Annonce
Fredericia HK

FHK-profil: Det er en hadesituation

Rasmus Jensen kalder det for en hadesituation, at ligaen er suspenderet på ubestemt tid. Uvisheden er det værste. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Rasmus Jensen var lige kommet tilbage fra en længevarende skade, og nu må han finde sig i en ny pause, der synes endeløs. Uvisheden er det værste for den rutinerede stregspiller.

Fredericia: Tag hjem og bliv hjemme til den 28. marts.

Den melding fik Fredericia HK's spillere, da Danmark i sidste uge blev lukket delvist ned som følge af coronavirus. Det betyder hjemmetræning i minimum 16 dage.

- For mit vedkommende er det en hadesituation. Det er det, fordi vi ikke ved noget. Bliver der åbnet for ligaen igen overhovedet? Og hvad bliver det i så fald til? Lige nu er der kun løse rygter og gætværk, siger klubbens rutinerede stregspiller Rasmus Jensen.

Han har hørt masser af rygter om, hvordan ligaen eventuelt kan blive afviklet efter corona-pandemien. Men det forbliver rygter.

Der har været snak om at gå direkte til et reduceret slutspil, der har været snak om at spille tre kampe i ugen, og der har været snak om at spille ind i juni. Sidstnævnte lader sig kun gøre, hvis OL bliver skubbet.

- Divisionsforeningen arbejder efter sigende med en masse scenarier. Hvis vi kan begynde igen om 14 dage, gør vi det på én måde. Hedder det en måned, skal det foregå på en anden måde og så videre, siger han.

- Måske kan sæsonen forlænges. Men som det ser ud nu, er der et OL, der sætter en deadline. Der er også landsholdsuger, man skal tage hensyn til. Ud fra de forbehold er der en masse scenarier, siger Rasmus Jensen.

Efter planen skal OL skydes i gang fredag den 24. juli og vare indtil søndag den 9. august.

Annonce
Det er mildt sagt en lortesituation.

Rasmus Jensen, FHK-stregspiller

Frustrerende

Rasmus Jensen og holdkammeraterne havde bygget op til at skulle spille de altafgørende nedrykningskampe i og omkring påske. Sådan bliver det næppe.

- Det er meget frustrerende. Der er ikke nogen, der ved noget. Vi befinder os i et vakuum, for vi har som trup gået og glædet os til at skulle ind i april og have gang i det nedryknignsspil. Vi følte os klar, og vi glædede os til det. Så kommer det her nu, siger han.

Han har forståelse for situationen og følger de retningslinjer, der er kommet fra myndighederne. Han og holdkammeraterne har fået udleveret træningsprogrammer.

- Det er, mildt sagt, en lortesituation. Man kan bevæge sig lidt og sørge for at holde skulderen i gang. Og så er vi nogle gutter, der mødes for at løbe sammen udenfor. Bare for at få noget snak. Vi holder selvfølgelig den anbefalede afstand, siger Rasmus Jensen.

Hård genoptræning

Rasmus Jensen var knæskadet i første halvdel af sæsonen. Han kom tilbage efter et halvt år i mørket den 29. januar. Nu venter endnu en ufrivillig pause. På vej mod topformen må han bremse op igen.

- Jeg havde en plan, og den er sat tilbage. Jeg skulle mere og mere ind på holdet og stå knivskarpt til april og nedrykningsspillet. Nu er der ingen træninger, og man får ikke den der håndboldmæssige udvikling, siger han.

- Det eneste positive er, at jeg kan genoptræne mit knæ lidt hårdere nu. For jeg har ikke en kamp om hjørnet, der gør at jeg skal dosere træningen, siger han.

FHK spillede sin seneste kamp lørdag den 7. marts mod Sønderjyske på udebane. Den blev afviklet uden tilskuere og endte 30-22 til hjemmeholdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Politiet opfordrer til at sprede påskehandlen ud over flere dage

Fredericia

Byråd vil skubbe millioner ud til anlæg - 100 nye job i 2020 og de første kort efter påske

Annonce