Annonce
Fredericia

Festuge skudt i gang: Børnegrin, jazz og Café Hack

Tryllekunstner Jesper Grønkjær havde godt fat i publikum til forestillingen "Flyt dig" foran Fredericia Bibliotek. Foto: Klaus Madsen
Trekantområdets Festuge er i gang. Tryllekunstner, minibiograf og kendt radiovært åbnede festen i Fredericia.

Fredericia: En tætpakket festuge venter i Trekantområdet, og fredag blev programmet skudt i gang.

I Fredericia blev det gjort med børnegrin og fjollerier foran biblioteket, hvor tryllekunstneren Jesper Grønkjær optrådte. Han leverede et show, der især ramte børn i børnehavealderen og de yngste skoleklasser.

Fredag var der blandt andet jazz med Gustaf Ljungren og Emil De Waal i Tøjhuset og fernisering på en udstilling med den hollandske kunstner Marcellus Hoornweg i Kongensgade 111.

Festuge

Trekantområdets Festuge foregår fra 23. august til 1. september, og der er kulturelle arrangementer i Kolding, Billund, Vejle, Haderslev, Middelfart og Fredericia kommuner. Man kan finde flere informationer på festugens hjemmeside Trekantfest.dk.

Radiosnak ved rådhuset

Rådhuspladsen var også centrum for et par utraditionelle indslag. En rød, ombygget campingvogn holdt nær indgangen til rådhuset. Campingvognen er ombygget til en rullende biograf, hvor man kunne sætte sig ind og se en kortfilm. Bag initiativet stod Odense Film Festival, som på den måde gjorde reklame for den kommende uges gratis oplevelser på det store lærred i Odense.

Lidt før klokken 18 rullede en radiokendis ind på Rådhuspladsen. Det var Søren Dahl, der blandt andet er kendt som vært i programmet Cafe Hack.

Fredagens samtale kom til at handle om energi og verdensmålene, og dagens gæst var borgmester Jacob Bjerregaard.

Dahl og Bjerregaard var ikke en officiel del af festugen. Men de var med i en temadag om verdensmålene kaldet "Danmark for målene". Deres samtale om energi og bæredygtighed var ikke det store trækplaster i midtbyen, men den kommende uge byder på masser af nye tilbud i Trekantområdets Festuge.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce