Annonce
Fredericia

FHK møder et Ribe-Esbjerg-hold i krise

Anders Kragh Martinussen og FHK tager til Esbjerg mandag aften. Her møder klubben kriseramte Ribe-Esbjerg. Arkivfoto: Søren Gylling
Ribe-Esbjerg har fået en dårlig start på sæsonen og står med blot tre point for syv kampe. Mandag besøger FHK den skrantende klub, som endte i slutspillet i sidste sæson.

Fredericia: En 11. og en 12. plads i tabellen. Tre point for syv kampe og to point for seks. Der var nok ikke nogen i hverken Ribe-Esbjerg eller Fredericia HK, der havde håbet på sådan en begyndelse på denne sæson.

Men sådan er det grimme billede, når de to hold mødes mandag aften i Blue Water Dokken i Esbjerg.

- Det går ikke som håbet, konstaterer Chris Uldahl Pedersen, som er journalist hos Jydske Vestkysten og følger Ribe-Esbjerg tæt.

- Én sejr i syv kampe og tre point. Det er tre-fire point for lidt, konstaterer han.

Annonce

Hvad er gået galt?

Det er svært at sætte en finger på, hvad der er gået galt i Ribe-Esbjerg.

- Man har fået en ny træner i Kristian Kristensen. Jeg ved godt, det ikke ham, der skal kaste rundt med boldene. Men der kommer til at gå noget tid, inden han får sat sit aftryk, siger Chris Uldahl Pedersen.

Klubben har de seneste år været kendt som en økonomisk sværvægter i ligaen, og sidste sæson endte den i slutspillet via en syvendeplads i grundspillet.

Rollen som økonomisk sværvægter er ved at forsvinde. Corona-krisen gør ondt.

- Man kigger ind i en periode, hvor man skal skære i budgettet. Der er spillere med gode kontrakter, som er skrevet for tre år siden. Men så godt spiller klaveret ikke længere, siger Chris Uldahl Pedersen.

Ribe-Esbjergs placeringer i grundspillet

2012/13: 9

2013/14: 12

2014/15: 9

2015/16: 11

2016/17: 7

2017/18: 10

2018/19: 9

2019/20: 7

I den seneste kamp tabte Ribe-Esbjerg med 29-27 til Skanderborg. I opgøret begik gæsterne 17 tekniske fejl!

- Man skal finde tilbage til basen. En god målmand og et fornuftigt forsvar. Og så skal de tekniske fejl i angrebet elimineres. De tabte med to i Skanderborg, men billedet havde været et helt andet uden de mange tekniske fejl, siger Chris Uldahl Pedersen.

Annonce

Gode spillere

Der er stadig gode spillere på hjemmeholdet, som FHK skal holde øje med.

Søren Rasmussen er en god og rutineret målmand, mens fløjene Mathias Jørgensen og Lasse Uth ser gode ud. Desuden er den slovenske stregspiller Miha Zvizej altid en grum karl at tumle med for et forsvar.

Der venter en drabelig duel mellem ham og Rasmus Boysen - FHK's nye forsvarsspiller.

- Efter Fredericia skal Ribe-Esbjerg spille mod GOG og BSH. Og selvfølgelig forventer de, at der er størst chance for at vinde over Fredericia. Man har malet sig op i et hjørne med tre point for syv kampe, nu skal der en sejr til, siger Chris Uldahl Pedersen.

Ribe-Esbjerg meldte inden sæsonen ud, at man gik efter top-8 og slutspillet. Det samme håbede FHK på, men i skrivende stund ligner ingen af de to hold kandidater til de fine selskab.

Opgøret spilles mandag klokken 18.30 og kan følges live på vores hjemmeside, www.frdb.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Sydjylland For abonnenter

Syddanmarks corona-general ånder lettet op: - Det er ikke gået så galt, som vi frygtede

Annonce