Annonce
Fredericia HK

FHK-træner før Kolding-brag: Det er som juleaften

Jesper Houmark og FHK kan ramme KIF i lokalopgøret. Men det er KIF, der er storfavorit, mener cheftræneren. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Fredericia HK står overfor den på papiret mest overkommelige kamp indtil videre i klubbens liga-liv. Men det er Kolding, der har favoritværdigheden, mener cheftræner Jesper Houmark.
Annonce

Fredericia: Efter fem kampe mod voldsomme modstandere, venter nu den mest overkommelige affære hidtil i Fredericia HK's liga-færd. Den spilles lørdag klokken 16.10 i Kolding, og det er et møde med ærkerivalen KIF.

Men selvom modstanderen på papiret er lettere end hold som GOG, Skjern og Ribe-Esbjerg, vil FHK-cheftræner Jesper Houmark ikke kalde sig for favorit.

- Nej. Presset er på Kolding, for de er storfavorit. De har et godt hold med et af de bedste målmandspar i ligaen og to af de bedste på stregen. Kolding skal vinde sådan en kamp på hjemmebane, siger Jesper Houmark.

- Mod Nordsjælland på hjemmebane er vi måske favorit. Men det er vi ikke her, siger Houmark.

Anders Petersen og Rickard Frisk vogter buret for KIF, mens Alexander Morsten og Benjamin Pedersen er de to, som FHK-defensiven skal slås med på stregen. Også den svenske playmaker Mattias Thynell nævnes af Jesper Houmark som en af de stærke spillere, klubben råder over. Men han kan sagtens nævne flere.

- Når man ser på deres hold, er det et meget stærkt hold. Men de skal lære at spille sammen og lære deres nye træner at kende. Og det er måske derfor, de har haft det lidt svært. Det skal vi forsøge at udnytte, siger Jesper Houmark.

Det er ligesom juleaften. Både for os og vores fans. Vores bredde skal bære os, og på den måde er kampen ikke anderledes, end alle de andre kampe, vi kommer til at spille.

Jesper Houmark, FHK-cheftræner

Annonce

En åben kamp

KIF's begyndelse på sæsonen har været mere end svær.

Klubben har spillet fem kampe, tabt de fire og spillet én uafgjort. Nederlagene er kommet til Århus, Skanderborg, SønderjyskE og TTH Holstebro, mens klubben spillede uafgjort mod Lemvig-Thyborøn. Mest bekymrende for KIF har været, at de har haft en tendens til at kollapse i modgang, hvilket en målscore på 130-163 antyder.

- Det er forskellen på dem og os. De er kollapset i flere af deres nederlag, og det er vi ikke. Vi har kæmpet videre til det sidste, siger Jesper Houmark.

Annonce

Det er som juleaften

Jesper Houmark ser frem til kampen, for selvom Kolding er favorit, mener han bestemt, at FHK kan gøre ondt på lokalrivalen.

- Det er ligesom juleaften. Både for os og vores fans. Vores bredde skal bære os, og på den måde er kampen ikke anderledes, end alle de andre kampe, vi kommer til at spille, siger cheftræneren.

Det er omtrent ni år siden, at de to klubber sidst mødtes. Det skete tilbage i 2011, da FHK vandt med 31-30 på hjemmebane. Kolding i forskellige afskygninger er det meste vindende danske hold med 14 mesterskaber. Den seneste guldmedalje kom tilbage i 2015, da holdet hed KIF Kolding-København. Siden har klubben været igennem en økonomisk tumultarisk periode, og derfor har den ingenlunde den glans, den engang havde.

FHK har vundet DM fem gange. Det skete i årene 1975-1979, hvor det blev til fem mesterskaber på stribe for Fredericia KFUM.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce