Annonce
Fredericia HK

FHK får en ekstra modstander i håndboldligaen

FHK skal være en del af en udvidet liga den kommende sæson. Arkivfoto: Søren Gylling
TMS Ringsted har fået medhold i sin anke omkring Århus Håndbolds fusion med Skanderborg. Derfor udvides ligaen til 15 hold den kommende sæson.

Fredericia: Den bedste danske håndboldrække udvides med et hold.

Det står klart, efter at håndboldens appelinstans onsdag gav TMS Ringsted medhold i en anke. Anken faldt som følge af Århus Håndbolds fusion med Skanderborg Håndbold-

Århus og Skanderborg ventede med at melde fusionen ud, til grundspillet var forbi, og det kostede TMS Ringsteds plads i ligaen. Men konkursen blev faktisk begæret tidligere end oplyst, og det ændrer billedet markant.

Annonce

Det hele ender med, at Århus Håndbolds resultater trækkes ud af grundspillet i herreligaen for sæsonen 2020/21. TMS Ringsted bliver i ligaen, som udvides til 15 hold.

- Resultaterne for den indeværende sæson forandrer sig ikke som følge af kendelsen. Men for den kommende sæson bliver det dog tydeligt, at der er sket ændringer i forhold til liga og 1. division. Dels fordi ligaen udvides med et hold til 15 hold i alt, og dels fordi 1. division fortsat bliver afviklet med 14 hold. Der skal altså fra næste sæson findes to direkte nedrykkere fra ligaen, mens der i forhold til 1. division skal findes op til fire direkte nedrykkere, lyder det i en uddybende kommentar fra Per Bertelsen, som er formand for udvalget for professionel håndbold.

En ekstra konkurrent

Det hele betyder, at Fredericia HK får en ekstra konkurrent at spille mod i den kommende sæson og to ekstra kampe i grundspillet. Det betyder også, at der kommer til at være to direkte nedrykkere i den kommende sæson. Hvordan kampprogrammet præcis skal skrues sammen, er man ved at finde ud af hos DHF.

- Udvalget for professionel håndbold er trådt hurtigt sammen for at sikre en klar melding for den indeværende sæson. Men da ligaen fra den kommende sæson udvides med et ekstra hold, hvilket vil medføre et ekstra pres på vores spillere – særligt dem, der spiller med internationalt – har udvalget besluttet, at vi skal mødes inden længe og se på mulighederne for at lette antallet af kampe for de pressede tophold, lyder det fra Per Bertelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce