Annonce
Fredericia

FHK-profil: Vi skuffer, hvis vi ikke kommer i slutspillet

Anders Kragh Martinussen er her foreviget i sin seneste kamp. Den stod imod Ribe-Esbjerg og blev spillet den 9. marts i en tom sal i Aarhus. Arkivfoto: Kim Haugaard/Scanpix
Anders Kragh Martinussen skiftede til Fredericia HK med en klar ambition om at komme i slutspillet.

Fredericia: Fredericia HK skal i top-8 den kommende sæson. Så klar er meldingen fra klubbens nye højre back Anders Kragh Martinussen.

- Jeg vil i slutspillet. Og jeg vil gøre alt for, at vi alle presser hinanden tilstrækkeligt til, at vi når dertil, siger han.

Lavere placeringer end top-8 er, efter hans vurdering, en skuffelse.

Annonce

- Det er det, jeg kom herned for, og det er det, jeg skal være med til at bringe ind i holdet, siger han.

I sidste sæson endte FHK på en 11. plads og var syv point fra ottendepladsen. Den direkte nedrykningsplads var distanceret med otte point, da coronakrisen stoppede al håndbold.

Derfor kan man godt argumentere for, at FHK's naturlige lejde nu er en sikker overlevelse. Men det er ikke nok for den nye profil.

- Klubben har en ide om, at den gerne vil blive ved med at stige, og jeg har en personlig forventning om top-8. Jeg er ikke hentet hertil for at sige, at vi bare skal være sikker overlever. Jeg er hentet for at vinde håndboldkampe og gøre mit for, at vi kan vinde dem. I mine øjne indebærer det, at vi skal være en top-8-klub, siger Anders Kragh Martinussen.

Pres på

Der blev løftet et par øjenbryn, da Anders Kragh Martinussen den 20. november sidste år blev præsenteret som ny FHK-spiller. Han scorede 106 mål i 23 kampe for Århus Håndbold i sidste sæson og var en profil på det etablerede ligahold.

Der er pres på ham fra start i FHK, for forventningerne er høje.

- Jeg har det rigtig fint med det pres, og jeg glæder mig til at påtage mig den rolle. Vi har et ungt hold, og jeg skal bidrage med at styre det. Jeg skal nok være opgaven voksen og gå ind og tage de tæsk, der skal til, siger han.

Har du sat et personligt mål for, hvor mange mål du skal lave, før sæsonen er en succes?

- Nej. Vigtigst af alt er at være med til at rådgive de unge. En eller to mand vinder ikke håndboldkampe her. Det er holdet, der bærer det, siger han.

Annonce

Træningskamp i vente

Onsdag aften klokken 18.00 spiller FHK træningskamp hjemme mod Otterup. I alt må der være 500 personer i hallen med spillere, trænere, presse og officials. Det giver plads til 350 tilskuere - billetterne er længe udsolgt.

Anders Kragh Martinussen spillede sidst kamp den 9. marts i Århus' sidste opgør før coronakrisen. Her vandt Århus Håndbold med 27-23 over Ribe-Esbjerg, og han scorede tre mål.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Selvom det er en træningskamp, er der også en smule kriller i maven, fordi det er så lang tid siden, man har været i gang. Et er at rende rundt herinde og have en lille smule kamp til træning, noget andet er at møde nogle andre, siger han og fortsætter.

- Det bliver dejligt men også spændende at opleve, hvordan både krop og hjerne har det med det.

Træningskampene bliver væsentlige i denne opstart på grund af den lange pause.

- Mange af spillerne vil gerne ind og vise noget. Der bliver skiftet en del ud, men der vil også være høj intensitet, fordi det her er chancen for at vise sig frem fra sin bedste side, siger Anders Kragh Martinussen.

Mischels Liaba, Kristian Olsen, Kasper Young, Rasmus Jensen, Jakob Mikkelsen og Mads Lenbroch er alle ude af kampen med mindre skader. Og faktisk er der også tvivl om Anders Kragh Martinussens deltagelse, da hans venstre tommelfinger er hævet efter et slag.

- Det hæmmer mig offensivt, hvor jeg ikke kan knuge hårdt om bolden. Men det hæmmer mig  også defensivt, fordi jeg bruger min venstre hånd meget til at få fat. Men vi må se, siger han.

Planen var oprindeligt, at han skulle spille to gange 20 minutters håndbold i kampen.


Jeg er ikke hentet hertil for at sige, at vi bare skal være sikker overlever.

Anders Kragh Martinussen, højre back
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce