Annonce
Fredericia HK

FHK tager imod Sønderjyske: Det bliver ikke 'Vild med dans'

Måske bliver det ikke en krig, når FHK og Rasmus Meyer tager imod Sønderjyske. Men det bliver heller ikke vild med dans. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Måske bliver det ikke en krig, når Sønderjyske gæster thansen Arena, men det bliver heller ikke "Vild med dans". Sådan vurderer Jydske Vestkystens Kim Mikkelsen mandagens kamp i herreligaen.
Annonce

Fredericia: Mandag aften tager Fredericia HK imod Sønderjyske, og kampen ligner på forhånd en neglebider.

Men hvad er Sønderjyske egentlig for en størrelse? Vi har spurgt JydskeVestkystens Kim Mikkelsen om seks ting, der gør os klogere på mandagens modstander.

1 Hvordan går det egentlig med Sønderjyske?

Casper Christensen gør det godt som cheftræner for Sønderjyske, der lige nu klarer sig godt i ligaen. Arkivfoto: Timo Battefeld

Klubben er afgjort på vej i den rigtige retning.

Sidste år kom holdet med i slutspillet i grundspillets døende sekunder. Den slutspilsplads skyldte klubben lidt sine fans. I denne sæson vil det være en skuffelse, hvis holdet ikke kommer blandt de otte bedste. Truppen er til slutspil. På sponsorsiden har en af hovedsponsorerne hævet deres bidrag, hvilket måske kan få andre med. Derfor har klubben allerede nu kunnet lukke aftaler til næste sæson.

En lille bekymring fremadrettet er, at der bliver skiftet meget ud til næste sæson. Der kommer dygtige spillere ind, men det er på bekostning af kontinuitet.

2 Jeg har hørt flere nævne Sønderjyske som ”best of the rest”. Altså det stærkeste mandskab, som ikke lige hører til blandt giganterne i ligaen. Hvad er forventningerne til klubben i denne sæson?

Godt nok skifter Aaron Mensing til TTH Holstebro i næste sæson, men han er stadig en stor profil for Sønderjyske. Arkivfoto: Timo Battefeld

I min verden bør SønderjyskE være det stærkeste hold bag Aalborg, Skjern, BSH, GOG og TTH Holstebro på linje med Ribe-Esbjerg, der gør det godt i år, men stadig lige skal finde sin plads i hierarkiet.

Forventningen er helt klart, at holdet skal med i slutspillet og også spille en større rolle i det end i sidste sæson.

3 Hvem er profilerne i Sønderjyskes trup?

Kristian Dahl Pedersen er en god målmand bag et stærkt forsvar, som FHK får svært ved at nedbryde. Arkivfoto: Timo Battefeld

Aaron Mensing er den store lokale helt. Venstrebacken skifter til TTH Holstebro til sommer. Han har ikke helt kunnet leve op til præstationen i sidste sæson, men til gengæld har holdet ikke vist sig helt så afhængig af ham som tidligere.

Han er kun 21 år, men han har en bærende rolle i både angreb og forsvar. Jeg tror, han bliver bedre og bedre i løbet af sæsonen.

Den svenske målmand Josip Cavar er kommet til klubben, og ham og Kristian Pedersen komplimenterer hinanden. Holdet er blevet styrket på målmandsposten.

Højrebacken Jon Andersen fra GOG er også en klar forstærkning, mens playmaker Oskar Sunnefeldt stadig mangler lidt for at indfri de meget høje forventninger.

4 Sønderjyske har det tredjebedste forsvar i ligaen med 265 indkasserede mål. Men til gengæld har de kun scoret 272 gange. Skal vi forvente mere krig end kamp i mandagens opgør?

Oskar Sunnefeldt er en af de stærke spillere, som Sønderjyske har i truppen. Men han har ikke helt indfriet forventningern. Arkivfoto: Timo Battefeld

Krig er nok et voldsomt ord, men det bliver i hvert fald ikke "Vild med dans", når Fredericia-spillerne render ind i typer som Rasmus Bertelsen, Frederik Børm og Sveinn Johannsson.

Tallene bekræfter, at SønderjyskE har et stærkt forsvar, men Mensing og Jon Andersen bliver også en håndfuld for Fredericia. Og så er der fløjraketterne Mikkel Møller og Christian Jensen, der snildt kan lave 6-8 mål hver, hvis sønderjyderne får gang i kontraspillet.

5 Har man i Sønderjylland nogen holdning til, at det netop er Fredericia HK, der er kommet tilbage i ligaen?

Hvis FHK skal vinde over Sønderjyske, skal klubben blandt andet tøjle Christian Jensen. Arkivfoto: Timo Battefeld

Det tror jeg ikke. Der er ikke megen historik mellem netop de to klubber.

6 FHK fik en ordentlig tur af Skanderborg i den seneste kamp. Har oprykkeren en jordisk chance mod Sønderjyske?

Der er store forventninger til Sønderjyske i denne sæson. Arkivfoto: Timo Battefeld

Selvfølgelig har Fredericia en chance. Holdet har som oprykker hentet ni point, og det siger alt om, at det vil være tåbeligt at undervurdere dem.

SønderjyskE tabte i øvrigt også klart hjemme mod Skanderborg, så det er ikke kun FHK, der har haft store problemer med dem. SønderjyskE spillede uafgjort i Lemvig, og så kan de også sagtens tabe i Fredericia.

Jeg ser dog SønderjyskE som favorit, men der er altså kun tre point forskel i stillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Indbrud i ferietomt hus

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce