Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia og fodbolddanmark har mistet et livsstykke: Målmandstræner Maciej 'Magic' Wasyniuk er gået bort

Maciej "Magic" Wasyniuk er sovet stille ind. Målmandstræneren, som blev en legende i AGF før han kom til Fredericia, blev 68 år gammel. Arkivfoto: Axel Schütt
Den legendariske målmandstræner Maciej "Magic" Wasyniuk er sovet stille ind. Han blev 68 år gammel.

Fredericia: FC Fredericia har mistet sin højt skattede målmandstræner Maciej "Magic" Wasyniuk, som er sovet stille ind efter et kort sygdomsforløb. Han blev 68 år gammel.

Før sin tid i FC Fredericia, blev Maciej "Magic" Wasyniuk en sand legende i AGF, da han var målmandstræner i superligaklubben i 24 år.

Han blev født i Polen i  i 1953, men kom til Danmark i 1985, hvor han flygtede fra sit hjemland, fordi han ikke blev fundet tilstrækkelig loyal over for det kommunistiske parti. Han var tidligere målmand, havde efterfølgende uddannet sig til magister i idræt og diplomtræner i fodbold fra Sportsakademiet i Warszawa.

Annonce

Han endte i Aarhus, og i AGF, hvor han i 1992 trådte ind i klubhuset for første gang og blev ansat som assisterende træner på førsteholdet, ansvarlig for klubbens andethold og fast målmandstræner.

Her havde han frem til sommeren 2016 ansvaret for klubbens dygtigste keepere: Troels Rasmussen, Lars Windfeld, Erik Boye og Steffen Rasmussen. Og han var en respekteret og yderst vellidt træner, der nåede at arbejde under vingerne på 15 forskellige cheftrænere.

Det samme var han i FC Fredericia, som han begyndte at arbejde for i 2017, efter Jesper Sørensen kom til klubben som træner. Maciej "Magic" Wasyniuks smittende humør og mange små sedler med dagens målmandstræning gjorde ham legendarisk på ganske kort tid. Hans ofte drillende bemærkninger til spillere og trænere skabte altid godt humør.

- "Magic" var et livsstykke, og vi kunne altid høre, når han var i huset. Han var professionel til fingerspidserne og havde sine klare meninger. Vi kommer til at savne ham, siger FC Fredericias direktør Stig Pedersen.

Han var unik

Maciej "Magic" Wasyniuk var unik. Han gav altid hånd og havde altid noget at fortælle, og til tider gik der en hel træning uden, at man som journalist fik set ret meget, fordi samtalen med Maciej "Magic" Wasyniuk fyldte det hele. Han havde et hårdt ydre men var et empatisk menneske, som altid udtrykte stolthed over målmændenes præstationer og arbejdsiver.

Han havde et stort hjerte for hjemlandet Polen, hvis landshold og klubhold han fulgte med stor ildhu. Men hans store kærlighed til Danmark skinnede også altid igennem.

- Han havde sin helt egen facon. Han var her i klubben af lyst ikke af nød. Det var dette, han ville bruge sin tid på, og vi kunne alle sammen mærke, at han var glad for at være her, siger Stig Pedersen.

Foruden sin smittende person havde Maciej "Magic" Wasyniuk en høj grad af faglighed, hvilket FC Fredericia har nydt godt af. Alexander Nybo er vokset enormt som målmand under Maciej "Magic" Wasyniuks vinger, og i FC Midtjylland er de glade for, at målmand Elias Olafsson kom til FC Fredericia en sæson for at træne under den legendariske målmandstræner - det blev han en meget bedre målmand af, og i denne sæson har han spillet ni superliga-kampe for midtjyderne.

Stig Pedersen har altid mærket en enorm respekt for Maciej "Magic" Wasyniuk, når klubben kom rundt i landet.

- Uanset hvor vi kom hen, kendte de Magic, siger direktøren.

Maciej "Magic" Wasyniuk efterlader sig sin kone, to børn og børnebørn.

FC Fredericia spiller med sørgebind i forbindelse med lørdagens kamp mod Hvidovre. Klubben mindes Maciej "Magic" Wasyniuk i forbindelse med årets sidste hjemmekamp mod AC Horsens, hvor han i en kort periode også var tilknyttet sideløbende med jobbet i AGF.

Annonce
Kultur For abonnenter

Kan du også huske syreregn over byen?: Øjenvidner til den mere beskidte historie om Fredericia søges

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

FHK havde ikke noget forsvar før pausen, men så stemplede Emil Tellerup ind, og så knuste man Lemvig-Thyborøn

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Ny besked til 10-årig, der var truet med udsmidning til Thailand: Det skal fejres med Netflix

Fredericia

Millionbeløb skal gøre Lillebælt til naturnationalpark - men uklart hvad det kommer til at betyde

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia ligner ikke et mandskab, som kan rykke op:  Men sådan holdes det spinkle oprykningshåb alligevel i live

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Fredericia

Mysterie i boligområde: Stor mængde 'uvedkommende vand' ryger i kloakken

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Fredericia For abonnenter

Bygning i Frankrig opkaldt efter 97-årige Arlette: Historien om kz-overlever får nyt liv

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Tyv trængte åbenbart til nye sko: Løb med sko til både mænd og kvinder under indbrud

Annonce