Annonce
Sport

FHK knuste HEI i en fantastisk kulisse

FHK og Jimmi Elmmgaard ydmygede HEI i sæsonåbneren. Arkivfoto: Mads Hansen

Fredericia HK åbnede sæsonen med manér, da HEI blev sendt hjem fra spritnye thansen Arena med et stort nederlag på 29-17. Allerede efter 15 minutter var kampen de facto forbi i en velfyldt hal med fremragende stemning.

Fredericia: Fredericia HK leverede som ventet i en fantastisk kulisse, da klubben onsdag aften slog HEI, Skæring tilbage til stenalderen. Gæsterne kunne på ingen måde være med, og FHK sejrede med sikre 29-17 efter pauseføring på 17-7.

Det var nye tider for Fredericia HK, som indviede en nyrenoveret håndboldhal i Fredericia, som var tæt på at være fyldt. Klubben anses af mange som en af de klare favoritter til at rykke op, og derfor havde det talstærke fremmøde store forventninger til åbneren mod upåagtede HEI. Gæsterne endte lige udenfor nedrykningsspillet i sidste sæson.

Hjemmeholdet skuffede ikke, og efter kampens første 15 minutter, var HEI allerede lagt i graven. På det tidspunkt var stillingen 10-2 til hjemmeholdet, hvis defensiv især sørgede for, at 1825 tilskuere i Thansen Arena fik en god håndboldoplevelse.

Der blev ikke givet en millimeters plads til gæsternes offensiv, som i tilgift fik flået sine tænder ud af at hamre panden mod en benhård, rød mur. Og når de en sjælden stund slap igennem, stod FHK's nye målmand, Emil Tellerup, klar til at afvise gæsternes tilnærmelser.

Første halvlegs store offensive lyspunkter var Kristian Stoklund, som satte fire træffere. To på straffe og to på fine langskud. Men den hjemvendte søn dikterede også spillet fint lidt længere væk fra målet, og han kommer til at danne en giftig duo med makker Frederik Krarup.

I pausen var alt vel: FHK var foran med 17-7, og HEI lå begravet 10 fod under. Gæsterne var slet slet ikke gode nok til at spille med.

Annonce

Fredericia HK-HEI 29-17 (17-7)

1. division, mændMål for FHK: Jimmi Elmgaard 5, Kristian Stoklund 4, Jakob Mikkelsen 3, Rune Andersen 3, Rasmus Meyer 3, Kasper Young 2, Nikolai Mehl 2, Rune Schrøder 2, Jakob Frederiksen, 2 Martin Bisgaard 1, Marcus Rahbek 1, Frederik Krarup 1.

Mål for HEI: Nicolai Nielsen 5, Frederik Krabbe 3, Malthe Poulsen 2, Jonas Christensen 2, Nicklas Møller 2, Henrik Nielsen 1, Rasmus Barslund 1, Jonathan Sørensen 1.

Aldrig i fare

Anden halvleg var ramt af måltørke i indledningen, men så tog stærke Jimmi Elmgaard sagen i egen hånd. Stregspilleren er en ledestjerne på banen, og med tre lynhurtige scoringer sørgede han for at øge FHK føringen til 14 mål: 22-7.

Et af målene fra stregspilleren var decideret fremragende: Han sprang ind i feltet og lagde bolden snert forbi målmanden med en gevind-bold. Et af de mest provokerende trick i håndboldbogen.

Opgøret var forbi for længst, og stemningen i thansen Arena begyndte at blive fladere, som spændingen fortonede sig. Hjemmeholdets fans ønskede ikke at mæske sig i gæsternes deroute, og opgøret blev lidt af en dødsejler.

Med 10 minutter igen var FHK foran med hele 27-13. Mest bemærkelsesværdig var undervejs Rune Andersen, som fik folk til at kigge i ave, da han tordnede bolden hårdt i nettet helt oppe i krydset.

Guderne sang, da bolden voldsomt kyssede nettet.

HEI fik lov at lege lidt med, da FHK gik helt ned i tempo som kampen gik på hæld, men føringen var selvsagt aldrig i fare.

I sidste ende vandt FHK stensikkert med 29-17 og endte med at ydmyge gæsterne fra HEI. Hjemmeholdet fik dermed en perfekt start på sæsonen.

Næste kamp for FHK spilles klokken 19.30 torsdag aften i næste uge og foregår i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB sendt FC Fredericia ud af oprykningskampen

Fredericia

Butikker kan ikke forsikre sig mod tyveri: Tabet skal dækkes af de lovlydige kunder eller ejeren selv

Annonce