Annonce
Kultur

Fest uden restriktioner: Strib Vinter Festival kan holdes uden mundbind og sektionsopdelinger

Her et foto fra Strib Vinter Festival 2020. Festivalen nåede at blive afholdt, inden hele landet lukkede ned. Sidste år aflyste man, men i år kan festen fortsætte og endda helt uden restriktioner. Arkivfoto: Søren Gylling
Corona-restriktionerne er rullet tilbage, og det glæder man sig over hos Strib Vinter Festival, der nu kan afviklets helt normalt. Man havde ellers tænkt i alternative baner for at få festivalen til at lykkes.

Strib: Hvordan afholder man en festival indendørs i februar måned med svingende instrukser om corona-restriktioner? Det har man hos Strib Vinter Festival forberedt sig på hen over vinteren, men med et forsvandt alle bekymringer sammen med påbud om restriktioner.

Det var en kæmpe forløsning, vi fik, da man ophævede restriktionerne.

Jørgen Rahbek, Strib Vinter Festival

Og det kommer som en gave for Strib Vinter Festival, der om ganske kort tid åbner for flere hundrede besøgende til festivalen med folkemusik, der altid afvikles på Strib Skole.

- Det var en kæmpe forløsning, vi fik, da man ophævede restriktionerne. Vi har ellers gået i seks-syv ugers frustration. Det gik jo ned i en bølgedal, da de lukkede hele kulturlivet ned igen i midten af december, siger Jørgen Rahbek, der er bestyrelsesformand for GUF, der arrangerer Strib Vinter Festival.

Annonce

Alle festivalens frivillige har ellers brugt de sidste uger på at forberede sig på forskellige scenarier, så festivalen kunne leve op til restriktionerne.

De spiller på Strib Vinter Festival

Poul Krebs

Allan Olsen

Dorthe Gerlach

Elanor Shanley

rasmus Lyberth

Sam Kelly and The Lost Boys

Laura Illeborg Band

Payton Taylor

 Jade Helliwell Trio

Northern Assembly Gary Quinn

HP Lange Big Gumbo

Tobias Elof med Mathæus Bech

Oscar Danielson

 The Consolation

Lockwood Barr

The Grenadines

 Trick Savage

Grassolin

Se det fulde program på www.strib-vinterfestival.dk. Her får du overblik over hvilke koncerter, der er gratis, og hvor du kan købe billetter til enten hele festivalen eller enkeltkoncerter.

- Vi har tænkt i alternative afviklingsformer. Blandt andet i "superligamodellen", hvor vi ligesom på stadion ville skulle inddele alting i sektioner, hvor hver gruppe havde deres egen bar, deres egne toiletfaciliteter og ind- og udgange. Men på sådan et lille festområde, som Strib Skole er, var det ikke en mulighed.

- Derfor er det rigtigt forløsende, at vi nu kan afholde en fuld festival. Der er en masse spildt arbejde, men det overskygges af glæden over, at vi nu kan holde en festival som normalt, siger han.

Festivalens omdrejningspunkt er, ud over musikken, at det er et socialt arrangement, hvor gæsterne overnatter på skolen samt spiser de fleste måltider sammen.

En uventet oplevelse

Det er faktisk lykkedes at få næsten alle kunstnere med fra den aflyste festival sidste år. Kun fire udskiftninger er det blevet til.

- Også vores billetsalg gik i stå hen over jul. Folk har været afventende - og af gode grunde, Men der er virkelig sket noget de sidste dage, siger Jørgen Rahbek, der har omkring 2000 billetter til salg og regner med, at de cirka 1600 af dem vil blive solgt.

Men det går også nok, at der ikke bliver udsolgt, skønner formanden.

- Vi er fortrøstningsfulde. Vi kommer nok ikke op på samme niveau som i 2020, men vi kommer deropad. Og så håber jeg, at vi kommer i betragtning til hjælpepakkerne, siger han.

Dele af Strib Vinter Festival er der gratis adgang til, og det er her, man blandt andet kan komme hjem med en oplevelse, man ikke havde regnet med. Programmet er nemlig nøje sammensat, så man som gæst kan få både de kendte og de mindre kendte kunstnere ind under huden.

- Det er de store, kendte navne, der trækker publikum til. Folk kommer for at høre noget, de kender, og så går de hjem med en oplevelse af at have hørt nogen, de ikke kendte. Vi gør meget ud af at vælge vores kunstnere, så det giver mening. På vores caféscene er det gratis at komme ind, og dem, der kommer her, køber måske en billet næste år, siger Jørgen Rahbek.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Katrine ville være dyrlæge eller frisør. Men synet af en boreplatform fik hende sporet ind på et helt andet fag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Gammel Fredericia-virksomhed kan juble - overskuddet mere end fordoblet

Erhverv For abonnenter

Seks bogstaver med forkert skrifttype udløser bøde på 20.000 kroner: Statskassen må mangle penge, lyder det fra virksomhedsejer

Fredericia

Procestårne og rør bliver omgivet af vilde blomster  - måske må du også plukke

Live Sport For abonnenter

Se topmatchen fra kl. 18.20: Holsted Tigers tager imod Esbjerg Vikings

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Fredericia For abonnenter

Det søde er blevet surt: TV-kendt konditor slog stor dej op, men er løbet ind i problemer

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Erhverv For abonnenter

Da Peter ødelagde ryggen og blevet fyret, stod lokal virksomhed klar med åbne arme og en hjælpende hånd: Nu har de vundet særlig pris

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Erhverv For abonnenter

Stor kæde åbner i Fredericia: - De fleste kender os fra skruer, men vi er også gode til mange andre ting

Fredericia

Modige Mia blåstemplede ny legeplads: Få et kig ind i den nye oase midt i Kanalbyen

Annonce