Annonce
Fredericia

FfF'erne forslår ny placering til daginstitution: - Vi kan ikke undvære vores vinterbane

Det er arealet ved vinterbanen, der er blevet sat i spil til en ny daginstitution. Det er dog ikke endeligt besluttet, og fodboldklubben FfF har stillet et alternativt forslag, som kommunens ejendomsafdeling nu ser nærmere på. Foto: Søren Gylling
Det er kritisk for FfF at skulle sige farvel til deres vinterbane, gjorde fodboldklubben klart for kommunale embedsmænd, da der blev afviklet møde om placeringen af en ny daginstitution i Madsby. De har derfor de spillet alternativt forslag på banen, som kommunens ejendomsafdeling kigger nærmere på.

Fredericia: En kommende daginstitution har endnu ikke fundet sin endelige placering. Der kigges på flere løsninger efter et dialogmøde mellem repræsentanter fra kommunen og Fredericia forenede Fodboldklubber - FfF.

- Vi havde et konstruktivt møde, og vi skal mødes igen. Vi fik forklaret kommunens embedsmænd, hvad der er udfordringen ved, at kommunen eventuelt placerer en daginstitution på vores vinterbane. Vi har også givet udtryk for, at vi ikke har noget imod en daginstitution i området, siger Torben Andersen, bestyrelsesmedlem i FfF.


Vi fik forklaret kommunens embedsmænd, hvad der er udfordringen ved, at kommunen eventuelt placerer en daginstitution på vores vinterbane. Vi har også givet udtryk for, at vi ikke har noget imod en daginstitution i området.

Torben Andersen, Fredericia forenede Fodboldklubber.


Med den skitserede placering vil kommunen placere daginstitutionen, hvor FfF i dag har baner til vintertræning, og som samtidigt er det areal, man benytter til bl.a. det årlige kræmmermarked.

- Vi kan ikke undvære vinterbaner til at supplere vores kunstgræsbane. Lige nu kan vi slet ikke, fordi vi står med coronarestriktioner, som begrænser det antal spillere, der må være samlet, siger Torben Andersen.

Annonce

Vigtigt vinterlys

Vinterbanen er et supplement til kunstgræsbanen i vinterperioden, fordi der er lys på banen.

- Der var forståelse for vores behov for at kunne bruge arealet, og derfor går de hjem og undersøger andre muligheder. Vi har budt ind med forslag, som er forenelige med vores hverdag, og som kommunen også kunne se potentiale i, oplyser Torben Andersen.

- Gav I udtryk for, at I gerne ville have haft besked om placeringen, før I læste om sagen i dagbladet?

- Nej, vi ser frem ad og på at finde en løsning, som både vi og kommunen kan være tilfredse med, siger Torben Andersen.

Den nye daginstitution skal stå klar til brug i 2023, men den skal projekteres, opgaven sendes i udbud og derefter opføres. Derfor har byrådet i sidste uge frigivet 1 mio. kroner til projekteringen.

Først og fremmest skal den bedste placering fastlægges. Det bliver kommunens ejendomsafdeling, som frem til parterne mødes næste gang vil se på blandt andet forslaget fra FfF'erne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hvis smittetal går over grænsen: Direktion og to politikere kan beslutte nedlukning

Annonce