Annonce
FC Fredericia

FC-træner: Vi skal vinde to af de sidste fire kampe

FC Fredericia skal have mere kvalitet i boldbesiddelsen, når turen går til Helsingør. Arkivfoto: Morten Pedersen
Der er fire kampe tilbage af 1. divisions grundspil, og hvis FC Fredericia skal sikre sig en plads i top-6, skal klubben vinde halvdelen af de resterende kampe.

Fredericia: Det spidser til.

FC Fredericia har tabt de to første kampe i foråret - vanskelige opgør mod Viborg og Esbjerg - og mens der står nul point ud for FC Fredericias 2021-konto, har konkurrenterne vundet og halet ind.

FC Fredericia er inden fredagens kamp mod Helsingør på femtepladsen. Klubben er a point med Fremad Amager, et point foran Helsingør og to point foran HB Køge, som lige nu befinder sig udenfor top-6.

- Vi går ind til en kamp af stor betydning. Der er fire kampe tilbage, og det spidser virkelig til. Vi er helt med i potten dernede nu efter de to første kampe i år, siger FC Fredericias cheftræner Michael Hansen.

Forårsåbneren blev tabt med 4-0 til Viborg. I kampen efter viste FC Fredericia kraftig fremgang men tabte alligevel med 1-0 til Esbjerg. Kigger man i tabellen er de to hold ikke nogen, som FC Fredericia kan måle sig med. Økonomisk er Viborg, Esbjerg og Silkeborg på en anden planet.

Det vidner stillingen om, for Silkeborg er på tredjepladsen 10 point foran fjerdepladsen, mens Viborg og Esbjerg er endnu længere foran.

-Det er et faktum, at vi ikke kan være med i den gruppe af hold. Men nu skal vi møde ligemænd, siger Michael Hansen.

Annonce

Fire vigtige kampe

Forude venter opgør mod Helsingør, Hobro, Fremad Amager og Vendsyssel. De tre første er direkte konkurrenter til FC Fredericias plads i top-6.

- Vi skal vinde to af de sidste fire kampe. Og i forhold til Helsingør-kampen isoleret skal vi sige: De skal ikke over os. Intet bliver afgjort mod Helsingør, men kampen fylder meget, siger Michael Hansen.

Sæsonens første møde mellem FC Fredericia og Helsingør vil mest blive husket for, at FC Fredericia var bagud med 2-0 efter seks minutters spil som følge af to kontrascoringer af den farlige angriber Jeppe Kjær.

Jeppe Kjær er ude med en slem knæskade og er ikke med i fredagens kamp. Skaden til stjernespilleren har fået Helsingør til at spille anderledes. Hvor klubben tidligere i sæsonen havde det fint med at stå dybt og spille med lange bolde op mod den hurtige skarpretter, er der nu mere fodbold i holdet.

Michael Hansen forudser en underholdende kamp, og han forventer at FC Fredericia leverer det udtryk, som klubben gerne vil være kendt for.

- Vi har haft meget boldbesiddelse i de seneste kampe, men vi har haft bolden det forkerte sted, for vi har været for langt fra modstanderens mål. Vi skal flytte bolden hurtigere, og vi skal være villige til at spille med risiko, siger Michal Hansen.

Han har brugt hele ugen på at indstille spillerne mentalt til den udfordring, der venter i Helsingør.

-Kampen har stor betydning. Vi må ikke blive overspændte, men det må gerne kilde i maven på den gode måde. Det har vi italesat fra mandag morgen for at løsne op for spillernes mod, siger Michael Hansen.

Kampen mod FC Helsingør spilles fredag aften klokken 19.00 på et lukket stadion i Helsingør. Opgøret kan følges live på vores hjemmeside: www.frdb.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce