Annonce
FC Fredericia

Fem kasser fra FC: Nykøbing blev knust til støv

Mathias Gertsen scorede to mål direkte fra hjørne, da FC Fredericia knuste Nykøbing med hele 5-0. Arkivfoto: Michael Svenningsen
FC Fredericia var overlegen og knuste Nykøbing totalt. Kampen endte 5-0 til FC, efter at Nykøbing havde fået rødt kort. Kampens udfald var der dog aldrig tvivl om.

Nykøbing: FC Fredericia er fortsat på en delt førsteplads i 1. division. Søndag eftermiddag vandt FC med hele 5-0 ude over Nykøbing og var fra start til slut sin modstander overlegen. Angriberen Steven Enna scorede hattrick.

FC Fredericia kom med et vingeskudt forsvar, idet både Christian Ege Nielsen og Jacob Buus sad ude med karantæne. Det betød, at Lukas Enevoldsen og Uzo begyndte på banen, men ellers lignede FC Fredericia sig selv.

Nykøbing er notorisk berygtet for at have en elendig grønsvær at spille fodbold på, men den er blevet omlagt og på den forsøgte begge mandskaber fra kampens start at spille fodbold. Vi ved, at FC gerne vil have bolden og spille angrebsfodbold, men hjemmeholdet kan også af og til og ville det samme.

Nykøbing kom dog til kampen efter seks kampe i træk uden sejr, så man sad med en fornemmelse af, at FC med et mål kunne vælte korthuset. Det blev til et par løse muligheder til begge hold og en af dem kom til at have afgørende betydning. Agon Mucolli gik ind feltet fra venstre side og sendte bolden mod mål med et kort aftræk. Bolden ramte en forsvarsspiller og gik til hjørne.

På det faldt kampens første mål efter 15 minutter. Mathias Gertsen gav bolden fuld gevind på et hjørne, og tæt under mål kunne Steven Enna dirigere den i kassen med brystkassen. 1-0 til FC Fredericia.

Annonce

Nykøbing FC-FC Fredericia 0-5 (0-2)

1. division

Mål: 0-1 Steven Enna (15.), 0-2 Mathias Gertsen (19.), 0-3 Steven Enna (49.), 0-4 Anders Holvad (68.), 0-5 Steven Enna (74.).

Nykøbing (4-3-3): Sebastian Olsen - Mikkel Andersen, Jordan Wilson, Gustav Kjeldsen, Chris Thorsheim - Søren Christensen (Joachim Wagner 57.), Mads Carlson, Lars Pleidrup - Mathias Gerht, Mikkel Dahl (Kasper Jensen 71.), Magnus Warming (Mathias Kristensen 57.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo - Uzo, Erik Nissen, Lukas Enevoldsen, Nicolaj Ritter - Andreas Oggesen (Dennis Høegh 59.), Mathias Gertsen - Anders Holvad (Nikolaj Kirk 77.), Kristian Kirkegaard, Agon Mucolli (Martin Mikkelsen 61.) - Steven Enna.

Advarsler: Andreas Oggesen (57.), Jordan Wilson (Rødt kort/67.).

Dommer: Patrick Rasmussen.

Tilskuere: 750 på CM Arena.

En fortjent føring

En periode med et mindre Nykøbing-pres fulgte i scoringens kølvand, men FC Fredericia stod disciplineret i forsvaret og afviste alle tilnærmelser. Lukas Enevoldsen og Erik Nissen var klipper i et solidt forsvar.

Og efter 19 minutter stod der 2-0 til FC. Utroligt nok scorede Mathias Gertsen - på et direkte hjørnespark.

Bolden lå i samme side og Gertsen kopierede serven på sit tidligere mål. Og igen sneg bolden sig ind - stærkt hjulpet på vej af Erik Nissen, der sloges med et par Nykøbing-forsvarere om at komme frem til bolden. 2-0 og CM Arena var mere eller indre i chok.

2-0 er den farligste føring, men man sad med en rolig fornemmelse. Godt nok kom Nykøbing til tilbud, men både Lars Pleidrup og Mikkel Dahl lossede langt over kassen, når de for en sjælden gangs skyld kunne afslutte i en gunstig position.

FC-spillerne virkede helt rolige, og Steven Enna var lige ved at kunne flugte et hårdt indlæg fra Agon Mucolli i kassen, men bolden kom med samme fart som en kanonkugle, og angriberen kunne blot sende den langt over kassen.

Mere skete der ikke i en første halvleg, som FC Fredericia var klart bedst i. Gæsterne gik i omklædningsrummet med en fortjent føring på 2-0.

Total dominans

FC Fredericia skulle egentlig bare fortsætte efter pausen, for alt var i skønneste orden. Det blev dog hurtigt bedre, for efter 49 minutter stod der 3-0.

Sebastian Olsen i Nykøbing-målet stod for første gang fra start, og han klokkede noget i det, da han gik ned til Uzos flade indlæg. Han fik handsken på, men det var et alibi-indgreb, og bolden røg direkte hen til Steven Enna, som uden problemer og uden pres kunne sparke bolden fladt i kassen tæt under mål.

Hans anden scoring var en rigtig centerforward-træffer, der gav en føring på 3-0 til FC. Nykøbing var et skib i færd med at synke sporløst.

Der var klasseforskel på de to mandskaber, og efter cirka et kvarter af anden halvleg, burde det have givet yderligere udslag på lystavlen, da Steven Enna fik muligheden for at score til 4-0. Agon Mucollis mageløse raid ned ad venstre kant endte i en stopfinte og et fladt indlæg, som Steven Enna løb ind i med 100 kilometer i timen. Denne gang manglede afslutningen kvalitet, og skarpretteren sparkede direkte på målmanden.

Nykøbing fortsatte mere eller mindre sin ørkenvandring, men Alexander Nybo blev alligevel vækket, da Mikkel Dahl forsøgte at dreje bolden ind ved fjerneste stang med venstre. Flyvende Nybo fik lappen på og reddede flot.

Kampen var dog FC's og efter 67 minutter tog den en endnu grimmere drejning for Nykøbing. FC pressede på og det gav en mulighed for at vippe bolden i kassen. Jordan Wilson stod på stregen og tog armen til hjælp i forsøget på at holde den ude. Det gav direkte rødt kort og straffespark til FC.

Anders Holvad havde slået sig tidligere i kampen og så noget særegen ud med en slynge af gazebind om hovedet, men han sparkede iskoldt straffesparket i kassen ved at sende målmanden den forkerte vej.

4-0 til FC Fredericia.

Angreb er det bedste forsvar

Nogle hold ville måske trække sig og lade en 4-0'er køre hjem, men ikke FC Fredericia, som har angreb som sit bedste forsvar og har haft det sæsonen igennem.

Steven Enna var tæt på, da hans hovedstød hamrede mod overliggeren efter et Nicolaj Ritter-indlæg. Målmanden fløj og målrammen dirrede, men bolden kom ikke i nettet. Også indskiftede Dennis Høegh var tæt på, da han dirigerede et fladt indlæg i sidenettet.

5-0 blev det dog, og igen var det Steven Enna, der satte træfferen og lavede hattrick. Kristian Kirkegaards kække vip ind i feltet fandt angriberen, som kastede sig frem med et langt, amerikansk ben og fandt nederste del af målet. FC Fredericia spillede blændende, og Nykøbing fik tæsk.

Mere skete der ikke, og FC Fredericia storsejrede på Falster. FC er atter side om side ned Vejle på førstepladsen. Klubben spiller allerede igen på torsdag klokken 19.30, hvor HB Køge kommer til Monjasa Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB sendt FC Fredericia ud af oprykningskampen

Middelfart For abonnenter

Sommerhuse er revet væk i sommerferien: - Vi var helt nede på gulvet, og så kom vi hurtigt op igen

Annonce