Annonce
FC Fredericia

FC-kreatør var helt ude i mørket - nu er han tilbage i lyset

Mathias Gertsen var helt ude i mørket for et par måneder siden - nu ligner han en starter for FC Fredericia. Arkivfoto: Yilmaz Polat
For et par måneder siden var Mathias Gertsen helt ude i mørket i FC Fredericia. Han ville væk i jagten på spilletid. Nu står han pludselig og ligner en fast mand i selv samme klub.
Annonce

Fredericia: Den 25. maj var Mathias Gertsen en mand, som stod med begge ben ude af FC Fredericias dør.

Efter at være blevet håndplukket til klubben af cheftræner Jonas Dal, havde han haft en frustrerende første sæson. Med forsvindende lidt spilletid og en fornemmelse af, at han umuligt kunne bryde ind i cheftrænerens start-11.

Denne dag i maj fik han en sjælden plads i startformationen, fordi Dennis Høegh var skadet. Og i den forbindelse sagde han:

- Kampen var dét lyspunkt, der har været for mit vedkommende i denne sæson. Jeg er ikke i tvivl om det, jeg selv kan, men Jonas har valgt at se en anden vej. Sådan er det.

- Jeg skal have udsigt til mere spilletid, ellers skal jeg ud og finde noget andet at lave. Jeg vil spille fodbold, og endnu en sæson som den her kan jeg ikke klare, sagde han.

For et par måneder siden havde jeg det 100 procent sådan, at jeg ville væk, fordi jeg ville spille mere.

Mathias Gertsen, midtbanespiller i FC Fredericia

Annonce

En af de 11

Knap to måneder senere har alt ændret sig for Mathias Gertsen. Han er stadig i FC Fredericia, og han ligner mere og mere manden, der skal spille som 10'er fra start. Dennis Høegh er fortsat skadet på ubestemt tid, og alternativet til ham er Mathias Gertsen, som startede inde i fredagens træningskamp mod Hobro og leverede en fin indsats.

- For et par måneder siden havde jeg det 100 procent sådan, at jeg ville væk, fordi jeg ville spille mere. Men det her viser, at det går rigtig stærkt i fodbold. Hvis man holder sig i form og træner ordentligt, kommer muligheden lige pludselig, siger Mathias Gertsen.

Der er tale om en den enes død, den andens brød-situation. Dennis Høeghs skade har åbnet en ledig plads til Mathias Gertsen.

- Man ønsker aldrig, at ens holdkammerater bliver skadet. Men for mig personligt er det godt, at det sker på lige netop min plads. Det er sådan, det er i fodbold. Når folk bliver skadet, er der andre der får chancen, siger Mathias Gertsen.

Jonas Dal vil gerne bruge de samme 11 hver gang for at skabe kontinuitet i truppen, og det har gjort det vanskeligt for Mathias Gertsen at tilspille sig en plads. Også selvom han har spillet godt - især i klubbens vinteropstart.

- Det er sådan, Jonas' filosofi er. Det er jo fedt, når man er en af de 11 der spiller, og det er knap så fedt, når man ikke er, siger Gertsen.

Annonce

Der kan ske meget

Han har det ikke længere sådan, at han absolut vil væk fra FC Fredericia.

- Der kan ske en masse ting fra nu af og til transfervinduet lukker. Men jeg håber, at jeg og klubben kan være ærlige overfor hinanden, og jeg håber, at jeg får at vide, hvis tingene ændrer sig igen. Der kan komme en spiller ind på min position, som skal spille fra start. Det ved man aldrig, siger han.

Mathias Gertsen fik sin fodboldopdragelse i Viborg og var et stort talent i klubben, men som så mange andre før ham formåede han aldrig at slå igennem på senior-holdet.

Siden gik turen til Jonas Dals Kjellerup, hvor han brød gennem lydmuren og cheftræneren tog ham med til FC Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce