Annonce
Sport

FHK lignede et ligahold, da ærkerivalerne fik tæsk

FHK's Jimmy Elmgaard kom i menneskehænder mod KIF. Olafur Gustafsson tog hårdt fat om den brølstærke stregspiller. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia HK vandt sikkert med 30-24 over ærkerivalerne fra Kolding IF i en træningskamp. FHK's mandskab er blevet væsentligt stærkere og ligner en oprykker.

Taulov: Der findes træningskampe, og så findes der træningskampe, som man rigtig gerne vil vinde.

En af de sidstnævnte spillede Fredericia HK torsdag aften i Taulov, da 1. divisionsklubben stod over for ligaklubben Kolding IF - hadeklub nummer et i Fredericia og omegn. FHK kom klart bedst ud af opgøret og vandt med sikre 30-24.

Undervejs blev det tydeliggjort, at FHK's nuværende trup er usammenlignelig med den, som den rådede over i sidste sæson. FHK er klasser bedre nu, end klubben var for et år siden.

- Vi har to rigtig gode spillere på alle positioner. Og det handler ikke kun om de nye, der er kommet ind. Det handler i høj grad også om, at mange af vores eksisterende spillere har løftet sig. På den måde blev sidste sæson vigtig for os, fordi den gav mange af vores spillere hår på brystet, siger klubbens cheftræner, Jesper Houmark.

Fredericia HK-Kolding IF 30-24 (16-17)

TræningskampMål for FHK: Rune Andersen 6, Kasper Young 5, Kristian Stoklund 4, Martin Bisgaard 4, Jacob Mikkelsen 2, Marcus Rahbek 2, Jimmi Elmgaard 2, Frederik Krarup 2, Kasper Haudrup 2, Peter Nielsen 1.

Mål for KIF: Andreas Væver 5, Cyril Viudes 4, Alexander Morsten 4, Kasper Irming 3, Olafur Gustafsson 3, Mathias Thynell 3, Lars Flodman 2.

Jesper Houmark råder over en væsentligt stærkere trup nu end i sidste sæson. Rune Andersen var en af de spillere, der gjorde en forskel mod KIF. Foto: Peter Leth-Larsen

Kolding er nedbrudt

FHK var i store problemer i første halvleg af opgøret. Kampen blev spillet i Elbohallen i Taulov, fordi den lokale klub stod for arrangementet for at tjene penge til klubkassen.

Fremmødet var flot. Der var 300-400 mennesker til håndbold, selvom det kostede 50 kroner at kommer ind. Et vidnesbyrd om, at det ikke var en helt ligegyldig træningskamp, der blev spillet.

Kolding IF råder over den franske kæmpe Cyril Viudes, som er bundrutineret og skabte store problemer for FHK i kampens første 25 minutter. Kolding var konsekvent fire mål foran, men mod slutningen af halvlegen vågnede FHK op til dåd, og med tre lynscoringer endte stillingen med at være helt tæt i pausen: 17-16 til Kolding.

Kolding IF er et hold under opbygning. Misfosteret KIF Kolding København blev nedbrudt totalt denne sommer, og cheftræner Lars Frederiksen er ved at bygge et helt nyt hold i støvet af det kollapsede. Væk er blandt mange andre FHK-fansenes hadeobjekt nummer et Bo Spellerberg, som er rejst til Schweiz.

Indtil videre er KIF-cheftræneren højest nået til udgravningen af fundamentet, for klubben er tydeligvis langt fra fordums styrke og råder over en ganske smal trup.

FHK er også under opbygning, men cheftræner Jesper Houmark mangler kun at bygge taget, og hans mandskab er bredere og mere langtidsholdbart over 60 minutter. KIF gik fysisk ned efter pausen. Det gjorde FHK ikke, fordi Jesper Houmark med en konstant rotation var i stand til at holde alle mand friske.

- Vores spillere løfter sig, når de ikke er tvunget til at spille 60 minutter hver gang, men kan nøjes med at spille 30 gode minutter, sagde Jesper Houmark.

FHK rykker op

Af de nye imponerede især den nye fløjspiller Martin Bisgaard, som klappede det ene mål ind efter det andet. Af de gamle var Rune Andersen sublim fra distancen, mens målmand Jimmi Andersen rullede et solidt pansergardin ned foran eget mål efter pausen.

Til sidst afsluttede Kolding IF-spillerne i afmagt. Målmanden havde pillet pynten totalt af Kasper Irming, Mattias Thynell og Andreas Væver.

- Man kan mærke, at vores træningsintensitet er steget med 20 procent. Det har været en hård opstart, sukkede målmanden ved tanken om de hårde træningspas.

Han og medspillerne tror på en oprykning.

- Vi tror på det fuldt ud til at starte med, og vi vil give alt, hvad vi kan for at ende som oprykker. Men især Ajax og Sydhavsøerne har også oprustet godt, så det bliver ikke let, sagde han.

Målmanden er forsigtig, men spiller FHK sine kampe i 1. division, som de spillede mod Kolding torsdag aften, rykker klubben op.

Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce