Annonce
Fredericia HK

FHK sled sig tilbage og vandt over norsk top-5-hold

Fredericia HK og Mathias Hedegaard udviste defensiv svaghed og offensiv styrke, da klubben vandt med 32-31 over det norske ligahold Nærbø. Foto: Michael Svenningsen
Fredericia HK vandt over norske Nærbø med et enkelt mål i den første træningskamp i 2020. Undervejs lignede FHK sig selv - både på godt og ondt.
Annonce

Fredericia: Fredericia HK vandt lørdag eftermiddag en underholdende træningskamp og det norske ligahold Nærbø. Kampen endte 32-31 til hjemmeholdet, som var bagud med fire efter pausen men formåede at kæmpe sig tilbage.

- Vi har ikke vundet så meget på det seneste, så det føles rart at vinde igen. Og det betyder noget, at vi vinder på den her måde. At vi kæmper os tilbage i kampen, viser at vi vil vinde og rent faktisk gør det, sagde cheftræner Jesper Houmark.

FHK havde holdt kamppause siden den 21. december, hvor klubben tabte på hjemmebane til Skjern, og der var en del rust, der skulle bankes af. Særligt defensivt så det sløjt ud, og den centrale del af forsvarsmuren kunne slet ikke holde nordmændende ude. Rasmus Meyer, Jesper Lindgren og Mathias Hedegaard sad ikke tæt nok på de norske spillere, der fik plads til at score fra centralt hold.

Efter 18 minutter blev det for meget for FHK's assistenttræner Ole Damgaard, der slog ud med armene og råbte:

- Kom nu i gang! Kampen er startet.

Denne bemærkning vækkede forsvaret, som løftede sig. Men sådan rigtig tæt blev muren aldrig, og holdene gik til pausen siden om side: 17-17.

Defensiven har været FHK's udfordring i sæsonen - og sådan forholder det sig fortsat.

Fredericia HK-Nærbø 32-31 (17-17)

Træningskamp

Mål for FHK: Rune Schrøder 5, Rasmus Meyer 4, Jakob Mikkelsen 4, Nikolaj Mehl 4, Marcusa Rahbek 3, Kasper Young 3, Jakob Frederiksen 3, Jesper Lindgren 2, Kristian Stoklund 2, Rune Andersen 1, Martin Bisgaard 1.

Annonce

Nye playmakere

FHK havde i ugerne op til kampen sagt farvel til svenske Victor Skillhammar, som aldrig fik sit gennembrud. Succes eller ej, så giver afskeden et tomrum på playmakerpositionen, hvor Kristian Stoklund nu er truppens eneste naturlige playmaker.

Det fik cheftræner Jesper Houmark til at omskole tre spillere til playmaker i kampen mod nordmændene. Bedst af dem var rutinerede Nikolaj Mehl. Han udviste stor ro og overblik i sin måde at fordele boldene på, men han besidder ikke Kristian Stoklunds giftige hug fra distancen.

Spørgsmålet er, om Mehl holder, hvis Kristian Stoklund bliver skadet eller slet og ret ikke leverer. Kristian Stoklund har været fremragende for FHK i denne sæson hidtil, og man må bede til, at han kører videre på det niveau.

Jesper Houmark afprøvede også Rune Andersen og Anders Sell i rollen. Sell har stort set ikke spillet for klubben, og den unge back lignede en fisk ude af vand. Rune Andersen døjede med en mindre skade, og derfor kom han heller ikke til at sætte sit aftryk.

- Jeg synes, at de alle byder ind med noget fint og noget forskelligt. Men vi kommer også til at bruge kampen mod GOG på mandag til at teste det her af, sagde Jesper Houmark.

Annonce

Sejren kom i hus

FHK kom skidt ud til anden halvleg, og gav en føring til de norske gæster på fire mål, 24-20. Hjemmeholdet virkede mere eller mindre rystet, mens målene raslede ind.

Men da FHK synes helt nede i sækken, tog Jimmi Andersen sagen i egen hånd. Han hev en serie af store redninger frem, og det inspirerede hans makker Emil Tellerup til at gøre det samme. I håndbold skal der ikke mere end en smule medvind til, før kampen ændrer karakter totalt, og med omtrent otte minutter tilbage, bragte FHK sig foran 29-28.

FHK begyndte at levere det angrebsspil, som vi efterhånden er blevet forvænt med. Det gik stærkt, og denne hvirvelvind af en offensiv kunne de norske gæster ikke lukke ned for. FHK vandt med 32-31.

Mandag klokken 16 venter en ny træningskamp i thansen Arena. Denne gang gæster GOG Fredericia, og den kamp bliver en noget større opgave, end den der blev spillet lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Annonce