Annonce
FC Fredericia

FC går til tops - vandt sikkert over tandløst bundhold

Agon Mucolli blev matchvinder, da FC Fredericia stensikkert vandt med 2-0 over FC Roskilde. Arkivfoto: Morten Pape
FC Fredericia vandt stensikkert med 2-0 over bundholdet Roskilde. De to klubber mødtes onsdag aften i en udsat kamp, og gæsterne var totalt ufarlige.

Fredericia: FC Fredericia vandt stensikkert over FC Roskilde onsdag aften uden at spille berusende fodbold. Kampen endte 2-0, og et disciplineret hjemmehold havde gæsterne i et jerngreb i 90 minutter.

Jonas Dal var tvunget til at skifte ud på sit mandskab. Christian Ege Nielsen var blevet skadet og måtte sidde ud af kampen, hvilket gav plads til Lukas Enevoldsen. Ham vender vi tilbage til.

Desuden var Mathias Gertsen karantæneramt, mens Kristian Kirkegaard blev sparet, og derfor begyndte Dennis Høegh og Agon Mucolli på banen.

Det var et FC Fredericia-mandskab, som skulle finde sig selv uden Christian Ege som anker og Kristian Kirkegaard som flamboyant 10'er. Det tog næsten hele første halvleg, hvor Roskilde var mest på bolden, selvom gæsterne er bundhold i 1. division. FC Fredericia var dog farligst, mens Roskilde skød med løst krudt.

Lee Rochester er en af stjernerne på et presset Roskilde-mandskab, og han testede tidligt Alexander Nybo med en fremragende afslutning fra en spids vinkel. Målmanden, som stod fremragende mod Næstved i søndags, kom ned med stor styrke og fik afvist det giftige forsøg.

FC fik ikke sat spillet, som vi ved de kan, men hjemmeholdet kom til store chancer ligegodt. Den første faldt efter et hjørne, og det var et Roskilde-hoved, der headede til bolden mellem venner og fjender. Bolden tog undersiden af overliggeren og sprang i spil, men Anders Holvad kunne akkurat ikke nå frem til returbolden.

Annonce

FC Fredericia-FC Roskilde 2-0 (1-0)

1. division

Mål: 1-0 Lukas Enevoldsen (38.), 2-0 Agon Mucolli (56.).

FC Fredericia (4-3-2-1): Alexander Nybo - Uzo, Erik Nissen, Lukas Enevoldsen, Nicolaj Ritter (Jacob Buus 46.) - Andreas Oggesen, Dennis Høegh - Martin Mikkelsen (Kristian Kirkegaard 66.), Anders Holvad, Agon Mucolli (Nikolaj Kirk 75.) - Steven Enna.

FC Roskilde (4-4-2): Frederik Larsen - Philip Olsen, Kyle Mclagan, Daniel Jørgensen, Nicklas Mouritsen - Souhaib Dhaflaoui, Nicklas Halse, Mikkel Basse, Nicolaj Jessen (Abdoulie Njai 70.) - Lee Rochester, Kristian Lindberg (Casper Grening 56.).

Advarsler: Ingen.

Dommer: Chris Johansen.

Tilskuere: 910 på Monjasa Park.

Et flot mål

Martin Mikkelsen begyndte på banen for anden kamp i træk, og det havde givet ham selvtilliden til at forsøge sig med et hug fra kanten af feltet. Skuddet med hans stærke venstreben var godt, men det strøg akkurat over mål.

Også Andreas Oggesen tog chancen fra distancen, efter at Steven Enna og Anders Holvad i fællesskab havde vundet bolden midt på banen og sendt den videre til ham. Han ville gerne krølle den op i krogen med venstre, men den sneg sig forbi kassen og smækkede mod banden bag mål.

FC raslede med sablen, og målet kom da også før pausen. Noget uventet var det Lukas Enevoldsen, der satte træfferen. Hans første mål i FC Fredericia-trøjen, og han skulle ikke engang have startet inde.

Opspillet var mageløst. Anders Holvad modtog bolden i højre side og svirpede den over en Roskilde-fod til Martin Mikkelsen, som foretog det perfekte dybdeløb. Indlægget var intelligent, og inde foran lurede Lukas Enevoldsen, som var blevet fremme efter en dødbold. Han agerede centerforward for en stund og bankede bolden sikkert i kassen med alverdens tid til at afslutte i.

1-0 til FC Fredericia og kort efter fløjtede dommeren til pause. FC havde bolden mindre end gæsterne, men hjemmeholdet var farligst. Så resultatet var ok.

En tandløs mand der bider i en cykelkæde

Anden halvleg begyndte med et hurtigt angreb fra FC Fredericia, som Uzo sendte forbi stolpen med et fladt hug. Mest nævneværdigt var det dog, at Nicolaj Ritter forlod banen med en skade - truppens eneste venstre back. Han blev erstattet af Jacob Buus. Skaden opstod i første halvleg, hvor han blev tilset efter et sammenstød.

De første 10 minutter forløb ellers roligt, for Roskilde ville gerne have bolden men kunne ikke finde ud af at bruge den til noget, og derfor skete der ikke noget med gæsterne på bolden.

Og så, som et lyn fra en klar himmel, slog Agon Mucolli til. Han havde ikke spillet nogen stor kamp, men han rummer magien til at skabe noget unikt, og det gjorde han med en dribling ind i banen og et kort aftræk mod nærmeste del af målet. Bolden gik som en torpedo i kassen klinet op ad stolpen, og så stod der 2-0 til hjemmeholdet, som virkede helt tryg med det der foregik.

Roskilde lignede imidlertid en tandløs mand, der forsøgte at bide en cykelkæde over.

Målet lagde endegyldigt en dæmper på en kamp, som i forvejen var i ro. Anden halvleg blev en chancemæssig ørkenvandring, og der skete nærmeste talt intet i de to felter. Vildest blev det, da Roskilde sendte bolden i kassen efter et frispark, men dommeren afvist målet som følge af en offside.

Mere skete der ikke, for FC Fredericia holdt gæsterne i er jerngreb og tog de tre sikre point. FC er midlertidig nummer et, et point foran Vejle som spiller torsdag aften i Nykøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Politiet bekræfter: Stor politiaktion har forbindelse til visitationszone etableret efter drab

Fredericia

Beboer vred over lukning af medborgerhus: - Vi bøjer os for kriminaliteten

Annonce