Annonce
Fredericia

Fem facts: Vidste du det om teaterforeningen?

Fredericia-Middelfart Teaterforening trækker kunder til fra nærområdet og længere væk fra. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce

1. Old boys og kvinder

Fredericia-Middelfart Teaterforening er mere end 30 år gammel. I 2012 stoppede næsten hele bestyrelsen. Af de tidligere bestyrelsesmedlemmer er en del nu aktive i teaterforeningens vennegruppe - nogle "old boys og kvinder", som teaterforeningsformand Vanessa Knudstorp siger:

- De er rigtigt gode til at søge sponsorstøtte, komme med gode input og vil i det hele taget gerne bruges i vores arbejde.

2. Premiere i Børkop

For første gang bliver teaterforeningens program for den kommende sæson husstandsomdelt i Børkop. Det sker, efter foreningen har registreret, at en del fra Børkop køber billetter til foreningens forestillinger.

Men folk kommer også længere væk fra - blandt andet Skjern.

3. Drypper fra "storebror"

Fredericia er de senere år især blevet kendt for teater i kraft af "storebror" Fredericia Teaters musicalsucceser.

- Jeg tror, at den succes drypper lidt på os ved, at det er blevet synligt bredere ud, at der sker noget med teater i Fredericia, siger Vanessa Knudstorp.

Teaterforeningen køber hver sæson en forestilling af Fredericia Teater - i år Beatles-musicalen "She loves you".

4. Programmet er afgørende

Det er svært at få et bud på karakteristika af publikum, der køber billet til teaterforeningens forestillinger. Nogle køber til mere end tre forestillinger og bliver dermed abonnenter. Nogle holder troligt fast år efter år, mens andre bladrer programmet igennem for at se, hvad udbuddet er.

- Vi oplever, at vi sælger flere løssalgsbilletter, siger teaterforeningsformanden.

5. Flest kvinder

Blandt de frivillige i teaterforeningens bestyrelse er der - modsat den tendensen til mandsdominerede bestyrelser - flest kvinder. Helt præcist otte kvinder og tre mænd. Det er ikke udtryk for en bevidst politik, lyder det med et smil fra formanden, som er kvinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce