Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia møder et hold med nul point: Men Hvidovre er ikke så ringe, som det ser ud

Mathias Gertsen scorede eet kongemål, da FC Fredericia seneste spillede i Hvidovre. Nu venter endnu en tur til det sjællandske. Arkivfoto: Søren Gylling
Torsdag aften møder FC Fredericia Hvidovre, som har nul point efter de første fire runder af 1. division. Men de er ikke så ringe, som tabellen antyder, mener midtbanespiller.
Annonce

Fredericia: Et stort, rundt nul.

Det står der ud for Hvidovre i 1. divisions-tabellen efter de første fire runder. Alle fire kampe er endt i nederlag til det hold, som FC Fredericia møder på udebane torsdag aften.


Jeg ved ikke, hvad der foregår. Jeg begynder at overveje, om jeg er venstrebenet.

Mathias Gertsen om sine flotte venstrebensmål


Selv står aftenens gæster med ni point for de første fire runder. Det ligner en sikker sejr, men den udlægning er FC Fredericias midtbanespiller Mathias Gertsen ikke enig i.

- Hvidovre er ikke et hold, der bare er til nul point. De spiller faktisk noget af det bedste fodbold, de har gjort, mens jeg har kendt til dem, siger Mathias Gertsen.

FC Fredericia bliver ikke mindre favorit af, at Hvidovre har scoret sølle to mål, mens der er lukket 11 ind. FC Fredericias balance her hedder 8-5.

Senest tabte Hvidovre med 2-1 til Hobro.

- Jeg så kampen mod Hobro, hvor de får to mål imod sig. Det ene mere vanvittigt end det andet. Men de spiller faktisk fint mellem felterne, de mangler bare kvaliteten i begge ender, siger Mathias Gertsen.

Annonce

Et kongemål i november

FC Fredericia går ind til opgøret som favorit. Aftenens gæster kommer med selvtillid, mens Hvidovre må være nede i en bølgedal.

- Der er et mentalt aspekt, men det kan gå begge veje. Jeg håber på, at de bliver tynget ned, hvis tingene ikke går deres vej. Men der kan også være en trodsreaktion, som kan blive forstærket, hvis de får prikket hul på bylden mod os, siger midtbanespilleren og fortsætter:

- Men vi har ni point, de har nul. Selvfølgelig skal vi tage det momentum med os.

Han mener ikke, at man kan gå ind til nogen kamp i 1. division med en forventning om at vinde. Heller ikke selvom tre hold har nul point: Kolding, Hvidovre og Skive.

- Alle kan slå alle. Mod Kolding var vi dygtige og vendte kampe til sidst, men det kunne lige så godt være gået anderledes, siger Mathias Gertsen om 2-1-sejren over lokalrivalen.

Bænken: Alexander Nybo, Lukas Enevoldsen, Mathias Johannsen, Uzo, Alexander Jensen, Christian Tue Jensen, Dennis Høegh.Karantæner: Ingen.

FC Fredericias seneste besøg i Hvidovre foregik den 15. november 2019. Det var koldt og det regnede, men Mathias Gertsen reddede dagen med sit mål til 3-1, hvor han med venstre klappede bolden helt  op i hjørnet fra distancen.

Mod Fremad Amager sendte han også bolden i kassen med venstre - men han er altså højrebenet.

- Jeg ved ikke, hvad der foregår. Jeg begynder at overveje, om jeg er venstrebenet. Jeg tror det handler om, at når den ligge til venstre skyder jeg bare. Jeg tænker ikke så meget over det, siger han.

Kampen i Hvidovre spilles klokken 19 - der er ikke adgang for udeholdets fans på grund af corona-restriktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Smittetallet steget med fem

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Fredericia

Beruset bilist på Vejlevej

Annonce