Annonce
FC Fredericia

FC Fredericias direktør: Ny struktur i 1. division har ikke været en ubetinget succes

FC Fredericia endte i oprykningsspillet i seneste sæson og havde defacto ikke noget at spille for. Det er et problem, mener klubbens direktør Arkivfoto: Søren Gylling
I den seneste sæson var strukturen i 1. division ændret, og det var ikke nødvendigvis en god ting, påpeger FC Fredericias direktør Stig Pedersen. Han vil dog ikke begrave den nye struktur.

Fredericia: Oprykningsspillet i den seneste sæson af 1. division blev en flad omgang. I begyndelsen var der tre hold, som kæmpede om de to øverste pladser, men ret hurtigt måtte Esbjerg strække våben og efterlade oprykningen til Viborg og Silkeborg.

FC Fredericia, FC Helsingør og HB Køge, som også var med i oprykningsspillet, var aldrig i nærheden af de to øverste pladser.

- Det er første år med den nye struktur, og den har ikke været en udpræget succes, konstaterer Stig Pedersen, direktør for FC Fredericia.

Annonce

- I bunden var der spænding til det sidste, men oprykningskampen var hurtigt afgjort. På en god dag kan man sige, at der var tre hold med i kampen om superliga-pladserne. Alle hold mellem de tre bundhold og de tre oprykningskandidater havde, groft sagt, intet at spille for.

Ikke det bedste produkt

I tidligere sæsoner har man spillet ligeud i 1. division. Her mødtes de 12 mandskaber på kryds og tværs tre gange i løbet af sæsonen. De øverste rykkede op, og de nederste rykkede ned.

Før den netop overståede sæson blev strukturen justeret, så den kom til at ligne Superligaens. Efter 22 runder blev rækken delt i to:

Seks tophold, som skulle kæmpe mod hinanden om oprykning.

Seks bundhold, som skulle kæmpe mod nedrykning.

De seks tophold mødte hinanden to gange, ude og hjemme, og det samme var tilfældet i bunden. Her var der spænding helt indtil sidste runde, hvor Kolding og Skive endte med at rykke ud. Kolding rykkede ud, fordi klubben scorede ét mål for lidt over hele sæsonen.

I toppen var der ikke samme spænding, og det skriger til himlen, at Silkeborg på andenpladsen avancerede til Superligaen med 14 point ned til Esbjerg.

- Os, HB Køge og FC Helsingør var i sikkerhed efter kamp 22. Glæden og lettelsen over det blev hurtigt afløst af følelsen af, at der ikke var meget på spil, siger Stig Pedersen.

Det hjalp samtidig ikke, at coronaen satte en stopper for at udeholdets fans måtte besøge Monjasa Park. Hjemmekampe mod Viborg, Silkeborg og Esbjerg havde formentlig trukket en del udebanefans til huse, men sådan skulle det ikke være.

- Coronaen har også gjort sit til at obstrurere oprykningsspillet. Hvad kunne vi tilbyde den enkelte fredericianer? Tag en coronatest, betal og se en kamp, hvor vi havde udspillet vores rolle fuldstændig. Det er ikke det bedste produkt, siger Stig Pedersen.


Man sidder tilbage med en fornemmelse at, at der var for lidt på spil i rækken. Og det er aldrig godt i fodbold.

Stig Pedersen, direktør for FC Fredericia


Annonce

Giv strukturen en chance

Stig Pedersen er kritisk overfor den nye struktur, men han ønsker ikke at lægge den i graven endnu.

- Nej, det er for tidligt. Vi skal prøve den af i de kommende to-tre år, før vi kan tegne et klart billede. Men denne sæson efterlader spørgsmål, som skal besvares, siger han.

FC Fredericia  endte på en femteplads i rækken, og det er ganske imponerende, når man tænker på at klubben langt fra er i top-6, når det gælder økonomisk styrke. I den kommende sæson erstattes Skive og Kolding af Nykøbing og Jammerbugt, mens Viborg og Silkeborg bytter med AC Horsens og Lyngby.

- Måske bliver rækken mere udlignet næste sæson, men det er stadig usandsynligt, at nummer fem og seks vil være tæt på en oprykningsplads, siger Stig Pedersen.

FC Fredericias spillere og trænere er gået på ferie, men de møder ind til en coronatest den 22. juni og træner efter planen dagen efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce