Annonce
Fredericia

FHK nyder den lange pause: Det her arbejder de med inden kampen mod Kolding

FHK hart en kamppause på 14 dage, og det nyder træner Jesper Houmark. Arkivfoto: Søren Gylling
Fredericia HK er i gang med en kamppause på 14 dage. Cheftræner Jesper Houmark nyder roen, som giver ham mulighed for at nørde igennem.
Annonce

Fredericia: Seks dage, tre dage, tre dage og 14 dage.

Så lang tid har der været mellem Fredericia HK's første kampe i ligaen. Fredagens opgør mod TTH Holstebro er udskudt, fordi Final-4 blev genoptaget, og det har givet FHK en kamppause på præcis 14 dage mellem Ringsted-kampen og Kolding-kampen, som spilles på mandag.

- Havde vi tabt i Ringsted, havde jeg nok ikke været så glad for den lange pause. Men nu vandt vi, og det gav den ro, vi havde brug for. Nu har vi lige så mange udesejre som i sidste sæson, siger FHK-træner Jesper Houmark.

Den ene udesejr i sidste sæson faldt mod ærkerivalen Kolding. I tilgift spillede FHK tre udebanekampe uafgjort: Mod Lemvig-Thyborøn, Ribe-Esbjerg og Nordsjælland.

Hvad arbejder FHK med i den lange pause?

- Vi arbejder på vores forsvar i syv mod seks spillet, fordi vi ved, at Kolding rigtig godt kan lide at spille syv mod seks. Og vi arbejder på vores eget angreb i syv mod seks, siger Jesper Houmark.

Desuden glæder han sig over, at de spillere, der havde mindre skavanker, er blevet dem kvit. Det gælder ikke Rasmus Jensen og Kristian Olsen, som begge fortsat er ude på ubestemt tid med henholdsvis en ryg- og en knæskade. Rasmus Jensen har i denne sæson blot trænet 10 minutter i hallen.

- Vi bruger tiden til at finjustere og kigge på de ting, som vi ikke har haft tid til i en dagligdag med kampe hele tiden, siger Jesper Houmark og fortsætter:

- Vi kigger også på vores forsvar, hvor vi udforsker alternative formationer. For eksempel en 5-1-formation med Kasper Young eller Mads Lenbroch som den offensive spiller.

Annonce

Ikke kun forsvarets skyld

En 5-1-formation betyder, at man står med fem mand på linje foran målet, mens én mand går frem  for at presse modstanderen højt.

I det hele taget har forsvaret haft problemer i de første kampe. FHK har lukket 136 mål ind i sæsonens første fire kampe - 34 mål i snit. Onsdag forstærkede klubben sig med Rasmus Boysen fra norske Elverum.

- Vi har ikke ramt vores forsvarsspil 100 procent som vi gerne ville. Men det er ikke kun forsvaret, det handler om. Vi har foræret modstanderen flere mål ved at storme frem i en kontra og give dem bolden, hvorefter den ligger i vores mål. Og det er ikke forsvarets skyld, siger Jesper Houmark.

Kampen på mandag mod Kolding spilles klokken 20.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Mundbind eller visirer rykker ind på kommunale institutioner - værnemidler er klar

Fredericia

Politikere vil bekæmpe problemet med larm: - Støjgener fra trafik er et paradoks

Annonce