Annonce
Fredericia HK

FHK-træner havde telefonen tændt på sidelinjen, da Ringsted blev knust

FHK's forsvar havde store problemer i begyndelsen af træningskampen mod Ringsted. Men da det først fik fat, gav FHK modstanderen baghjul. Arkivfoto: Søren Gylling
FHK spillede uden forsvar i knap et kvarter af opgøret mod Ringsted. Men da først hjemmeholdet fik fat, vandt det uden problemer med 37-31.

Fredericia: Fredericia HK's træningskamp mod Ringsted mandag blev et studie i, hvor dybt FHK kan falde, når forsvaret leverer langt under niveau, og hvor højt klubben kan flyve, når det modsatte er tilfældet.

FHK vandt kampen med hele 37-31. Da først der kom styr på defensiven efter cirka 15 minutters spil, så hjemmeholdet sig ikke tilbage.

FHK-træner Jesper Houmark havde telefonen tændt på sidelinjen, for hans partner havde termin netop denne dag. Men telefonen ringede ikke, og Houmark forblev rolig på sidelinjen hele kampen.

- Ja, ja. Det er jo ikke mig, der skal  føde, sagde Houmark med et skævt smil.

- Bilen var klar til at jeg kunne køre og så måtte Ole selv finde hjem. Men der skete ikke noget.

Houmark og assitenttræner Ole Damgaard bor begge i Vejle, hvorfor de kører i bil sammen til og fra træning og kamp.

Kampen begyndte de facto uden forsvar, og efter seks et halvt minut, var der allerede scoret 11 mål. På det tidspunkt var der endnu ikke faldet en redning fra de to målmænd.

Emil Tellerup var tilbage efter endt corona, og han blev kort sagt pløkket i sænk i kampens indledning. FHK's 6-0-forsvar stod på hælene, og målende bragede ind. Da det var værst, var Ringsted foran med fire mål.

Et Ringsted-mandskab, som ikke er specielt godt.

Annonce

Ung målmand stod godt

Efter 12 minutter skiftede FHK målmand. Jimmi Andersen, som stod fremragende i den første træningskamp i 2021, var henvist til tribunen. Så da Tellerup skulle ud, kom den unge Mikkel Løvkvist ind, og han leverede sin bedste indsats i FHK-trøjen.

- Det var hans bedste seniorkamp for klubben. Hvis Mikkel skal være med i kampene, skal han også kunne stå godt mod et af de hold, der ligger nederst. Og det er rigtigt godt, at han gør det. Det er første skridt, sagde Jesper Houmark.

Der blev scoret mange mål i kampen, men FHK's forsvar fik bedre fat, mens tempoet i gæsternes angrebsspil faldt en smule. Det gav hjemmeholdet mere kontrol, og da Rasmus Meyer fra stregen udviste stor træfsikkerhed, var FHK foran med 19-17 i pausen.

Fredericia HK-Ringsted 37-31 (19-17)

For FHK scorede: Rasmus Meyer 6, Martin Bisgaard 6, Kristian Stoklund 5, Nicolaj Nørager 4, Mads Emil Lenbroch 4, Kaspeer Young 3, Anders Kragh Martinusen 3, Mathias Hedegaard 2,  Rune Andersen 2, Jakob Mikkelsen 2.

Jesper Houmark brugte årets første træningskamp mod Århus på at eksperimentere. I denne kamp var der mere normale tilstande hos FHK, som dog igen viste sig effektiv i et 5-1-forsvar, hvor Kasper Young lå fremme som det forstyrrende element i Ringsteds offensiv. Det blev ikke brugt meget, men det virkede.

En af opgørets store, defensive oplevelser var Jesper Lindgren, som skifter til Ribe-Esbjerg efter sæsonen. Han var en grundpille, da FHK's defensiv atter fandt melodien, og han ligner en mand, som klubben kommer til at savne, hvis det er hans niveau fremover.

- Man vil altid gerne have alle sine spillere, men sådan er det. Det er fedt, at Jesper bare præsterer og bliver ved at levere. Det har jeg fuld ro med, sagde Houmark.

Annonce

Sikker sejr

Anden halvleg blev en noget mere kedelig affære end første. FHK havde etableret sin føring, og den bare voksede indtil Ringsted var kørt agterud.

Opgøret endte med en sejr på 37-31, og endnu engang fik FHK vist, at klubben tilhører en anden lufthøjde end Ringsted. Var man i tvivl om det, kan man kigge i liga-tabellen.

FHK spiller sin sidste træningskamp denne vinter på lørdag, hvor turen går til Struer. TTH Holstebro tager imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Annonce