Annonce
Danmark

Feriehusudlejere savner afklaring: - Det er uklart, hvornår grænsen faktisk åbner

Feriehusudlejernes Brancheforening ved ikke, hvad den skal stille op med de omkring 6000 udenlandske familier, der har bestilt ferieophold i Danmark i weekenden efter påske. Det er uklart, om turisterne rent faktisk må krydse grænsen til den tid. Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix
Den danske grænse er foreløbigt lukket til og med 13. april. Feriehusudlejernes Brancheforening kan ikke give klar besked til de mange udenlandske turister, der har bestilt ophold i et feriehus i Danmark umiddelbart efter påske. Sommerhusområderne risikerer at gå glip af milliarder, hvis grænsen forbliver lukket.

Coronavirus: Udenlandske turister, der godt kunne tænke sig en uge i sommerhus ved den jyske vestkyst, må i øjeblikket se langt efter et ferieophold i Danmark.

Ferie er nemlig ikke et anerkendelsesværdigt formål, der giver tilladelse til at krydse den danske grænse, der foreløbigt er lukket til og med den 13. april i et forsøg på at begrænse coronasmitten.

Netop ordet ’foreløbigt’ er en hovedpine for Feriehusudlejernes Brancheforening, der efterlyser en afklaring fra myndighedernes side med hensyn til den lukkede grænse.

- Det er formuleret så uklart, at der er ingen, der tør bestille. Det er uklart, om grænsen faktisk er åben efter den 13. april. Så længe der er tvivl, vil folk gerne aflyse og ikke bestille en ny rejse. De går i en afventende position, siger direktør Carlos Villaro Lassen.

Foreningen er enige i, at åbningen af den fysiske grænse skal ske på en kontrolleret måde. Turisterne skal selvfølgelig ikke risikere at smitte de lokale og udsætte dem for fare.

- Vi mener jo, at sommerhusene har den fordel, at de ligger isolerede, så de kan bruges som ophold under coronakrisen. Der er masser af plads, for sommerhusområderne langs kysten ligger øde hen. Vi kan garantere 100 meter afstand, siger Carlos Villaro Lassen.

Det her er et desperat nødråb fra kystturismen. De tusindvis af mennesker, der lever af at yde en service i de her områder, er jo dybt afhængige af turismen.

Carlos Villaro Lassen, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening

Enorm omsætning på spil

Feriehusudlejernes Brancheforening repræsenterer medlemmer, der står med 6000 primært tyske familier, der har bestilt ophold i feriehuse med indflytning omkring lørdag den 18. april.

Spørgsmålene vælter ind, men foreningen kan hverken få eller give et klart svar på, om det overhovedet er muligt at tage på ferie i Danmark til den tid.

- Lige nu skubbes problemet over på gæsten, på husejeren og udlejningsbureauerne. Der bliver henvist til myndigheder, som ikke kan svare, siger Carlos Villaro Lassen.

De 6000 turister, der har bestilt feriehus umiddelbart efter påsken, er kun en lille del af de omkring 126.000 bookinger, der venter i april, maj og juni.

I hele den periode risikerer udlejerne at gå glip af en omsætning i omegnen af 750 millioner kroner, hvis ikke grænsen åbner, oplyser Carlos Villaro Lassen. Men det er ikke blot et spørgsmål om, at feriehusejerne ikke kan betale deres regninger og afdrage på deres lån, hvis der ingen gæster kommer.

- Oveni det ligger der en lokal omsætning på 3 milliarder kroner, og det er jo bare inden højsæsonen i juli og august. Det her er et desperat nødråb fra kystturismen. De tusindvis af mennesker, der lever af at yde en service i de her områder, er jo dybt afhængige af turismen, siger Carlos Villaro Lassen.

Annonce

Svar fra Justitsministeriet

Avisen Danmark har henvendt sig til Justitsministeriet for at få svar på, om turister kan krydse den danske grænse 14. april, eller om de må udskyde deres ferie, fordi grænselukningen forlænges.

Ministeriet kan ikke oplyse nærmere, men henviser til politiets hjemmeside, hvor Rigspolitiet skriver:

”Regeringen vil inden 13. april beslutte, om grænsekontrollen skal forlænges ...”

Avisen Danmark har ligeledes henvendt sig til Erhvervsministeriet med samme spørgsmål uden at kunne få et svar.

Carlos Villaro Lassen, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, repræsenterer udlejningsbureauer med mere end 40.000 sommerhuse i Danmark. Pr-foto
Annonce
Annonce
Fredericia

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Fredericia For abonnenter

Kommunen har penge i kassen men må ikke bruge dem: Udvalg har udskudt besparelser til august

Alarm 112

Indbrud i flere kælderrum: Politiet har endnu ikke fået alle anmeldelser

FC Fredericia

FC Fredericia-træner: Spillerne fortjener så meget kredit

Danmark For abonnenter

Læge og far til 12-årig pige: - Jeg ved ikke, om hun skal vaccineres mod corona

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Danmark

Coronapandemien gør det svært at rejse i Vesten - det har sat terror på pause

Fredericia

Så enkelt kan det gøres: Klodset løsning kan hjælpe handicappede på café

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Alarm 112 For abonnenter

Mor på 85 sad også fast i elevator: Datter hamrede hul i glas for at få frisk luft ind til hende

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

Fredericia

Ny borgerliste på plads: Ekskluderet konservativt trekløver går til valg på egen liste

Annonce