligaen.

For FC Fredericia er kampen ligegyldig ud fra et resultatmæssigt synspunkt, men der er penge at hente i tilfælde af en sejr. Med en sejr stadfæster man sin sjetteplads, mens et nederlag kan betyde, at klubben ender på en syvendeplads, hvis Nykøbing mod forventning vinder over Silkeborg på udebane.

Den anden vej kan FC Fredericia faktisk nå Næstved, hvis klubben af uransagelige årsager taber hjemme til allerede nedrykkede Thisted. Nederlag til Næstved og sejr til FC Fredericia giver en femteplads.

Der er omtrent 70.000-80.000 kroners forskel på hver enkelt position i tabellen, idet sidste pose tv-penge uddeles efter endt placering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce