Annonce
Børkop

Festival: Børn skal have en bid af verden

Teamet bag Spotlight Festival består af Niklas Wriedt (bagerst), Marianne Jørgensen (til højre), Birgit Lykke Jørgensen (midt) og Peter Andersen (til venstre). Pressefoto

I uge 38 afholdes kulturfestivalen Spotlight i hele Vejle Kommune. Festivalen er for, med og af børn, og årets tema er "En bid af verden."

Vejle: I disse uger er børnene rundt omkring på kommunens institutioner og skoler i fuld gang med at være ekstra kreative og kulturelle. En stor del af dem skal nemlig deltage i årets Spotlight Festival, der afholdes i næste uge. Spotlight er Danmarks største festival rettet mod børne- og ungekultur.

- Det er i år 12. år, at vi holder Spotlight Festival. Grunden til, at vi laver festivalen, er for at sætte fokus på det kreative - og at udfordre børn og unges kreativitet. Det er hovedformålet, fortæller Birgit Lykke Jørgensen, der er projektleder.

Festivalen finder sted både i Give, Børkop, Jelling, Egtved og Vejle fordelt over fem dage - en by pr. dag med en større afslutning i Maria Parken i Vejle fredag.

- Vi regner med at der kommer over 2000 gæster den sidste dag og lidt færre de andre dage. Sådan plejer det at være, fortæller Birgit Lykke Jørgensen.

Annonce
Fredag optræder Merle og Kamille fra Voice Junior til festivalen. Pressefoto.

Huskunstnere

Et af de grundlæggende elementer i Spotlight Festivalen er huskunstnerprojekterne, hvor forskellige kunstnere og skoler arbejder sammen.

- Huskunstnerprojekterne består i, at en eller flere kunstnere afholder et kunstnerisk forløb inspireret af Spotlights tema "En bid af verden". Skolerne byder sig ind på emnerne, og forløbet planlægges derefter i samarbejde mellem kunstner, lærer og elever, fortæller Birgit Lykke Jørgensen.

Projekterne bliver lavet ude på skolerne i ugerne op til festivalen og kan for eksempel være musik, foto, teater eller maleri.

- Fælles for alle projekterne er, at der kommer et produkt ud af det, som kan præsenteres på en af Spotlight dagene, siger projektlederen.

I år vil der være 17 huskunstnerprojekter til festivalen.

Action-komedie teaterstykket "Race Dog" kan opleves i både Give, Børkop, Jelling og Egtved. Pressefoto.

Musik, ballet og virtuel reality

Huskunstnerprojekterne vil ikke være det eneste, der kan opleves til Spotlight Festivalen. Her vil også være forskellige optrædener og workshops.

- Vores institutioner og skoler kan også melde ind med deres egne ting. For eksempel er der en børnehave, der gerne vil på scenen og synge en sang, siger Birgit Lykke Jørgensen.

Derudover vil der i hver by både være en teaterforestilling, der bliver fremført af professionelle børneteatre, balletopvisning samt koncerter. Som afslutning på festivalen kommer Merle og Kamille kendt fra Voice Junior fredag og giver koncert og svarer på spørgsmål fra børn og unge.

- Som noget nyt i år har vi også virtuel reality i alle byerne, så børnene for eksempel kan opleve en verden under havet, siger Birgit Lykke Jørgensen.

På alle spotlightdagene vil der være en række workshops. Arrangørerne er Økolariet, Vejle Bibliotekerne, Stadsarkivet, Vejle Kunstmuseum og Give-Egnens Museum. Og UCL og VPU Sandagergård vil desuden tilbyde en række aktiviteter.

Du kan læse mere og se det fulde program på spotlight.vejle.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce