Annonce
Fredericia HK

FHK-fløj er udtaget til udviklingslandsholdet - skridtet før A-landsholdet

Jesper Houmark har udviklet en spiller til landsholdets udviklingstrup. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Mads Emil Lenbroch er blevet udtaget til udviklingslandsholdet, som potentielt kan være en affyringsrampe til A-landsholdet.

Fredericia: Fredericia HK's 21-årige fløjspiller Mads Emil Lenbroch er blevet udtaget til udviklingslandsholdet i håndbold.

Udviklingslandsholdets opgave er at identificere potentielle A-landsholdsspillere, så udtagelsen betyder, af man hos Dansk Håndbold Forbund ser en mulig landsholdsspiller i den unge højrefløj.

- Jeg blev overrasket, da jeg fik den besked. Det var ikke noget, jeg havde regnet med, siger Mads Lenbroch.

Annonce

Det vækker da også opsigt, at lige præcis Mads Lenbroch udtages fra FHK-truppen. Grundet skader har hans sæson været urytmisk, og lige nu noterer han sig for 27 mål i 22 kampe i grundspillet, mens han ikke kommer til at optræde i kvalifikationsspillet på grund af skader.

Der er da nok heller ikke meritterne i ligaen, Mads Lenbroch er udtaget på baggrund af. Han har i været en del af U21-landsholdet i et stykke tid, og her har man set hans potentiale.

- De synes, jeg er en spændende fløj. Og jeg kan udvikle mig defensivt, siger Mads Lenbroch.

FHK er den rette klub

Selvom en udtagelse til udviklingslandsholdet ingenlunde betyder, at Mads Lenbroch kan skue en landsholdsdebut i umiddelbar fremtid, ser han det som en stor oplevelse.

- Det er et kæmpe skulderklap, siger han og fortsætter.

- Jeg tænker ikke nu, at jeg snart skal op på A-landsholdet. Men det betyder, at de øverste i håndbolddanmark har lagt mærke til en. Og det giver en tro på, at det man aldrig havde turdet håbe på kan lade sig gøre, siger han.

Mads Lenboch er en interessant fløj qua sin størrelse, og det var givetvis blevet til mange flere mål og minutter for FHK, hvis ikke evindelige skader havde ødelagt sæsonen.

Han har haft problemer med skinnebensbetændelse, lyskeskader og forstrækninger, og skaderne har givet en sæson uden rytme.

- I efteråret begyndte der at komme kampe, hvor jeg følte, at jeg præsterede. Jeg fik mere spilletid og scorede mål, men så kom den første muskelskade, og siden har jeg ikke kunnet spille og træne kontinuerligt, siger Mads Lenbroch.

Udviklingslandsholdet

Udviklingslandsholdet har til formål at identificere potentielle A-landsholdsspillere og være med til at udvikle dem yderligere.

Mathias Gidsel, Emil Jakobsen og Nikolaj Læsø har alle været en del af udviklingstruppen men er nu blevet rykket permanent op på A-landsholdet.

Det giver plads til nye ansigter:

Mads Lenbroch, Fredericia HK.

Emil Jessen, Århus Håndbold.

Simon Pytlick, GOG.

Mads Hoxer Hangaard, Mors Thy Håndbold.

Oskar Vind Rasmussen, TMS Ringsted.

I forvejen er følgende spillere i truppen:

Aaron Mensing, TTH Holstebro.

Emil Lærke, GOG.

Jonathan Würtz, Skjern Håndbold .

Nikolaj Enderleit, TTH Holstebro.


Han håber på, at den næste sæson bliver hans.

- Der skal lægges noget på den fysiske del, så jeg bliver robust nok. Jeg satser på en kommende sæson, hvor skader slet ikke kommer til at fylde, siger han.

FHK er bundklub i ligaen, og man kan godt argumentere for, at det er for lavt et trin at spille på for en spiller, som har landsholdets øjne rettet mod sig, men:

- Lige nu er FHK den rigtige klub for mig. Det har været et vanskeligt år personligt, fordi der har været småskavanker hele tiden. Men jeg tror, at det bliver sjovere næste år, siger han.

FHK har én kamp tilbage i denne sæson: Lørdagens opgør mod Ribe-Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kø ved kviktest-stederne: Her er problemet ifølge kommunen

Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce