Annonce
Fredericia HK

FHK fik en lussing af mægtige Skjern

Jakob Mikkelsen og FHK skød for svagt på Skjern og modtog en øretæve fredag aften. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Fredericia HK fik pyntet på resultatet og modtog en mindre øretæve, end det kunne været blevet til. Men klubben tabte med 29-25 til Skjern fredag aften.

Skjern: Fredericia HK tabte som ventet til Skjern fredag aften. Opgøret endte 29-25 efter 14-11 i pausen. Trods god kampgejst, var FHK aldrig i nærheden af point.

Fredericia HK var begyndt flot i ligaen med tre point for de første tre kampe via sejr over GOG og uafgjort mod Ribe-Esbjerg. De gode præstationer kastede grus på frygten om, at klubben ville stå med nul point på kontoen efter de første fem kampe.

Den første udekamp mod Mors-Thy blev dog tabt, og derfor lignede det også en kamp op ad bakke i mægtige Skjern Bank Arena, hvor OL og EM-guldvindere som Kasper Søndergaard, Anders Eggert og Thomas Mogensen huserer.

FHK trådte ind i arenaen uden benovelse, og det var gæsterne der begyndte bedst. Ikke mindst på grund af et tonstungt forsvar, som sørgede for at Skjerns offensive spillere fik problemer. FHK var foran med 4-3 efter 13 minutter, og det blev for meget for Claus Dalgaard-Hansen på Skjern-linjen, som trykkede på den grønne timeout-knap, mens hans offensiv hostede og harkede.

Det hjalp, for Skjern tog straks efter overtaget over kampen. Anders Eggert var nogenlunde sikker på de straffekast, som Skjern tilspillede sig, og han scorede på tre af fire før pausen, men det var den norske brutalis Bjarte Myrhol, som var mest ond ved FHK: Han ville kunne vride sig fri af selv de tungeste lænker.

FHK-defensiven kunne simpelthen ikke holde ham trods to-tre mands samtidige forsøg. Myrhol satte fire scoringer før pausen og var en evig kilde til uro.

Annonce

Skjern Håndbold-Fredericia HK 29-25 (14-11)

Håndboldligaen, grundspil

Mål for Skjern: Bjarte Myrhol 7, Eivind Tangen 5, Anders Eggert 4, Jesper Konradson 4, Thomas Mogensen 2, Bjarke Christensen 2, Kasper Søndergaard 1, Rene Rasmussen 1, Elvar Órn Jónsson 1, Jonas Tidemand 1, Jonathan Stenbäcken 1.

Mål for FHK: Kasper Young 7, Jakob Mikkelsen 4, Rasmus Meyer 3, Kristian Stoklund 2, Rune Andersen 2, Rune Schrøder 2, Martin Bisgaard 2, Victor Skillhammar 1, Jesper Lindgren 1, Marcus Rahbek 1.

Udvisninger Skjern: Jonas Tidemand (29.), Rene Rasmussen (52.), Eivind Tangen (60.).

Udvisninger FHK: Jakob Mikkelsen (11.), Kristian Stoklund (50.).

Dommere: Jeppe Theis Vestergaard og Daniel Møller.

Tilskuere: 2872 i Skjern Bank Arena.

Skud fra distancen

Ganske som man så i opgøret mod Ribe-Esbjerg, var FHK's skud fra distancen ikke noget at råbe hurra for. Norske Robin Haug er en af de bedste målmænd i ligaen, og han pillede de svage skud uden problemer. Det var altså gennembruddene forundt at skabe mål i FHK's offensiv, og det lykkedes nogenlunde for både Jakob Mikkelsen og Kristian Stoklund.

4-3 til FHK blev dog til 9-6 til Skjern seks minutter senere, og derfra sad hjemmeholdet på resten af halvlegen. Emil Tellerup stod på 35 procent men blev mere eller mindre skudt i sænk af Eivind Tangen, der har et krydsermissil af et skud - et af ligaens hårdeste.

Ind kom Jimmi Andersen, men ej heller han kunne stille noget op. FHK var dog blevet bedre offensivt, og gæsterne var stadig med i pausen:

Her var Skjern foran med tre: 14-11.

Aldrig tæt på

FHK var afhængig af en storslået start på anden halvleg, men det blev akkurat modsat. Skjern strammede grebet i begge ender af banen, og fra det 30. til det 43. minut fremviste Skjern den klasseforskel, der skal være på et top-5-hold og en oprykker.

FHK-defensiven dirrede og havde enorme problemer med at holde Skjerns spillere. Bjarte Myrhol imponerede fortsat, men også playmaker Jesper Konradsson begyndte at levere. FHK vaklede som en bokser, der har fået tæsk over 12 omgange, og efter 43 minutter var Skjern foran med otte: 22-14. FHK havde sat tre mål på 15 minutter.

Jesper Houmark tog timeout, og det hjalp med det samme. FHK-forsvaret så ud som om, at det havde fået lugtesalt og var vågnet af en dyb søvn, og pludselig havde Skjern enorme problemer med at score. Det gjorde, at FHK kom tilbage og fik lukket hullet til fire mål, da Kasper Young smukt scorede fra fløjen, mens Rasmus Meyer kastede bolden i et tomt net: 26-22 med fem minutter igen.

FHK skal ærgre sig gevaldigt over det enorme udfald i anden halvlegs første kvarter, for efter det var de to hold lige. Gabet var dog blevet for stort, og FHK kunne ingenlunde lukke det. Derfor endte det med en sikker sejr på 29-25 til hjemmeholdet.

FHK var aldrig tæt på point, selvom de fik pyntet på det til sidst.

Men det er heller ikke Skjern, som FHK skal vinde over. Det er hold som Kolding, Nordsjælland og Lemvig. I næste kamp venter dog endnu en stor mundfuld, når BSH lørdag kommer til thansen Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce