Annonce
Fredericia

Fem ting, du måske ikke vidste om Seniorhuset I.P. Schmidt

Der er investeret millioner i at omdanne det tidligere ældre- og plejecenter til seniorhus for alle. Før den store ejendom ved Landsoldaten blev til boliger og aktivitetshus, var der tobaksfabrik og af byens hæderkronede virksomheder Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce

1. Seniorhus for alle

Seniorhuset I.P. Schmidt er et aktivitetshus for alle ældre. Seniorhuset blev en realitet efter en følelsesladet debat om husets fremtid for godt fem år siden. Efter voldsomme protester blev planerne revideret, og seniorhuset en realitet.

Med økonomisk indsprøjtning for de statslige midler til ældre fandt man penge til en gennemgribende ombygning og renovering af huset, som i dag er samlingssted for brugerrådets egne aktiviteter og lægger lokaler til en stribe foreningers mange tilbud. Herunder Pensionistforeningen af 1938, Ældre Sagen, Hjerteforeningen, Fredericia Bridgeklub, m.fl.

2. 60-70 frivillige

Brugerrådet er tovholder for seniorhusets selvstændige aktivteter, mens centerrådet er overordnet organ. Brugerrådet engagerer omkring 60-70 frivillige. Bestyrelsen for brugerrådet er nyvalgt og består aktuelt af formand Mary Larsen, næstformand Kaj Petersen, kasserer Ellen Vestergaard, sekretær Bent Bjerre Jørgensen, Vivian Nielsen, Marta Strøager og Grethe Lehrmann.

3. Gratis lokaler

Huset er for alle, og det er muligt at låne lokaler til møder og aktiviteter, så længe det er politiske foreninger, religøse foreninger og private.

Der er i alt godt 800 kvadratmeter faciliteter til rådighed fordelt på kælder, 1. og 2. sal. Fra små mødelokaler til den store fællessal med plads til 150-200 personer.

Det er gratis at låne lokalerne. Til gengæld skal al forplejning købes i caféen. Man kan bestille dagens ret, uspecificeret smørrebrød eller et udvalg af kage.

4. Travl café

Brugerrådet driver en lang række aktiviteter i Seniorhuset ved hjælp af mange fantastiske frivillige hjælpere, bl.a. cafeteriet. Huset er i en rivende udvikling med flere og flere arrangementer og brugere. Derfor er der travlt i cafeteriet, og der er altid brug for en ekstra hånd. Der stilles ingen specielle krav, men gå på mod, godt humør og interesse for dine medmennesker er et godt udgangspunkt.

Arbejdstiden er primært i dagtimerne på alle ugens dage. Vagterne er af fire timers varighed. Der er ansat én køkkenleder og to køkkenassistenter.

5. Fra it til knipling

Hver dag byder på aktiviteter i regi af brugerrådet. Fra billard til knipling, it-undervisning til stolegymnastik, decoupage til kortspil. De faste aktiviteter er fordelt ud over hele huset og alle ugens dage og styres af frivillige tovholdere. Programmet fremgår af hjemmesiden seniorhuset.ips.dk eller Pensionistavisen.

6. Cykelpiloterne

Brugerrådet står i spidsen for cykelpiloterne i Seniorhuset. Folk med lyst til at komme ud i frisk luft på ladet af en rickshaw-cykel kan kontakte informationen i Seniorhuset. Eneste krav er, at man er rimelig mobil og som minimum kan klare sig med rollator. Brugerrådet kan også her bruge ekstra ben til at trampe i pedalerne, og interesserede kan henvende sig til næstformand Kaj Petersen på 22107010.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Annonce