Annonce
Sport

FHK flåede HC Odense itu til slut

Det holdt hårdt undervejs, men Fredericia HK knuste HC Odense i de sidste 10 minutter af fredagens opgør i thansen Arena, og hjemmeholdet vandt stensikkert med 29-21 efter en kamp, der var tæt i 50 minutter.

Fredericia: Der blev ingen gidsler taget, da Fredericia HK fredag aften beværtede HC Odense. Efter 50 svingende minutter, gik hjemmeholdet op i gear og så sig ikke tilbage. Kampen endte 29-21.

Det var top mod bund i rækken: FHK var nummer to, mens HC Odense besatte en mindre flatterende position som nummer 11 - blot tre point fra sidstepladsen. Men det var samtidig FHK's første kamp uden langtidsskadede Frederik Krarup, som frygtes ude imellem tre og fire måneder med en ledbåndsskade.

Derfor var det interessant at se, hvilke taktiske redskaber cheftræner Jesper Houmark greb ud efter for at udfylde tomrummet efter den vævre playmaker.

Kristian Stoklund indledte som vanligt på banen, og han satte kampens første træffer med et glimrende hårdt hug. Træfsikkerheden var dog generelt ikke imponerende hos hjemmeholdet, som stod godt i forsvaret men brændte de store chancer i kampens indledning.

HC Odense havde overordentligt svært ved at nedbryde den røde mur, men FHK afsluttede uden dræberinstinkt, og derfor var alt lige efter 10 minutter: 4-4.

Det var dog allerede på dette tidspunkt tydeligt, at gæsterne ikke ville kunne stå imod, hvis kampbilledet fortsatte. FHK-defensiven ville slide de neon-klædte HC Odense-spillere op. Det var blot et spørgsmål om tid.

Annonce

Fredericia HK-HC Odense 29-21 (16-10)

1. division, mændMål for FHK: Rune Andersen 4, Jacob Mikkelsen 4, Martin Bidsgaard 4, Kristian Stoklund 3, Nikolai Mehl 3, Rasmus Meyer 3, Jakob Frederiksen 3, Jimmi Elmgaard 2, Rune Schrøder 2, Peter Nielsen 1.

Mål for HCO: Mikkel Søby 4, Mark Madsen 4, Andreas Madsen 3, Nicklas Andreasen 3, Lasse Laursen 3, Mathias Pilgaard 3, Lasse Rosendahl 1.

Begravede fynboer

FHK-målmand Emil Tellerup var vild efter at komme i kamp, og han løb ind i hallen før indløbsmusikken gik i gang. Tellerup var tændt, og han stod glimrende.

Fynboernes Mikkel Søby blev afvist med en kvik skinnebensredning, og kort efter scorede Nikolai Mehl kampens smukkeste mål, da han totalt ude af balance og med to flade hænder fra en modspiller i brystkassen alligevel lykkedes med at hakke bolden hårdt op i målhjørnet.

6-4 og hjemmeholdet begyndte langsomt at åbne et hul, mens gæsternes angreb så ud til at være løbet tør for ideer.

HC Odense vågnede dog kortvarigt op til dåd, og der var bekymrede miner at spore hos et veloplagt hjemmebanepublikum, da Kristian Stoklund bankede et straffekast på stolpen ved stillingen 8-7. FHK brændte for meget fra det 10. til det 20. minut, og da forsvaret samtidig slap taget om fynboernes strube, sled gæsterne sig atter ind i kampen.

Kampen skulle vindes på distancen - eneste spørgsmål var, hvornår FHK's bredde ville knække gæsterne. Det skete allerede fem minutter før pausen, hvor hjemmeholdet satte sig massivt på kampen via fire ubesvarede scoringer. Rune Andersen bombede bolden i nettet to gange og viste vejen for holdkammeraterne.

Pludselig var FHK komfortabelt foran igen: 14-9.

I pausen var stillingen 16-10 til FHK, og fynboerne lå begravet 10 fod under.

Komfortabel sejr

Anden halvleg blev indledt på sløjeste vis med fire FHK-afbrændere på stribe, og gæsterne udnyttede lejligheden til at bringe sig på 16-13. Derfor gik der et lettelsens suk gennem thansen Arena, da Kristian Stoklund endelig brød dødvandet ved at slide sig igennem og score til 17-14.

Man sad med en vis forhåbning om, at HC Odense nu ville finde sig til rette i sin vante rolle som prygelknabe, men det tillod hjemmeholdet ikke. Igen blev angrebsspillet forceret og chancerne misbrugt, og så kunne en tidligere FHK'er, Nicklas Andreasen, score til 19-17. Jesper Houmark smed sit grønne timeout-kort, og gæsternes bænk jublede som besat. Den lugtede blod.

Kristian Stoklund fik en pause, og Jesper Houmark erstattede ham med Rune Schrøder og Peter Nielsen, som skiftevis greb playmaker-rollen i starten. Hurtigt bestred Nielsen den dog permanent. Det var en udmærket beslutning, og Nielsen scorede til 23-20 med 12 minutter tilbage. FHK's defensiv var dog sprækket i denne fase, og derfor var det upåagtede bundhold blot delvist begravet.

FHK skulle have vundet med mere, men man var aldrig for alvor nervøs på hjemmeholdets vegne. Jacob Mikkelsen smed bolden i nettet gennem benene på målmanden og med fem minutter igen var FHK igen foran med fire: 25-21.

Vildere comebacks er set i håndbold, men HC Odense spillede med drænede batterier, og FHK kørte sikkert sejren hjem i en slutfase, hvor HC Odense kort og godt fik tæsk. De scorede ikke i kampens sidste 10 minutter, og derfor endte den 29-21.

Næste kamp spilles på lørdag og er mod rækkens sidsteplads, Køge. FHK er fortsat på andenpladsen i 1. division.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Fredericia

Pleje-ansatte arrangerer demonstration mod besparelser efter tabt udbud: - Vi kan ikke forstå, hvordan det kan hænge sammen

Annonce