x
Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia skjuler intet i den sidste testkamp

Jonas Dal skjuler intet den sidste træningskamp, før det går løs i 1. division. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Lørdag klokken 13 spiller FC Fredericia sin sidste træningskamp, før det går løs i 1. division en uge senere. Og Jonas Dal kommer til at spille med dem, som også skal spille når det gælder.

Fredericia: Kulden gik gennem marv og ben, da FC Fredericia torsdag trænede i KFUM Parken. Og som om det ikke var slemt nok, sørgede en solid støvregn for, at spillere og trænere også blev godt gennemblødte mens de forberedte sig til lørdagens træningskamp mod Skive.

- Det er rigtig fodboldvejr, lød det sarkastisk fra venstre back Nicolaj Ritter.

Cheftræner Jonas Dal rystede som et espeløv, men han tog sig alligevel god tid til at tale om lørdagens opgør. Det er det sidste af sin slags, før FC Fredericia endelig skal spille betydende fodbold igen. Jonas Dal har ikke tænkt sig at lægge røgslør ud for det tilfælde, at der skulle stå spejdere fra Fremad Amager og kigge på.

- Om vi viser vores intentioner på lørdag mod Skive, så Fremad Amager kan se dem, eller om vi venter med at vise dem til ugen efter, så Viborg kan se dem, det er fuldstændig ligegyldigt, siger cheftræneren.

FC Fredericia spiller mod Viborg på hjemmebane den 7. marts.

Jonas Dal mener ikke, der er grund til at skjule noget.

- Jeg vil gerne se, at spillerne er klar, og at de spiller det fodbold, vi gerne vil. Hvis vi skulle gå og skjule ting, ville det ikke være et ret godt tegn, siger Jonas Dal.

Annonce

Ni af 11 mand

Cheftræneren mener altså, at FC Fredericia skal være god nok til at slå Fremad Amager - også selvom modstanderen i forårets første runde ikke bliver overrasket af taktiske finurligheder på dagen.

- Jeg kommer nok til at spille med i hvert fald ni af de 11 spillere, som også skal starte inde på Amager. Så kan der ske nogle ting i ugen op til, der kan gøre en forskel, men sådan er det jo altid, siger cheftræneren.

FC Fredericia vil gerne spille fodbold med bolden på jorden, og til det formål er klubbens to centrale forsvarsspillere begyndt at gå længere frem på banen. Det element skal gerne sidde i skabet, og det samme skal presspillet og de forskellige løbemønstre, som der er blevet trænet intenst på vinteren over.

- Vi er klar, og havde vi skullet spille mod Fremad Amager allerede nu, havde jeg ikke været nervøs. Kampen mod Skive bringer os en dag og en kamp tættere på 1. division, og det glæder vi os over, siger Jonas Dal.

Kendte ansigter

Det kunne godt blive en FC Fredericia-formation med lutter kendte ansigter:

Alexander Nybo - Jacob Buus, Erik Nissen, Christian Ege Nielsen, Nicolaj Ritter - Andreas Oggesen, Mathias Gertsen - Anders Holvad, Kristian Kirkegaard, Agon Mucolli - Steven Enna.

Men der er spørgsmålstegn ved både Nicolaj Ritter og Anders Holvad. Førstnævnte pådrog sig en længerevarende knæskade i slutningen af efteråret, og den skal der gerne være god respons fra under og efter kampen. Anders Holvad har også hængt lidt i bremsen med en mindre skade.

- Jeg forventer mig meget både af Holvad og Ritter. En træningskamp er en lejlighed til at se spillerne i aktion, og det glæder jeg mig til, siger Jonas Dal.

Opgøret spilles klokken 13.00 i Skive. Ugen efter venter kampen mod Fremad Amager.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce