Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia skød med løst krudt i den første tyrkiske krig

Andreas Oggesen og FC Fredericia tabte med 2-0 til Hobro torsdag eftermiddag på SB Sport Complex i Belek, Tyrkiet. Foto: Christian Nordholt
FC Fredericia tabte med 2-0 til Hobro, da de to klubber torsdag mødtes i Tyrkiet. Den tidligere FC Fredericia-træner Peter Sørensen var i spidsen for Hobro-mandskabet.

Belek: FC Fredericia tabte den første af de to træningskampe, som klubben har arrangeret på træningslejren i Tyrkiet. Opgøret mod superliga-klubben Hobro endte 2-0 til hobrogenserne.

FC Fredericia kom næsten i sin stærkeste startformation, men Jonas Dal måtte se bort fra Anders Holvad, der havde en mindre skade. Også Victor Torp sad udenfor, men det skyldes, at han er på vej tilbage i form efter at have siddet ude et helt år med en skade i maveregionen.

Skaderne betød, at Dennis Høegh begyndte i stedet for Holvad. Til gengæld fik Nicolaj Ritter sine første minutter i 2020, da han blev skiftet ind 15 minutter før tid.

Kampen var langt fra noget chanceorgie, men Hobro havde et par nærgående forsøg undervejs.

- Jeg tæller to chancer i åbent spil og en på hjørnespark. Sabbi er tæt på, og så har de deres to mål. Vi har ikke andet end nogle skud fra 20 meter, siger Jonas Dal.

Forholdende i Tyrkiet var vanskelige, da det blæste en halv pelikan.

- Det regnede ikke, men bortset fra det, var forholdene, som de var i Hvidovre, da vi spillede derovre, sagde Jonas Dal med henvisning til efterårets sidste kamp, der blev spillet den 15. november.

Ikke ligefrem det vejr, man forbinder med en træningslejr i Tyrkiet.

Annonce
Deres måde at spille fodbold vandt i dag, men det er slet ikke sådan, vi vil spille fodbold.

Jonas Dal, cheftræner for FC Fredericia

70 procent bold

Bolden blev sendt i mål første gang efter 45 minutters spil, hvor Hobros nyerhvervelse Simon Jakobsen sparkede den op i nettaget efter et hjørnespark. Simon Jakobsen skiftede til Hobro fra Silkeborg den 27. januar og spillede sin blot anden kamp for klubben.

Hobro lukkede opgøret efter 67 minutter, da norske Pål Alexander Kirkevold mødte et fladt indlæg og sparkede bolden i mål.

Gæsterne kom i en 4-5-1-formation og stod kompakte. Det er netop sådan, at Hobro skal overleve i Superligaen, og denne kompakte masse kunne FC Fredericia ikke stille noget op imod.

- Jeg vil gætte på, at vi har bolden i 70 procent af tiden. Men det er jo ikke det, fodbold handler om. Det handler om at score mål, og det er de bedst til i den her kamp, sagde Jonas Dal.

Cheftræneren betegner Hobro som et af de hold i Danmark, der er bedst til at lukke helt ned foran eget net:

- De havde Pål Kirkevold som angriber omkring midterlinjen, og resten af deres hold stod omkring eget felt. Deres måde at spille fodbold vandt i dag, men det er slet ikke sådan, vi vil spille fodbold.

Vi skal blive bedre

FC Fredericia skaber normalt masser af chancer, og det er en potent offensiv, der har sendt klubben op på andenpladsen i 1. division. Så er Jonas Dal bekymret for, at der blev skudt med blankt mod Hobro?

- Nej, men det viser, at vi skal blive bedre til at nedbryde en modstander, som står som dem, siger han.

2-0 blev kampens endelige resultat.

FC Fredericia spiller træningskamp igen mandag, når holdet skal møde Lokomotiv Tblisi fra Georgien.

FC Fredericia-Hobro IK 0-2 (0-1)

Træningskamp

Mål: 0-1 Simon Jakobsen (45.), 0-1 Pål Alexander Kirkevold (67.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo (Andreas Raahauge 46.) - Jacob Buus (Mathias Johannsen 60.), Erik Nissen (Lukas Enevoldsen 60.), Christian Ege Nielsen (Nicolaj Ritter 75.), Uzo (Nikolaj Kiek 60. - Mathias Gertsen (Martin Mikkelsen 60.), Andreas Oggesen - Joachim Wagner, Dennis Høegh, Agon Mucolli - Steven Enna (Kristian Kirkegaard 60.).

Hobro IK (4-4-2): Jesper Rask - Jesper Bøge (Kerim Memija 79.), Simon Jakobsen, Rasmus Minor, Mathias Haarup (Jacob Tjørnelund 46.) - Emmanuel Sabbi (Oliver Thychosen 73.), Christian Cappis (Hamse Hussein 79.), Jonas Brix-Damborg, Edgar Babayan - Pål Alexander Kirkevold (Julian Kristoffersen 79.), Imed Louati.

Hobro stod kompakt, og der var stort set ingen chancer i kampen, men der blev scoret to mål. Et på hjørne og et på et indlæg. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Midt i sorgen over Quasim: Stærke ord til unge om at tænke sig om

Fredericia

Se video: Mindesamvær i Korskærparken for afdød 24-årig

Annonce