Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia skal vinde i Næstved - men hjemmeholdet er usårligt

Næstved er usårlig på hjemmebane og har ikke tabt en kamp på eget græs i denne sæson. Det skal der laves om på, hvis FC Fredericias håb om oprykning fortsat skal leve. Det mener viceanfører Dennis Høegh.

Fredericia: FC Fredericia står for foden af et bjerg på højde med Mount Everest. Bjerget er grønt og hvidt, og det ligger i Næstved. Søndag venter en afgørende kamp mod 1. divisions nummer tre. Et hold, som ikke har tabt på eget græs i denne sæson. På en hjemmebane, som FC Fredericia har utrolig vanskeligt ved at vinde på i forvejen.

Én sejr er det blevet til i de seneste fem opgør på ProfaGroupPark, som hjemmebanen hedder i disse dage. Den faldt tilbage i oktober 2015, og viceanfører Dennis Høegh var med i den kamp, som sendte FC Fredericia op på en førsteplads under daværende cheftræner Ove Pedersen.

- Jeg kan godt huske den kamp. Vi spillede ikke ret godt og var glade for at komme til pause med 0-0. Men så skiftede vi Admir Catovic ind. Han lagde op til to mål, som Brent McGrath scorede, husker Dennis Høegh.

Hvorfor Næstved er så forbandet svært et sted at spille, har han vanskeligere ved at svare på.

- Det er bare ikke det fedeste sted at spille. Og så er det jo et godt hold, man møder. De er jo uheldige med ikke at vinde i Viborg, for eksempel. Og de vinder 3-1 i Silkeborg, siger Dennis Høegh.

Da vi har tre dårlige kampe i træk, begynder vi pludselig at frygte nedrykningsstregen. Det viser noget om, hvor stor en rolle psykologien spiller i fodbold.

Dennis Høegh, viceanfører for FC Fredericia

En udvikling

OB-kæmpen Michael Hemmingsen er manden, som har stået i spidsen for Næstved både i denne sæson og i sidste, hvor den rykkede op i 1. division. Han mener ikke, at hjemmebanen i Næstved specifikt er grund til, at det endnu ikke er blevet til nederlag.

- Vi begyndte en udvikling i 2. division i sidste sæson, som er fortsat ind i 1. division. Vi er meget sikre i vores ting og er afklarede med, hvordan vi vil spille. Og det er den positive udvikling, der ligger til grund for det mere end hjemmebanen i sig selv, siger Michael Hemmingsen.

FC Fredericia spillede sin første kamp i denne sæson i netop Næstved. Og dengang var det dybt skuffende, at FC med sin nye træner Jonas Dal i spidsen tabte med 3-2 til en oprykker. I dag er det en overraskelse, hvis FC Fredericia få point i Næstved.

- Og det er et meget godt billede på den udvikling, vi har gennemgået, siger Michael Hemmingsen.

FC skal ændre mentalitet

Ikke meget tyder på, at FC Fredericia kan vinde på søndag. Men:

- Der ligger logik til grund for den konklusion. Og 1. division er ikke logisk. Vi skal tage vores chance, og vi kommer til at vinde derovre, siger Dennis Høegh.

Han er en af lederne på FC Fredericias hold, og han har ikke været tilfreds med den indstilling, holdet har haft efter nytår.

- Det er som om, at når vi er tæt på noget, så kan vi ikke spille ordentligt. Som om, at vi er bange for at ligge for højt i rækken. Så er det bedre at tabe et par kampe og gemme sig lide nede i den mørke ligegyldighed, siger han.

- Vi har talt meget om i denne uge, at nu skal det sgu være slut. Hvis vi som gruppe skal opnå noget sammen, skal vi vise, at vi vil. Vi har ikke spillet, som vi gerne vil i 2019. Det er vi nødt til at lave om på ved at gribe vores chance, siger Dennis Høegh.

FC Fredericia har spillet to kampe mod Næstved i denne sæson. Den første endte i et 3-2-nederlag og den anden med en 3-0-sejr.

Dennis Høegh ser en sejr i Næstved, men den skal grundlægges på dyder, som FC Fredericia i 2019 har manglet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce