Annonce
Fredericia

Fem gode tip til tjekket trailer

Når det nye genbrugscenter står klar, så bliver der bedre plads end på den gamle plads på Industrivej, men alligevel er det godt at planlægge besøget og have pakket traileren klogt. Illustration: Fredericia Kommune

Fredericia: En god forberedelse gør sortering og turen til genbrugspladsen hurtigere og dermed risikoen for at skabe kø mindre. Efter recepten "Tænk før du trailer", så bliver det nemmere for alle, lyder devisen fra affaldschef i Fredericia Kommune Vibeke Hviid.

Det handler derfor om at sætte sig ind i, hvordan containerne på genbrugspladsen er placeret og ikke mindst at få pakket sit affald rigtigt. Hvis det sker, så kan traileren tømmes i en runde frem for at skulle cirkulere flere gange på pladsen.

Annonce

1. Sorter dagligt)

Sorter dine genbrugsmaterialer i dagligdagen, f.eks. ved at samle elektronik, miljøfarligt affald eller andet til genbrug hver for sig.

2. Pak støvet affald ind)

Støvet affald skal være forsvarligt pakket ind. Det gælder f.eks. aske og eternit.

3. Fold papkasserne)

Fold dine papkasser sammen, så fylder de mindre - både hos dig og på genbrugspladsen.

4. Pak smart)

Pak bil og trailer ved at samle affaldstyperne hver for sig (indetræ, plast, glas mv.) Det gør det lettere at tømme på genbrugspladsen.

5. Klare sække)

Husk at alt affald skal være i klare sække.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce