Annonce
Sport

FHK-nedtur: Tabte sindssyg topkamp i sidste sekund

Fredericia HK og Frederik Krarup tabte til Tønder. Foto: Ludvig Dittmann

Fredericia HK tabte en stærkt medrivende topkamp til Tønder med mindst mulige margin. Kampen endte 26-25 til gæsterne. Undervejs blev der fremvist smuk håndbold i en fantastisk kulisse.

Annonce

Fredericia: Halloween kom tidligt i år. Fredericia HK og Tønder leverede en gyser i søndagens topopgør i 1. division. De to mandskaber bød hinanden op til dans og spillede en tæt og fremragende håndboldkamp, som endte med et FHK-nederlag på sølle 26-25.

Dermed er Tønder det eneste hold tilbage i 1. division med maximum-point.

Kampen var et brag mellem to mandskaber med en imponerende fanbase, og stemningen var fabelagtig i en Thansen Arena, der var fyldt til bristepunktet.

Tønder havde medbragt i omegnen af 200 fans. Allerede 40 minutter inden kampstart blev de første hårde trommestik-slag hamret mod sønderjydernes medbragte stortromme. Et vidnesbyrd om, at altid veloplagte HK Ultras ikke ville være alene om at dominere lydbilledet denne søndag i oktober.

Det er ellers vant til at larme alene, når de kommer rundt i det danske land.

Tønder kom med ladte kanoner: Stregspiller Emil Bergholt og bagspiller Lasse Hamann-Boeriths havde hver scoret 30 mål i de første fem kampe. Samme målhøst kunne FHK-topscorer Kristian Stoklund ikke mønstre, men det var tæt på: 27 gange havde han fundet nettet inden kampen mod sine tidligere holdkammerater.

Det var creme de la creme af 1. division i aktion, og spillerne skuffede ikke tilskuerne. Tønder indledte bedst og bragte sig foran med 3-1, men så gik Jacob Mikkelsen målamok og bankede bolden i mål tre gange.

FHK var første gang foran ved 6-5, da der var spillet 10 minutter af kampen. Og da Nikolai Mehl med et blændende drøn fandt målhjørnet bag en prisgivet Tønder-målmand og scorede til 8-6, smed gæsterne straks det grønne timeout-kort.

Fredericia HK-Tønder 25-26 (14-14)

1. division, mændMål for FHK: Martin Bisgaard 6, Nikolai Mehl 5, Kristian Stoklund 3, Jakob Mikkelsen 3, Rune Schrøder 2, Kasper Young 2, Rune Andersen 2, Jimmi Elmgaard 1, Jakob Frederiksen 1.

Mål for Tønder: Ulrik Eggert 5, Hans Asmussen 4, Emil Bergholt 4, Felix Kasch 4, Lasse Hamann-Boeriths 3, Lasse Nikolajsen 3, Jacob Lyck 1, Rolf Ravn 1, Jeppe Jonasson 1.

Annonce

Alt var lige

Man måtte lade sig rive med af stemningen, som var fantastisk i en spækket hal. Dermed blev der for første gang "solgt ud" i nye thansen Arena.

2300 mennesker kan der være på stedet.

På banen så FHK god ud, men Tønder lod sig ikke tromle over. Gæsternes defensiv fungerede bedre efter time-outen, og FHK havde store vanskeligheder ved at holde Tønder væk. Nikolai Mehl klaskede bolden fire meter over mål, og pludselig var Tønder igen foran: 10-9 til gæsterne, og FHK-chef Jesper Houmark måtte nødtvunget kaste sit grønne timeout-kort på bordet.

Han fik justeret sit mandskab, som igen tog teten. Tønder begyndte at bruge beskidte kneb for at holde hjemmeholdet væk. Blandt andet blev Jimmi Elmgaard med et wrestling-lignende greb smidt ned på halgulvet, så luften med et forsvandt fra hans lunger. Tønders hårde spil gav udvisninger, som FHK udnyttede til at komme foran påny. Martin Bisgaard bankede bolden i mål via gulvet til 12-11.

Det var to dygtige mandskaber, der bragede sammen, og de ansporede hinanden til at frembringe smukke scoringer. Felix Kasch hamrede bolden helt op i hjørnet langt udefra med millimeterpræcision, men kort efter gjorde Rune Schrøder det samme.

Alt var helt lige i pausen: 14-14.

Annonce

En rædderlig begyndelse

Begyndelsen på anden halvleg var en rædderlig affære for FHK, som blev tromlet ned. Efter et par minutter var Tønder pludselig foran med 17-14, og da Jimmi Elmgaard samtidig var i modtagerenden af en udvisning, begyndte det for alvor at se sort ud. Særligt Hans Martin Asmussen gjorde ondt på hjemmeholdet med nærmest umulige scoringer fra spidse vinkler. Sideløbende med det begyndte Christian Trans i gæsternes mål for alvor at tage fra.

FHK kom bagud med 18-14 og Jesper Houmark bad om endnu en timeout.

Hjemmeholdet befandt sig i dybet, men Jimmi Andersen stemplede ind med adskillige gode redninger, og FHK begyndte langsomt opstigningen væk fra mørket og ud i lyset. Kristian Stoklund satte første FHK-scoring i anden halvleg efter fire minutter, og 18-14 blev til 19-18, men gæsterne var stadig i teten.

Jimmi Andersen kommer af og til ind i perioder, hvor han tager alt, og sådan en periode bevægede han sig ind i på det helt perfekte tidspunkt i denne kamp. Han nappede det hele, og Nikolai Mehl kunne på glimrende vis skabe kontakt med sin scoring til 19-19 efter 43 minutter. Han bankede bolden i mål mellem benene på målmanden, og den sjuttede hårdt op i nettaget.

Annonce

En gyser af en kamp

Jimmi Andersen og Nikolai Mehl dannede ingredienserne til en gift, som Tønder var tvunget til at drikke. Målmanden reddede og Mehl scorede, og så blev stillingen 20-19 til hjemmeholdet, som ellers havde været helt nede i sækken kort forinden.

Kampen var en gigantisk gyser. FHK førte med 22-20 efter 49 minutter, og Martin Bisgaard havde muligheden for at øge føringen til tre, men han gjorde det onde ved hjemmepublikummet og sendte bolden en meter over mål på en fri skudchance.

Tønder råder over en hårdtskydende svensker i Felix Kasch, og han var drivkraften bag endnu et comeback i kampen, da hans tordendrøn til stadighed kyssede nettet på voldsom vis. 22-22 og kampen forblev en affære, som ikke måtte overværes af folk med svagt hjerte.

Opgøret balancerede på en knivsæg, og sindene kogte over. Jesper Houmark gik amok på dommeren, da han fandt en dom forkert og modtog gult kort, mens Jacob Lyck klaskede bolden helt op i hjørnet til 25-24-føring til gæsterne. Der var to minutter tilbage at spille i.

FHK fik udlinget via Kasper Young, og det satte et Tønder-angreb op med et minut igen. Gæsterne var i undertal men pillede målmanden ud, og det endte med at Jimmi Elmgaard måtte begå frikast med to sekunder igen.

Tiden stod stille, da den grumme svensker Felix Kasch steg til vejrs, og han drønede bolden i kassen til 26-25 samtidig med, at halhornet lød.

FHK tabte en stærkt medrivende kamp i en fantastisk kulisse.

Allerede fredag aften spiller klubben igen - ude mod Skive.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce