Annonce
Fredericia

Fem ting, byrådet sagde ja til: Penge til byfornyelse og nyt klubhus til BMX'ere

I 2009 indviede BMX-klubben i Taulov deres nye bane. Samme år var klubhuset brændt ned. Måske de små BMX'ere stadig er aktive i klubben, så de nu ti år senere kan få glæde af et nyt klubhus. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Fredericia: Der blev på mandagens byrådsmøde blandt andet sat punktum for flere lokalplaner, sagt ja til byfornyelsesprojekter, godkendt ambtiøs strategi for udsatte og afsat penge til BMX'ernes klubhus i Taulov.

Annonce

1. BMX'ere kan sætte spaden i jorden

Formand for kultur- og idrætsudvalget Lars Ejby Pedersen (S) kunne glæde sig over, at et samlet byråd var med på at sende over en million kroner i retning af Taulov, hvor BMX-klubben drømmer om at få et nyt klubhus.

- Det er ikke spor for tidligt. Det gamle brændte ned i 2009, og det er svært at få et socialt liv til at fungere omkring klubben uden et klubhus. Så det er dejligt, at vi nu kan hjælpe dem med det, sagde Lars Ejby Pedersen.

Pengene er fundet på kontoerne for udvendig vedligeholdelse og budgettet for klimaskærme på idrætsfaciliteter.

2. Renovering med respekt

Med røde vingeteglsten og pudsede mure bliver forhus og baghus i en ejendom i Kongensstræde renoveret. Der er tale om en gennemgribende renovering, som byrådet sagde ja til at støtte med 125.500 kroner i byfornyelsesmidler. Samtidig yder staten et tilsvarende beløb.

Der skal bygges nye kviste både til gården og til gaden, og husets indre bliver optimeret med køkken, der åbnes op til kip.

3. Gang i ny helhedsplan

Lejerne i Holbergshaven på Chr.Richards Vej og Jens Baggesens Vej har sagt ja tak til en helhedsplan til samlet 129 millioner kroner, som skal løfte bebyggelsen op til 2020-niveau. Ejendommene er slidte, og der har været problemer med skimmelsvamp, som bliver løst i forbindelse med det store projekt.

Samtidig sker der en gennemgribende modernisering med nye installationer, køkkener og badeværelser. Holbergshaven er en afdelingen under Boligkontoret Fredericia. Byrådet sagde ja til at indstille til Landsbyggefonden, at helhedsplanen godkendes.

4. Stadig en DSB-by

Fredericia kommer til at fastholde sin historiske tilknytning til DSB, når DSB får lov at udvide værkstedet på Egumvej.

Det skal give mulighed for, at DSB fremover kan servicere el-tog fremfor dieseltog i remissen.

5. Strategi for udsatte på plads

Initiativer for at hjælpe udsatte er kommet flyvende fra start, fremgik det af byrådsmødet. 100 har sagt ja til at være ambassadør i arbejdet, hvilket betyder 100 borgere, kommunalt ansatte, erhvervsfolk, m.fl. som har forpligtet sig til at gøre en indsats for at mindske udsathed i Fredericia. Der var således masser af ros fra politikerne til de ildsjæle, der har sat kursen for indsatsen, og de, der har valgt at være med.

- Vi har mere end 100 ambassadører allerede inden vi er i gang. 42 helt almindelige borgere, 36 fra virksomheder, 23 kommunale. Fire handlingsnetværk er sat i gang, og ambassadørerne byder ind. Eksempelvis Sommerrock med kant, som Axeltorv-Lauget selv budt ind på. Det er dejligt, at der spilles med, når vi byder op til dans, sagde formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

112 For abonnenter

Mænd fægtede med lange knive under røveri: På blot fire minutter røvede de brugs

Annonce