Annonce
Fredericia HK

FHK sprang ind i 2021 med en sejr: Vandt sikkert over Århus

Jakob Mikkelsen spillede godt i træningskampen mod Århus. Han stopper i FHK, når hans kontakt udløber til sommer. Arkivfoto: Søren Gylling
FHK vandt forholdsvist sikkert over Århus i den første kamp i 2021. Træningskampen blev brugt til at eksperimentere, og FHK sejrede med 34-32.
Annonce

Fredericia: Fredericia HK's første kamp i 2021 endte med en sejr. Hjemme i thansen Arena vandt FHK med 34-32 over Århus. Sejren var mere sikker, end resultatet antyder.

FHK-træner Jesper Houmark gik i laboratoriet til kampen og eksperimenterede. Blandt andet var brugen af syv mod seks angrebet konsekvent. Det begyndte FHK at køre efter cirka 20 minutter af første halvleg, uden at det dog sådan for alvor lykkedes. Desuden spillede FHK hele kampen uden at den normalt centerduo i forsvaret Rasmus Boysen og Jesper Lindgren spillede sammen.

- Vi prøver syv mod seks af, vi prøver Lenbroch af i 5-1-forsvaret. Og vi prøver at dele Lindgren og Boysen lidt for at se, hvordan vi kan lykkes i andre konstellationer. Så vi ikke er sårbare, hvis en af dem skulle blive skadet. Det handlede det om, sagde træner Jesper Houmark.

FHK's tendens til at stille et 5-1 angreb stressede gæsterne. Kasper Young og Mads Lenbroch skiftedes til at være den forreste mand i forsvaret, og de spillede begge rollen fint. Young kendte rolle fra flere kampe i første halvdel af sæsonen, for Mads Lenbroch var det noget nyt.

Kampen var relativt lige fra begyndelsen. FHK begyndte uden forsvarsgeneralen Rasmus Boysen på banen, og hans fravær var tydeligt. Lige så tydeligt var det, at FHK blev styrket, da Boysen kom ind efter cirka 10 minutter. FHK's defensiv løftede sig med den hårdtslående stregspiller som anfører for tæskeholdet, og FHK trak fra mens Århus brændte og brændte.

Efter 23 minutter var FHK foran med seks: 17-11.

Annonce

Velspillende målmand

FHK begyndte med Mikkel Løvkvist i målet, men han fik ikke rigtig fat, og efter 10 minutter kom Jimmi Andersen på banen. Emil Tellerup var helt ude af truppen, fordi han har været smittet med corona-virus, og derfor stod FHK's to reservemålmænd.

Jimmi Andersen var sat af i de sidste kampe inden julepausen, men i denne træningskamp lignede han en mand, der er klar til at tage kampen op om pladsen bag Emil Tellerup. Målmanden stod godt og var en stor del af forklaringen på, at FHK kunne vride sig fri af gæsterne.

- Jimmi står en god kamp bag et forsvar, som står godt. Det var super fedt at se ham spille godt, sagde FHK-træneren.

Den store føring holdt ikke til pausen. Rasmus Boysen modtog endnu et hvil, og FHK-defensiven gik ned i kadence. Angrebsmæssigt lykkedes det ikke at score trods syv mod seks, og derfor var kampen relativt lige i pausen: 19-17 til FHK.

Annonce

En sikker sejr

Mishels Liaba og Kristian Olsen kiggede på kampen fra tribunen. Nordmanden sad ude med en mindre skade, mens Kristian Olsen forventes ude i længere tid.

De to backs kunne se en velspillende Jakob Mikkelsen klappe flere flotte langskud i kassen - er det niveauet i hans sidste halvsæson som FHK-spiller, slutter han godt af. Han skifter som bekendt til fransk håndbold efter sæsonen.

Generelt havde FHK snuden i sporet igen efter pausen. Overtals-angrebet begyndte at bære frugt, og i målet fortsatte Jimmi Andersen med at imponere. På skuldrene af et godt angreb og forsvar etablerede FHK hurtigt en seks måls føring, og det lignede ikke, at kampens resultat blev et tema efter pausen.

Mod slutningen af kampen fik Århus lov at komme mere til fadet, men det lykkedes aldrig at bringe stillingen i vatter.

FHK vandt med 34-32. En sikker sejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Annonce