Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia vandt i Esbjerg og sendte to hold i Superligaen

Oliver Sørensen scorede sit første mål for FC Fredericia, da han sendte et straffespark i kassen til 1-0 mod Esbjerg. Arkivfoto: Søren Gylling
FC Fredericia vandt mandag aften med 2-1 over Esbjerg og lukkede oprykningskampen definitivt.

Esbjerg: Viborg og Silkeborg er nu matematisk sikret oprykning til Superligaen. Sådan er det, efter at FC Fredericia mandag aften vandt med 2-1 i Esbjerg efter en kamp, som ikke vil gå over i verdenshistorien for sin intensitet.

Det krævede god fantasi at finde det spændende ved kampen, som var reduceret til at handle om at sende den matematiske oprykning i favnen på Viborg og Silkeborg. Men det var i forvejen blot et spørgsmål om tid:

Esbjerg var 10 point efter Silkeborg med 12 point tilbage at spille om.

Annonce

Nuvel, FC Fredericia glædede sig over at komme med i oprykningsslutspillet, for det betød, at man kunne være medbestemmende i oprykningen. Med en sejr på Blue Water Arena i Esbjerg, var Viborg og Silkeborg matematisk oppe, så mon ikke man fulgte med i kampen fra de to byer?

Et opgør uden ret meget spænding kan falde ud på to måder:

Enten bliver det en åben affære med flot fodbold, fordi holdene har sluppet hæmningerne. Eller også bliver det en flad affære, fordi kvaliteten OG intensiteten mangler.

Første halvleg hører definitivt til sidstnævnte kategori.

FC Fredericia kom i en 3-5-2-formation og frustrerede tydeligvis værterne ved at stå dybt og lade dem komme til sig. Den strategi implementerede Esbjerg i de tre tidligere opgør mellem holdene, og alle tre endte med sejr til vestjyderne.

Bevares, der var da optrin til chancer hos begge hold, men kampens første nævneværdige faldt først efter 33 minutter. Kristian Kirkegaard tog et indlæg fra Nicolaj Ritter ned og havde masser af tid. Han tøvede dog, og derfor afsluttede han i en blokade.

To minutter senere var FC Fredericia foran.

Et rigtig godt opspil med kvikke kombinationer endte ved Kristian Kirkegaard, som tog et træk og blev sparket ned i feltet. Dommeren fløjtede, og Oliver Sørensen omsatte med en kælen bold helt ude ved stolperoden. Målmanden havde det yderste af neglene på, men det var ikke nok til at holde den ude.

Esbjerg forsøgte at mønstre et genpres, men FC Fredericias defensiv stod godt, og derfor var gæsterne foran 1-0 i pausen og Viborg og Silkeborg på vej i Superligaen.

Montano lukkede kampen

Hjemmeholdet havde tilsyneladende fået en opsang i omklædningsrummet, for Esbjergs spillere kom ud til  anden halvleg med mere tænding og fik lagt et tryk på FC Fredericia - uden at det dog med det første kastede en scoring af sig.

Det gav dog pote efter 62 minutter, da en skærende pasning ind i feltet fandt Jakob Ankersen, som først afsluttede på Elias Olafsson men siden sendte returen i et tomt net til udligningen 1-1.

Man havde på fornemmelsen, at hjemmeholdet nu ville tage de tre point, men det var FC Fredericia, som fik kampens næste store tilbud. Andreas Oggesen slog turboen til på en kontra, og han kunne finde en fri Kristian Kirkegaard i feltet, men han misbrugte sin anden store chance i kampen.

Kort efter var det Jakob Ankersens tur til at misbruge en friløber, da Elias Olafsson blev den store i duellen mellem de to, og den afbrænder vil jage ham i sengen i nat:

Kort efter scorede FC Fredericia nemlig.

Efter 74 minutter slog Christian Tue Jensen en flad bold ind i feltet. Den kunne Leonel Montano løbe til med fuld kraft og placere fladt i nettet klinet op ad stolpen. Et glimrende mål af angriberen fra VB.

Målet ramte Esbjerg som en kold sild i ansigtet, og klubbens fans begyndte at udtrykke deres utilfredshed:

- Jimmi Nagel, du skal slutte, det er din sidste arbejdsdag, råbte de med adresse til Esbjergs sportschef, som er blevet en syndebuk for klubbens manglende oprykning og en række pauvre år for traditionsklubben.

Kampens dramatiske højdepunkt opstod kort før tid, hvor Leonel Montano slog sig så meget i en luftduel, så han måtte have hovedet forbundet på banen. Men mere skete der ikke.

Tillykke til Viborg og Silkeborg, som nu matematisk er sikret en plads i Superligaen.

FC Fredericia spiller igen på søndag, hvor turen går til Helsingør.

Esbjerg fB-FC Fredericia 1-2 (0-1)

1. division

Mål: 0-1 Oliver Sørensen (35.), 1-1 Jakob Ankersen (62.), 1-2 Leonel Montano (74.).

Esbjerg fB (4-3-3): Mads Kikkenborg - Daniel Anyembe (Lasha Parunashvilli 83.), Viktor Tranberg, Kasper Pedersen, Kevin Conboy - Nicklas Strunck, Joni Kauko, Mads Larsen (Zean Dalügge 60.) - Patrick Egelund (Pyry Soiri 46.), Kjartan Finnbogason (Phun Mang 60.), Jakob Ankersen.

FC Fredericia (3-5-2): Elias Olafsson - Christian Ege Nielsen, Mathias Johannsen, Tobias Anker (Mikkel Knudsen 46.)  - Alexander Jensen, Oliver Sørensen (Dennis Høegh 68.), Raphael Onydedika, Andreas Oggesen (Christian Tue Jensen 68.), Nicolaj Ritter - Kristian Kirkegaard, Samson Iyede (Leonel Montano 46.) (Erik Nissen 90.).

Dommer: Kasper Madsen.

Advarsler: Raphael Onyedika (45.), Joni Kauko (64.), Alexander Jensen (65.).

Tilskuere 1700 på Blue Water Arena

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce