Annonce
Fredericia HK

FHK lukker hullet efter Mehl: Henter profil i Århus

Anders Kragh Martinusen har scoret 527 mål for Århus de seneste tre sæsoner. Nu skal han bombe løs for FHK. Arkivfoto: Ole Nielsen
Fredericia HK har fra sommer skrevet under med højrebacken Anders Kragh Martinusen, som skifter til klubben fra Århus Håndbold. Dermed er hullet allerede lukket efter Nikolaj Mehl, som indstiller karrieren efter sæsonen
Annonce

Fredericia: Mandag aften blev det offentliggjort, at Fredericia HK's rutinerede højreback Nikolaj Mehl indstiller karrieren til sommer, og allerede torsdag formiddag kunne klubben præsentere hans afløser.

Valget er faldet på den 26-årige skytte Anders Kragh Martinusen, som skifter fra Århus Håndbold til sommer.

- Anders passer ind i vores ambitioner om hele tiden af udvikle klubben. Vi vil være et top-8-hold på sigt, og der skal forstærkninger til for, at vi kan opfylde det mål. Han er en spiller, der kan gøre en forskel, siger Thomas Larsen, direktør i FHK.

Anders Kragh Martinusen har spillet i Århus Håndbold i tre sæsoner og har været i slutspillet med klubben de seneste to. I grundspillet har han spillet 86 kampe for Århus og scoret 488 mål, mens det i slutspillet er blevet til 39 mål i 12 kampe. Han scorer i snit 5,38 mål per kamp.

- Da vi mødte Århus, scorede han 10 kasser og var deres bedste mand. Han kan skyde hårdt og godt, og man skal ikke stille sig tilbage på ham, for så kommer der mål. Han er en farlig herre, siger Thomas Larsen.

Fredericia var hurtig til at henvende sig, så min agent og jeg sagde ja til et møde, og det møde gik rigtig godt.

Anders Kragh Martinusen, kommende FHK-spiller

Annonce

Mødet gik godt

Dermed får FHK en anderledes type end Nikolaj Mehl, som mere har været kendetegnet som en oplægger end en målskytte. Anders Kragh Martinusen har været en profil på Århus Håndbolds bedste mandskab, men intern uro har sendt ham længere ned ad rangstien på det seneste. Anders Kragh Martinusen blev senest sat af holdet af træner Erik Veje Rasmussen til ligakampen mod Ribe/Esbjerg, og bagspilleren, der har en fortid i Odder, meldes på vej til Kolding på en lejeaftale for resten af sæsonen.

Bagspilleren har tidligere udtalt til Århus Stiftstidende, at han var i tænkeboks om fremtiden, fordi kontrakten med Århus udløber til sommer. Til avisen sagde han, at han havde is i maven og måske ventede på, at der ville komme en top-6-klub på banen. Men det blev FHK, der fik ham overbevist.

- Der var flere interesserede klubber, og det er naturligt, at man holder mulighederne åbne i min situation. Fredericia var hurtig til at henvende sig, så min agent og jeg sagde ja til et møde, og det møde gik rigtig godt, siger Anders Kragh Martinusen.

- Og så betyder det meget at komme til et lokalsamfund, hvor alle taler om håndbold. Vi spillede en træningskamp dernede, og selv her måtte vi lægge øre til en masse råben fra fansene. Det er noget sjovere at spille for FHK end for modstanderen, siger bagspilleren med et grin.

Annonce

FHK overhaler Århus

Lige nu må Århus Håndbold betegnes som en stærkere klub end FHK. To slutspilspladser i træk og en årrække som ligaklub afføder respekt. Men Anders Kragh Martinusen mener, at FHK snart overhaler den klub, som han skifter fra.

- Ja, det tror jeg 100 procent på. Hvis jeg ikke troede på det, var jeg ikke skiftet til Fredericia. Jeg føler ikke, at jeg tager et skridt ned ad stigen ved at skifte til Fredericia. Det er en klub med store ambitioner, siger han.

Kontrakten med Anders Kragh Martinusen træder i kraft til sommer og løber to år frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Fynsk familie er blevet milliardærer på olie: - Det ville være bedre, hvis vi kunne undvære det

Annonce