Annonce
Fredericia HK

FHK henter cubansk bomber fra nordmakedonsk topklub

Reinier Taboada er ny FHK-spiller. Fra sommer skifter han en tilværelse i Nordmakedonien ud med den danske liga. Foto: FHK
Fredericia HK forlængede tirsdag aftalerne med Emil Tellerup og Anders Kragh Martinusen, og nu har klubben offentliggjort sin første nye tilgang i den kommende sæson.

Fredericia: Fredericia HK er i fuld gang med at samle sin trup til den kommende sæson - klubbens første under islandske Gudmundur Gudmundsson. Tirsdag offentliggjorde man således nye aftaler med målmand Emil Tellerup og højre back Anders Kragh Martinusen, og onsdag har der igen været gang i pennen.

FHK tilknytter fra næste sæson den 24-årige cubanske venstreback Reinier Taboada, som skifter til FHK fra det nuværende tophold i Nordmakedonien, RK Eurofram Pelister.

Mon ikke den kommende FHK'er er fundet ved hjælp af Gudmundur Gudmundssons omfangsrige netværk?

Annonce

Kontrakten gælder til sommeren 2024.

- Reinier Taboada har bevist sig på et højt niveau i europæiske klubber, og han er en eksplosiv spiller med et fornemt antrit. Med sit hurtige antrit og fysik i duelspillet, vil han være en udfordring for ethvert forsvar, siger FHK-direktør Thomas Renneberg-Larsen i en pressemeddelelse.

- Defensivt er han stærk, kombineret med et godt skud og spilforståelse.  Vi har fået en spiller, som vi har store forventninger til, og som skal være med til at bringe os til næste niveau.

Defensivt er han stærk, kombineret med et godt skud og spilforståelse.  Vi har fået en spiller, som vi har store forventninger til, og som skal være med til at bringe os til næste niveau.

Med tilgangen af Reinier Taboada ligner det et farvel til norske Mishels Liaba, som også figurerer på venstre back, men som stort set ikke har spillet for FHK på grund af en skade i akillessenen. Nordmandens kontrakt udløber til sommer.

Også Cornelius Kragh er i truppen på positionen.

Mål og oplæg i Europa

Reinier Taboadas nuværende klub, Eurofram Pelister, er på en øjeblikkelig førsteplads i den nordmakedonske liga, foran RK Vardar, som to gange indenfor de seneste år har vundet Champions League. Eurofram Pelister optræder i EHF European League, niveauet lige under Champions League, og her har den kommende FHK'er scoret 27 mål og lagt op til 12 scoringer.

- Den danske liga er på et højt niveau, hvor man skal være klar til hver kamp. Fredericia er en klub, som har forbedret sig over de seneste sæsoner, og jeg synes, det er et godt projekt for mig at være en del af. Jeg vil kæmpe sammen med holdet for at kvalificere os til europæisk håndbold og ende i toppen af tabellen, siger Taboada.

Han flytter til Fredericia sammen med sin familie. Reinier Taboada har tidligere i karrieren spillet for den franske klub Dunkerque i tre sæsoner, hvor det blev til 378 mål. Tidligere i karrieren har Reinier Taboada spillet for den portugisiske klub Artista de Avanca.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Erhverv For abonnenter

For 30 år siden startede Peter med at vende burgere: Nu ejer han to McDonald's-restauranter i Fredericia og fire i alt

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce