Annonce
FC Fredericia

FC skuffede fælt i årets sidste hjemmekamp

FC Fredericia spillede en af sæsonens ringeste kampe og tabte til Skive. Foto: Søren Gylling
FC Fredericia kunne ikke nedbryde et organiseret Skive-mandskab og tabte med 2-0 hjemme på Monjasa Park. Det var en af de dårligste præstationer i denne sæson.

Fredericia: FC Fredericia tabte til et organiseret Skive-hold i årets sidste hjemmekamp. Opgøret endte 2-0 trods et massivt FC-pres i kampens sidste 15 minutter. Med nederlaget taber FC terræn i toppen af rækken.

Som ventet var Nicolaj Ritter ude med en skade i knæet, men til gengæld var anfører Christian Ege Nielsen klar efter en mindre skade, og han gik ind på midtbanen ved siden af Andreas Oggesen, mens Mathias Gertsen måtte tage plads på bænken trods endt karantæne.

Højrebenede Uzo indtog venstre back i stedet for Nicolaj Ritter, for Ritter er klubbens eneste venstrebenede back.

Skive kom uden sejr i tre kampe og havde senest tabt hjemme til Roskilde, så FC var favorit til dagens kamp og kunne sikre sig en plads tæt på toppen vinteren over med en sejr.

FC Fredericias cheftræner Jonas Dal havde inden kampen sagt, at kampen mod Skive blev et bøvl, og hans profeti gik i opfyldelse, for gæsterne kom i en disciplineret 3-5-2, kæmpede så blodet sprøjtede og gjorde ikke tingene sværere, end de var. På den måde kom gæsterne til første halvlegs største tilbud og var i det hele taget bedst i kampens første 45 minutter.

Skive kom til et par giftige indlæg og havde også nogle lange indkast, der skabte furore i FC-feltet, men den sidste skarphed manglede fra gæsterne. Det gjorde den også for den amerikanske angriber Steven Enna, da han steg op til et godt indlæg fra Jacob Buus. Hans træf med panden var kompetent nok men sneg sig forbi kassen.

FC Fredericia-Skive 0-2 (0-1)

1. division

Mål: 0-1 Mikkel Vendelbo (45.), 0-2 Sebastian Grønning (90.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo - Jacob Buus, Erik Nissen, Lukas Enevoldsen, Uzo - Christian Ege Nielsen, Andreas Oggesen - Kristian Kirkegaard (Dennis Høegh 81.), Anders Holvad (Mathias Gertsen 65.), Agon Mucolli (Martin Mikkelsen 65.) - Steven Enna.

Skive (3-5-2): Marcus Bobjerg - Jacob Vetter (Frederik Nielsen 86.), Magnus Jensen, Christoffer Østergaard - Emil Søgaard, Mikkel Vendelbo, Sebastian Denius (Thomas Santos 81.), Frederik Mortensen, Kenneth Nielsen - Jeppe Mogensen (Sebastian Buch 68.), Sebastian Grønning.

Advarsler: Christian Ege Nielsen (53.), Mikkel Vendelbo (74.).

Dommer: Peter Munch Larsen

Tilskuere: 955 på Monjasa Park.

Skive kommer foran

Farligst var dog gæsterne. Mikkel Vendelbo kom til en store chance i feltet, da han klappede til et fladt indlæg, men inde foran fik FC Fredericia blokeret forsøget mere med held end forstand. Det var et signal om Vendelbos farlighed, og den kom bedre til udtryk senere.

Agon Mucolli var farligste mand for FC, og han fik en gylden mulighed for at score efter 41 minutter. Uzo blev nedlagt på kanten af feltet, og Mucollis frispark svirpede forbi kassen meget tæt på stolpen. Kort efter var han på spil igen, da Anders Holvad vandt bolden og sendte den mod magikeren, men han driblede for længe og måtte afslutte fra en alt for spids vinkel. Bolden bragede over og forbi.

FC havde optræk til chancer, men det blev derved, og i stedet kom Skive foran kort før pausen. Det meste blev skabt i Skives højre side, og det var igen her, det blev farligt efter 45 minutter. Et godt løb og et fladt indlæg skævvred FC-bagkæden, og inde foran var målmand Alexander Nybo nødsaget til at hive en stor redning frem på Frederik Mortensens frie skud. Målmanden fløj ud af målet og fik afvist med en refleks.

Glæden var dog kort for Nybo, for på det efterfølgende hjørnespark scorede Skive. Dødbolden gik igennem feltet og landede ved Sebastian Grønning, som slog et millimeterpræcist indlæg ind i panden på Mikkel Vendelbo. Han headede bolden uimodståeligt i kassen tæt under mål.

Kort efter fløjtede dommeren halvlegen af. Skive var ganske fortjent foran med 1-0 i pausen.

Annonce

Sidst søm i kisten

Det blev bedre for FC efter pausen, og det lykkedes i store perioder gæsterne at skubbe Skive tilbage og lægge et pres. Jacob Buus slog et godt indlæg ind foran mål, hvor Steven Enna akkurat ikke kunne bøvle den i kassen, men den endte ved Agon Mucolli, som var centimeter fra at lægge bolden i kassen med et drømmende hug fra en spids vinkel.

Erik Nissen headede over mål efter en dødbold, og i det hele taget nærmede FC Fredericia sig udligningen, mens Skive stillede sig et par meter tilbage for at forsvare den hjem og lure på omstillingen, der kunne lukke kampen.

Som kampen skred frem fik FC mere og mere at se til bolden, og med et kvarter tilbage af kampen var Skive reduceret til at stå med 11 mand bag bolden og lufte ud, når de endelig fik den. FC fik lagt et tungt pres, og det lugtede grangiveligt af mål til hjemmeholdet, som virkede friskere i slutfasen af opgøret.

Det sidste kvarter af kampen lignede en ishockey kamp i powerplay. FC Fredericia havde bolden dybt på Skives halvdel, mens gæsterne bare lagde bolden ud, når de vandt den. FC trykkede, trykkede og trykkede og den gyldne mulighed kom endelig efter hjørne. Bolden ramte overliggeren og returen faldt ud til FC, men en af 11 Skive spillere inde på stregen fik blokeret.

Og da udligningen ikke kom, fik Skive lov at lukke kampen. En misforståelse mellem Andreas Oggesen og Alexander Nybo gav en friløber til Sebastian Grønning, og det var ærligt talt beskæmmende at se, at 11 FC-spillere bare stoppede op og lod deres målmand i stikken. Grønning afdriblede den prisgivede Nybo, og så endte kampen 2-0. Sidste søm i kisten blev banket effektivt i.

En dårlig hjemmebaneafslutning på en mageløs halvsæson for FC Fredericia. De kan gøre det godt igen ved at vinde over Hvidovre den kommende fredag. Det er halvsæsonens sidste kamp.

Fredericia FC Møder Skive.Foto: Søren Gylling
Fredericia FC Møder Skive.Foto: Søren Gylling
Fredericia FC Møder Skive.Foto: Søren Gylling
Fredericia FC Møder Skive.Foto: Søren Gylling
Fredericia FC Møder Skive.Foto: Søren Gylling
Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericias første testkamp endte med pil op, men træneren frygter, der kommer en regning

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce