Annonce
FC Fredericia

FC så rødt og måtte nøjes med ét point

Mathias Gertsen så rødt ved at få to gule kort på seks minutter, og derfor måtte FC Fredericia nøjes med 1-1 mod Næstved. Arkivfoto: Mette Mørk
FC Fredericia måtte nøjes med 1-1 mod et sløjt spillende Næstved-mandskab. Resultatet var ok, for FC spillede med 10 mand i 65 minutter efter Mathias Gertsens udvisning.
Annonce

Næstved: FC Fredericia så rødt og måtte nøjes med 1-1 i udebanekampen mod Næstved. Mathias Gertsens røde kort efter 27 minutter blev altafgørende, for FC havde vundet i fuldtallig tilstand.

FC Fredericia havde et par overraskelser i startformationen. Angrebsesset Agon Mucolli tog plads på bænken og blev erstattet af Martin Mikkelsen, mens Uzo indtog højre back i stedet for Jacob Buus.

FC Fredericia står foran et tæt program med fire kampe på 12 dage, så Jonas Dal roterede for at holde alle friske. Næstved kom fra et voldsomt nederlag på 4-0 til Roskilde og var uden flere nøglespillere, så hjemmeholdet var i problemer.

Det sås dog ikke, for allerede efter to minutter kom Ahmed Hassan til kampens første chance. Et godt indlæg fra Kristoffer Munksgaard sad lige i panden på ham, men han ramte slet ikke bolden godt nok tæt på mål.

Chancen var dog nok til at ryste FC Fredericia, og minuttet efter var hjemmeholdet foran. Igen var det Ahmed Hassan der var toneangivende, da han driblede ind i feltet og fik sig bøvlet forbi FC-forsvaret, hvorefter han alene med Nybo afsluttede fladt. Målmanden var prisgivet, og Næstved havde chokstartet.

1-0.

Næstved-FC Fredericia 1-1 (1-0)

1. division

Mål: 1-0 Ahmed Hassan (3.), 1-1 Kristian Kirkegaard (47.).

Næstved (4-4-2): Jeppe Rømer - Stefan Vico, Jesper Christiansen (Christian Enemark 59), Daniel Thøgersen, Andreas Moos - Ahmed Hassan (Mathias Kisum 68.), Lucas Ohlander, Mark Kongstedt, Kristoffer Munksgaard - Ivan Franjic, Rafaelson (Ibrahim Laar 86.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo - Uzo, Erik Nissen, Christian Ege Nielsen, Nicolaj Ritter - Andreas Oggesen, Mathias Gertsen - Martin Mikkelsen (Dennis Høegh 62.), Anders Holvad, Kristian Kirkegaard (Jacob Buus 77.) - Steven Enna (Lukas Enevoldsen 88.).

Advarsler: Mathias Gertsen (21.), Mark Kongstedt (24.), Mathias Gertsen (Rødt/27.), Christian Ege Nielsen (45.), Andreas Moos (59.).

Dommer: Simon Rosenlund.

Tilskuere: 1009 på ProfaGroupPark

Annonce

Rødt kort

FC Fredericia var et stykke tid om at komme i gang, men det lykkedes gæsterne at sætte sig på spillet efter cirka 20 minutter. Det lignede FC på bolden og Næstved som betondefensiv i resten af kampen, men efter 27 minutter blev FC gjort halt.

Mathias Gertsen begik et dumt frispark midt på Næstveds banehalvdel, og han modtog sit andet gule kort. Det første faldt blot seks minutter tidligere og var for en holdeforseelse. Dermed så han rødt og fik marchordre.

Der gik en rum tid, hvor FC Fredericia skulle finde sig selv efter udvisningen, og både Stefan Vico og Lucas Ohlander truede med skud. Det første tog Nybo sig flot af, mens det andet kyssede sidenettet - på den forkerte side.

FC blev dog farligst mod halvlegens slutning, for Næstved blev passiv i forsøget på at forsvare den hjem. Kristian Kirkegaards gode træf pressede Jeppe Rømer i Næstved-målet til at hive en god parade frem helt nede ved gulvet. Og på det efterfølgende hjørnespark, var der ballade.

FC Fredericia scorede nemlig via panden på anfører Christian Ege Nielsen, men dommeren var hurtigt til at annullere målet. Han mente, der blev begået frispark derinde, og reaktionen fra FC Fredericia-spillerne viste, at de bestemt ikke var enige. De flokkedes om manden med fløjten som arrige bier, men det eneste, de fik ud af det, var et gult kort til Ege, som brokkede sig mest.

Mere skete der ikke før pausen - men det var da også rigeligt.

Annonce

Udligningen kommer

Man sad i pausen med en fornemmelse af, at FC Fredericia godt kunne vinde trods den manglende Gertsen. Og efter to minutter af anden halvleg, 47 spillede i alt, var det FC's tur til at chokstarte.

Anders Holvad var vågen og stjal bolden. FC havde tre mand med fremme, og Holvad slog den gode, flade pasning ind i feltet, som Kristian Kirkegaard omsatte med stor overbevisning.

1-1 og alt var atter åbent.

Anden halvleg blev rolig, for FC Fredericia virkede mærket over at have løbet ekstra meter i undertallet som kampen skred frem, mens et tandløst Næstved-mandskab ikke kunne true en spyflue med et samuraisvær.

Andreas Oggesens hjørnespark var ved at sejle i mål men blev headet væk på stregen. Og i det hele taget var FC truende på sine hjørnespark uden dog at kunne bringe bolden i nettet via et. Det blev til 10 i alt. 18 hvis man tæller Næstveds med.

Gæsterne virkede tilfreds med resultatet, og det forstås med det tidlige røde kort. Rafaelson blev farlig, da han drev mod mål i venstre side af feltet og sendte et fladt skud mod fjerneste stang, men Alexander Nybos redning var glimrende, og han afviste forsøget.

FC Fredericia fik den gyldne mulighed på en kontra, da Næstved smed bolden væk og sendte Buus af sted, men hans indlæg ind mod Enna blev stoppet af Næstved-målmanden, som havde forvildet sig bort fra sin streg.

Næstved forsøgte at mønstre et pres til sidst, men de var kort og godt ikke gode nok til at presse et FC-mandskab med 10 mand, og dermed endte kampen 1-1.

FC spiller allerede onsdag igen, hvor Roskilde gæster Monjasa Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce