Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia smed - næsten - det hele

Kristian Kirkegaard (til højre) spillede en god kamp, da FC Fredericia ude mødte Skive. Arkivfoto: Mette Mørk
FC Fredericia spillede fredag aften 2-2 i Skive - i første halvleg lignede det en klar FC-sejr, men i anden halvleg var Skive nærmest sejren.

Skive: FC Fredericia spillede fredag aften 2-2 i Skive efter 2-1-føring ved pausen.

I første halvleg lignede det endnu en FC-sejr, da fredericianerne efter blot 20 minutter førte 2-0.

Hjemmeholdet svarede dog godt igen, og i anden halvleg var de nærmest sejren.

Det ene point betyder, at FC Fredericia er fire point foran nærmeste konkurrenter, og dermed holder klubben førstepladsen henover weekenden.

FC Fredericia stillede med de samme 11 fra start, som indledte kampen inden, da FC Fredericia hjemme på Monjasa Park spillede 2-2 med Nykøbing FC, da Anders Holvad fortsat var ude på grund af karantæne

Annonce

To hurtige FC-mål

I kampens indledning lignede det en rigtig godt idé, for FC Fredericia fik en noget nær perfekt indledning på kampen.

Allerede efter seks minutter kom fredericianerne foran. Mathias Gertsen sendte en frispark ind foran Skive-målet, og der befandt sig en forbløffende fri Christian Ege, som med et hovedstød let passerede Skive-målmand Marcus Bobjerg.

FC Fredericia havde i kampens indledning helt styr på tingene, men FC’erne tog sig dog en koger kort efter scoringen, og det kastede en dobbeltchance af sig til hjemmeholdet, men begge forsøg blev misbrugt.

Skive kom lidt bedre med, men der var ikke spillet 20 minutter, da FC Fredericia kom foran med 2-0.

Nicolaj Ritter og Agon Mucolli satte et fint angreb op i venstre side, og Mucolli fandt med en tværpasning en helt fri Kristian Kirkegaard, der sikkert gjorde det til 2-0.

Det lignede en tidlig knockout af hjemmeholdet, og FC Fredericia kom til yderligere to-tre store muligheder.

Jakob Buus - som spillede en god første halvleg - kombinerede sig igennem med Martin Mikkelsen, og det endte med en ok-chance, men Skive-keeperen klarer til hjørnespark. Agon Mucolli gik en gylden mulighed, da han blev spillet helt fri af Mathias Gertsen, men Mucolli misbrugte alene med målmanden i en ellers favorabel position.

Og Kristian Kirkegaard var tæt på at blive dobbelt målscorer, da han med en fin afslutning tvang Skive-målmanden ud i en glimrende redning.

Tilsvarende chancer fik hjemmeholdet ikke. Skive viste sig farligst i forbindelse med dødboldene, hvor der et par gange så faretruende porøst ud.

Det var dog ikke en dødbold, som i første halvlegs sidste minut bragte værterne tilbage i kampen. Mikkel Jespersen fik for god plads midt i FC Fredericias straffesparksfelt, og han reducerede uden chance for Alexander Nybo i FC-målet.

Skive svarede godt igen

Mens første halvleg var en livlig omgang med en del afslutninger og flere ganske udmærkede angreb, blev anden halvleg en langt mere rodet forestilling.

Skive satte sig på spillet, uden det dog i første omgang lykkedes at skabe noget af nævneværdig betydning. Det kom dog efter cirka en times tid. FC Fredericia-defensiven fik ikke afvist et indlæg, og det gav mulighed for, at Jeppe Mogensen kunne runde på én af FC’erne og scorede bag en chanceløs Nybo.

Det blev indledning på en hæsblæsende periode, hvor Skive et par gange var uhyre tæt på at bringe sig foran.

Sebastian Grønning ramte den ene stolpe, og sammen Grønning tvang med en hovedstødsafslutning Alexander Nybo ud i en flot énhånds-redning.

FC Fredericias angreb kom mere sporadiske, og chancemæssigt kom gæsterne i løbet af anden halvlegs første halve time ikke frem til det store.

Martin Mikkelsen forsøgte sig med en lumsk afslutning, og Erik Nissen havde et hovedstødsforsøg, som endte i sidenettet.

Flere mål faldt der dog ikke, og med ét point kan FC Fredericia henover weekenden holde førstepladsen, da der er fire point til de nærmeste forfølgere.

FC Fredericia spiller igen søndag, 22. september, når det hjemme på Monjasa Park gælder mødet med Fremad Amager.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

112

En lang indsats er slut: 24 brandfolk har nedkæmpet brand i lagerhal og båd

Kultur For abonnenter

Skuespillere ser lys forude for teaterfremtid: Vi tror på et nyt Fredericia Teater

112

Røgudvikling følges nøje efter brand på Bundgårdsvej: - Ikke anledning til evakuering

Annonce