Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia slap godt fra sæsonens første test

Christian Ege Nielsen og FC Fredericia leverede en god første træningskamp mod Hobro. Arkivfoto
FC Fredericia fik 0-0 i Hobro mod et Superligahold, som påbegynder sin sæson om lidt over en uge. FC Fredericia var, især efter pausen, bedst.

Hobro: Det her bliver en let dag på kontoret. Der er jo ikke noget at skrive om.

En ældre, hvidhåret mand med langt skæg og Hobro-trøje kiggede skævede mod pressepladserne og noterede ovenstående i pausen af træningskampen mellem Hobro og FC Fredericia på DS Arena.

Sætningen var leveret med samme tørhed som en plet sand i Sahara, og den opsummerede sådan set hele kampen ganske udmærket set fra Hobro-øjne. Det var en chancefattig affære, og det største sus gik gennem tilskuerne, da FC Fredericias stopper Mathias Johannsen fik banket et hårdt frispark på mandens ømmeste sted.

For FC Fredericia er der ingen grund til at være bekymret. Klubben er i uge to af sin sommeropstart og træfningen mod Hobro var klubbens første træningskamp. Og faktisk spillede gæsterne bedst og havde også et par fine tilbud.

For Hobro er sagen en anden. De påbegynder om en uge en Superliga med tre nedrykkere, og kun Pål Alexander Kirkevold lignede en mand, der kan stække nedrykningens spøgelse.

Annonce
Mathias Gertsen leverer en god indsats. Han tager fint fat om spillet.

Jonas Dal, cheftræner for FC Fredericia

Manglede en mukkert

Jonas Dal og Morten Dahm Kjærgaard bragte en startformation med 10 kendte ansigter og et enkelt nyt: Kristian Kirkegaard startede på kanten og viste i glimt sin tekniske kunnen. Han søgte målet og kunne gå forbi en mand med små, rappe træk. Men han manglede den famøse relation til holdkammeraterne og holdets taktik. Han havde dog undervejs et par skud og et hovedstød på overliggeren. Alt i alt en fornuftig debut.

Mathias Gertsen begyndte på 10'er positionen, fordi Dennis Høegh var ude med en langvarig skade. Han gjorde, hvad han kunne, men han stod overfor en umulig opgave som offensiv general foran en mur af gult. Peter Sørensens Hobro stod kompakt, og FC Fredericia forsøgte at væve sige igennem, hvor det havde givet mere mening at bruge en mukkert.

Mukkerten, personificeret i den amerikanske angriber Steven Enna, måtte kigge på fra tribunen, for han har endnu ikke modtaget sin arbejdstilladelse. Hans fylde og afslutningsevner manglede i front. Agon Mucolli forsøgte at gøre sig farlig som spids, men han blev knækket nådesløst af to enorme mænd i Hobros centrale forsvar.

En tilfreds træner

FC Fredericia udviste taktisk diversitet efter pausen, hvor vanlige 4-2-3-1 blev skiftet ud med 3-4-3. Christian Ege Nielsen var centralt placeret i forsvaret og gjorde det ganske fint som spilfordelende stopper.

Hobro virkede ramt af gæsternes pludselige, taktiske ændring, og Peter Sørensen blev mere og mere verbal på sidelinjen i takt med, at FC Fredericia spillede bedre.

Gæsterne lancerede fire prøvespillere undervejs: Yao Dieudonne, Mathias Nygaard, Lucas Enevoldsen og Lucas Møller Jensen. Af dem stak Mathias Nygaard mest ud. Han er en stor og stærk central midtbanespiller, som tog ansvar fra det sekund, han trådte på banen. Han kaldte på bolden og skilte sig af med den på fornuftig vis. Han kunne være en mulighed som en ekstra central midt med fysisk styrke - til de stunder, hvor Christian Ege Nielsen har karantæne.

- Jeg er tilfreds med, at det er os der styrer kampen mod et Superliga-hold der begynder om en uge. Vi vidste, at vi var udfordret i duelspillet, men jeg synes at Ege tog den handske op, som de smed. Spillet på jorden styrer vi, sagde cheftræner Jonas Dal.

Efter kampen tog FC Fredericia på oplevelsestur. En af dem, som Jonas Dal er kendt for at arrangere.

Hobro IK-FC Fredericia 0-0

Træningskamp

Mål: Ingen.

Hobro IK (4-4-2): Jesper Rask - Jesper Bøge, Rasmus Minor (Mathias Haarup 55.), Anel Ahmedhodzic, Jacob Tjørnelund - Mads Hvilsom (Emmanuel Sabbi 46.), Jonas Brix Damborg (Christian Cappis 73.), Mikkel Pedersen, Oliver Thychosen (Oliver Markoutz 61.) - Edgar Babayan, Pål Kirkevold (Julian Kristoffersen 73.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo (Andreas Raahauge 46.) - Jacob Buus, Erik Nissen, Mathias Johannsen (Lucas Enevoldsen 85.), Nicolaj Ritter - Andreas Oggesen (Benjamin Møller Jensen 82.) Christian Ege Nielsen - Kristian Kirkegaard (Mathias Nygaard 61.), Mathias Gertsen (Lucas Møller Jensen 72.), Anders Holvad (Yao Dieudonne 46.) - Arbnor Mucolli (Rasmus Møller 82.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

I konkurrence med etablerede spisesteder: Ros har fået en rosende modtagelse

Annonce