Annonce
Fredericia HK

FHK-stregspiller indstiller karrieren men bliver i klubben

Rasmus Jensen indstiller sin aktive karriere og bliver talentansvarlig for U17 og assisterende førsteholdstræner for FHK. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Rasmus Jensen er færdig som aktiv håndboldspiller. Han indstiller sin karriere efter at være plaget af skader siden sin ankomst til klubben i sommeren 2019.
Annonce

Fredericia: Rasmus Jensen har spillet sin sidste kamp som aktiv håndboldspiller. Den blot 31-årige stregspiller har nu indstilliet sin karriere på grund af skadesproblemer.

Rasmus Jensen blev hentet til Fredericia HK i sommeren 2019 som den helt store profil hos den dengang nyoprykkede ligaklub. Men allerede inden sin tiltræden fik han knæproblemer og måtte opereres kort efter sit skifte til FHK.

Han kom ovenpå igen og nåede at spille i seks kampe med to mål til følge, men så fik han en diskusprolaps, som nu endegyldt afslutter karrieren. I denne sæson har han slet ikke spillet.

- Jeg har hele min karriere drømt om at spille håndbold, til jeg blev 40 år. Desværre har min krop ikke haft det godt, og allerede inden jeg tiltrådte i FHK drillede mit knæ. Nu er ryggen også begyndt at drille, og så kunne jeg ikke se nogen anden udvej end at stoppe, siger Rasmus Jensen i en pressemeddelelse.

Dermed blev historien om Rasmus Jensen og FHK en historie om det, der aldrig blev. Jensen var et scoop, da FHK offentliggjorde ham som ny spiller, og han skulle være klubbens fyrtårn i defensiven.

Det satte skaderne en stopper for.

- Jeg har været skadet i lang tid, og i de sidste par måneder har jeg godt vidst, hvor det pegede hen. Men jeg er afklaret omkring det. Det er ikke en beslutning, jeg har taget nu og her, siger Rasmus Jensen.

Annonce

U17 og assistent

FHK har allerede forstærket sig massivt på stregen. Rasmus Boysen er kommet ind som forsvarsspecialist, og fra næste sæson skifter Skanderborgs streg Nikolaj A. Nielsen til klubben.

I forvejen er Rasmus Meyer og Mathias Hedegaard at finde på positionen.

Det kommer derfor ikke som den store overraskelse, at Rasmus Jensen nu kaster håndklædet i ringen. Han bliver dog i FHK, hvor han bliver talentansvarlig for U17-holdet og kommer til at indgå i trænerteamet omkring førsteholdet.

I sin skadesperiode har han stort set virket som en slags tredje træner for klubben båder under træning og kamp, hvor man har kunnet høre hans stemme komme med råd til holdkammeraterne.

- Det er ikke blevet til mange spilleminutter i de seneste halvandet år i FHK, men Rasmus har til gengæld bidraget med sparring til trænerteamet, og været en stor støtte og vejleder for ligaspillerne, siger klubbens direktør Thomas Larsen.

I rollen som U17-ansvarlig bliver det Rasmus Jensens opgave at klargøre unge talenter til en tilværelse som førsteholdsspillere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Afklaring om støtte til Fredericia Musicalteater trækker ud - byrådet kæmper for at bevare tilskud

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce