Annonce
FC Fredericia

FHK-træner griner af top-8-snak: Nej, nej, nej, nej - ro på

Fredericia HK har klaret sig bedre end de fleste oprykkere gør, men al snak om top-8 bør forstumme, mener cheftræneren. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fredericia HK klarer sig markant bedre end de fleste oprykkere har gjort de seneste fem sæsoner. Men al snak om top-8 bør forstumme, mener cheftræner Jesper Houmark.
Annonce

Fredericia: Det går godt for Fredericia HK.

I de første ni kampe har klubben skrabet ni point sammen, og det er bestemt ikke enhver oprykker forundt. Man skal tilbage til 2014, for at finde sidste gang det skete. HC Midtjylland kom i ligaen med mange penge og hentede hele 12 point i de ni første runder i landets bedste række.

Siden har det været småt med den slags begyndelser for 1. divisions oprykkerne. FHK er placeret i top-8 netop nu, men det får ikke cheftræner Jesper Houmark til at tale om top-8 som mål i denne sæson. Faktisk griner han af den slags snak.

- Nej, nej, nej, nej. Ro på, vi kigger slet ikke i top-8. Vi er glade for de point, som vi har fået, men vi har jo ikke vundet over nogle af top-8-holdene endnu, siger han.

- Vi spillede uafgjort mod Ribe-Esbjerg og resten af dem, vi har mødt fra top-8, har vi tabt til, konstaterer han med henvisning til nederlag mod Aalborg, BSH og Skjern.

De hold, som FHK har slået, ligger alle under dem i tabellen: GOG, Kolding, Århus og Nordsjælland. Alle er placeret udenfor det gode selskab.

Jeg sælger ikke skindet, før bjørnen er skudt. Men jeg tør godt sætte det til salg.

Jesper Houmark, FHK-træner, om at undgå sidstepladsen

Annonce

De bedste bliver bedre

Når man kigger på de seneste sæsoner er der en tendens til, at topholdene kommer i gang som sæsonen skrider frem. I grundspillet i 2015/16 havde TTH Holstebro eksempelvis blot 10 point efter ni runder, men klubben endte alligevel som etter i grundspillet med 39 point.

Noget tilsvarende skete for GOG i sæsonen 2016/17, da fynboerne stod med otte point efter de første ni kampe. Efter de to sidste tredjedele af sæsonen havde de 32 point på kontoen. Og sådan findes der flere eksempler.

Det er også eksempler på det modsatte, hvor et mindre hold er begyndt godt men sluttet skidt. Ribe-Esbjerg stod med 11 point og var på femtepladsen efter ni runder i 2015/16, men klubben endte alligevel udenfor top-8.

Jesper Houmark kender godt til det fænomen.

- Det er helt naturligt, at de bedste hold bliver bedre i løbet af sæsonen. For det handler om at toppe på det rigtige tidspunkt, og der er ikke nogen grund til at toppe i ligaen nu for de store hold. Særligt ikke når de også spiller i Champions League, hvor man netop skal levere nu, siger han.

Derfor forventer cheftræneren, at et hold som GOG kommer i gang i ligaen snart. De er lige nu på niendepladsen og er et af de hold, som FHK har vundet over.

- Vi er udmærket klar over, at vi skal skrabe så mange point sammen, som vi kan lige nu. For det er nu, at man kan tage point mod de gode hold, siger cheftræneren.

Annonce

Sidstepladsen er langt væk

FHK's mål for sæsonen er at etablere sig i ligaen, og Jesper Houmark taler om at ende i top-12. Første delmål er stort set i hus, for det er at undgå sidstepladsen. Den indtages af Nordsjælland, og bundholdet står med sølle to point for ni kampe.

- Man skal aldrig sige, at den er hjemme. Men der er lang vej op for Nordsjælland, og den distance føler jeg mig tryg ved, siger Jesper Houmark.

- Jeg sælger ikke skindet, før bjørnen er skudt. Men jeg tør godt sætte det til salg, siger han med et grin.

FHK spiller igen på mandag. Der venter en udebanetur til Skanderborg, som er side om side med FHK i top-8. De to klubber er henholdsvis nummer syv og otte i tabellen.

Oprykkernes point efter ni runder

2019/20:

Fredericia HK: 9 point.

2018/19:

Ringsted: 5 point.
Lemvig-Thyborøn: 5 point.

2017/18:

Nordsjælland: 6 point.

2016/17:

Tønder: 4 point.
Randers: 2 point.

2015/16

Nordsjælland: 4 point.
Skive: 0 point.

2014/15:

HC Midtjylland: 12 point.
Lemvig-Thyborøn: 5 point.
Odder: 3 point.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand fængslet: Politiet fandt falske pengesedler i bil i Danmarksstræde for tusindvis af kroner

Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

FC Fredericia For abonnenter

Nu kan FC Fredericia vinde de kampe, som de aldrig vinder

Fredericia

FHK skal stække KIF's overtal: Det er ikke charmerende, men det er effektivt

Annonce