Annonce
Danmark

Fem råd til dig, der er bekymret for coronavirussen

Grundig håndvask reducerer risikoen for smitte af coronavirus. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Avisen Danmark har bedt Anders Beich, praktiserende læge og formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, om at give fem gode råd til danskere, som er bekymrede for coronavirussen. Han oplever sammen med flere andre praktiserende læge mange henvendelser fra borgere, som frygter virussen.

Liste:

1. "Kun en forkølelse"

Ifølge Anders Beich skal man minde sig selv om, at denne coronavirus i bund og grund er en forkølelsesvirus, som ikke er farlig for langt, langt de fleste af os. På nuværende tidspunkt skriver WHO, at virussen i 80 procent af tilfældene giver milde symptomer, som ikke kræver indlæggelse på sygehus, mens 15 procent bliver så syge, at de må indlægges på sygehus. Yderligere fem procent bliver så alvorligt syge, at indlæggelse på intensiv afdeling bliver nødvendigt.

2. Undgå forgæves opkald

Du skal ifølge Anders Beich kun ringe til din læge eller lægevagt, hvis du enten har: Været i et område med coronavirusudbrud eller været i kontakt med en smittet person. Derudover skal man også have feber, ondt i halsen, vejtrækningsproblemer eller hoste.

3. Fornuft bag opmærksomhed

Selvom der ikke er grund til at frygte virussen i hverdagen, ligger der sund fornuft bag den store opmærksomhed, som virussen får.

- Al den presseopmærksomheden skyldes, at vi forsøger at undgå, at mange bliver smittede, fordi vi så kan komme til at smitte de svage og i forvejen syge, for hvem det kunne blive kritisk at få en infektion, siger Anders Beich.

4. Tjek officielle myndigheder

Hvis du skal ud at rejse, så tjek udenrigsministeriets rejseservice i stedet for google, facebookopslag eller youtube-influencers. Ministeriet får deres viden fra europæiske myndigheder. Hvis du ser, at det er trygt at rejse, så husk dog lige det næste råd.

5. Husk hygiejnen

Forkølelse smitter meget. God håndhygiejne, at undgå at hoste på andre og også selv at blive hostet i ansigtet beskytter mod coronavirus og alle de andre virus, der er derude. Mundbind er ringe beskyttelse mod at blive smittet. Det er den smittende, der skal have mundbind på for ikke at smitte andre, fortæller Anders Beich.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce