Annonce
Vejle

Fem millioner frigivet til kæmpeprojekt: SF stod alene med kritik af Ny Rosborg

Sådan ser den nyeste af bebyggelsesplanerne for Ny Rosborg-projektet ud. SF var i onsdagens byrådsmøde meget kritisk over for især det byggefelt, der er øverst til venstre. Denne bebyggelse bør rykkes mod syd tættere på vejen, så den grønne kile kommer til at ligge nordfor af hensyn til de huse, der allerede er i området. Fra projektforslaget
Naboerne er skuffede over plan for ny bydel, siger SF. Det er partiet også selv. Men byrådsflertallet frigav 5 millioner kroner til udvikling i engene.

Artiklen er opdateret med nye illustrationer.

Vejle: Vejle Byråd frigav onsdag fem millioner kroner til papirarbejde før udbud og byggemodning af bydelen Ny Rosborg i Vejle Ådal.

Men det skete ikke, før en længere holmgang var udkæmpet mellem SF og resten af byrådet.

Partiets byrådsmedlem Allan Pedersen sagde, at de fremlagte skitser er meget langt fra det lovede. Han mente, at der var taget for lidt hensyn til naboer, natur og hyttebyen for socialt udsatte.

- Beboere og lokalråd har nærmest opgavet sagen. SF vil ikke stemme for denne plan, før den bliver ændret, konstaterede han.

Partiets kritikpunkter er, at opfyldning før byggeriet er blevet større, og at højden vil give skyggegener for dem, der i forvejen bor i Trædballe-området, hvor han nævnte veje som Engvej og Holmevej. Desuden kritiserede han, at der var reduceret på grønne kiler.

Man skal ikke kun udvikle for byrådsmedlem og udviklere, men for borgerne og dem, der allerede bor i nærheden. Man skal skabt bredt et sted for alle, både for direktører, industriarbejdere og dem, der har det svært i vort samfund.

Martin Jensen (S), byrådsmedlem

Stavnsbinding

- Man risikerer at stavnsbinde folk til deres huse. Nogle, der har boet der i 40 år, bliver pludselig sat i anden retning. Lad os nu bygge en bydel for alle, så også de, der bor der i forvejen, kan føle sig velkomne. Ryk byggeriet længere mod syd, og læg den grønne kile bagved, foreslog Allan Pedersen.

Modsat mente Dan Arnløv Jørgensen (K), at det ville være godt for områdets huspriser, at en losseplads blev forvandlet til et boligområde.

Søren Peschardt sagde, at socialdemokraterne ville stemme for, men der er stadig meget at gøre. Vi kan være bekymret for, om hyttebyen bliver rykket for langt væk fra byen. Han efterlyste et signaturprojekt for området, lige som den konservative Dan Arnløv Jørgensen:

- Om det er et tårn eller en legeplads, ved jeg ikke, men et eller andet, der gør, at man kommer derud.

Annonce

Hun kippede med flaget

Christoffer Melson (V) var uenig med SF og mente, at der var meget natur i projektet, og den radikale Torben Elsig-Pedersen fremhævede bæredygtigheden i planerne og efterlyste, at der ville blive bygget mere i træ og mindre i beton.

Liberal Alliances Anja Daugaard kippede med flaget for planen:

- Det er et spændende, modigt og ambitiøst forslag. What's not to like? Mon ikke også man finder plads til hyttebyen.

Svend Erik Nielsen fra Dansk Folkeparti talte for, at man overvejede, om man kunne gøre noget af vandet sejlbart.

Her er en visualisering af den nye bebyggelse med fremhævelse af grønne araler og vandoverflader. Illustration fra udviklingsplanen
Annonce

Fra skrot til slot

Martin Jensen (S) understregede, at man skal blive ved med at involvere parterne i projektets udvikling.

- Man skal ikke kun udvikle for byrådsmedlem og udviklere, men for borgerne og dem, der allerede bor i nærheden. Man skal skabt bredt et sted for alle, både for direktører, industriarbejdere og dem, der har det svært i vort samfund, sagde han.

Thyre Havgaard Bjerring (V) brugte overskriften "fra skrot til slot" til planerne, men slog også til lyd for, at der skulle være helt styr på, hvordan man skal håndtere de mange, der arbejder, parkerer og skal til og fra området hver dag. At man for eksempel ikke bare fjerner cirkuspladsens gratis langtidsparkeringsplads uden at kunne tilbyde alternativer.

Ny Rosborg skal være en bydel i Vejle med op til 7000 beboere. Sådan viser projektforslaget, at bydelen føjer sig ind i ådalen. Illustration fra projektforslaget
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce